Annons

COSEL lanserar 1,2 kW lågprofil onboard AC/DC kraftmodul med hög effekttäthet för industriella och medicinska applikationer

•    Låg profil inklusive basplatta, 12.7 mm (0.5 ”) •    Hög effekttäthet, 9.3 W/cm3 (152 W/”3) •    36% mindre footprint än nuvarande 1 kW industristandard •    Brett inspänningsområde från 85 VAC till 305 VAC •    Aktiv lastdelning och enkel parallellkoppling – upp till nio enheter •    CVCC med enkelt konstantströmläge för batteriladdning •    Hög tillförlitlighet och 5 års garanti Cosel Co, Ltd (6905: Tokyo) lanserar en 1,2 kW kompakt och lågprofil onboard AC/DC kraftmodul. Avsedd för krävande globala applikationer har TUNS1200 ett inspänningsområde från 85 VAC till 305 VAC och är certifierad enligt industriella och medicinska normer. Med sitt slutna plasthölje och basplatta i aluminium har TUNS1200 en höjd på bara 12,7 mm (0,5”) och väger mindre än 280 gram. Jämfört med befintliga 1 kW onboard AC/DC moduler har TUNS1200 36% mindre footprint och levererar 21% högre effekt. Enheten klarar drift med en temperatur på basplattan från -40 till +100°C. Upp till nio TUNS1200 moduler kan parallellkopplas (upp till 9750W). Utspänningen kan justeras ner till 0 V och kan enkelt sättas till drift med konstant spänning eller konstant ström.

Med COSEL’s topologis höga verkningsgrad levererar TUNS1200 21% högre effekt med 36% mindre footprint, jämfört med befintliga AC/DC moduler.
TUNS1200, byggd i ett slutet hölje med basplatta i aluminium, är det senaste tillskottet i COSEL’s TUNS serie, som omfattar 50W ¼ brick, 100W ½ brick, samt 300, 500 och 700W full brick-enheter. Baserad på den senaste teknologin levererar TUNS1200 full effekt upp till +85°C på basplattan, och ger med derating säker drift upp till +100°C.

Framtagen för global användning har TUNS1200 ett inspänningsområde från 85 till 305 VAC enfas, och uppfyller säkerhetsnormernas inspänningsområde på 100–277 VAC (50/60Hz).

TUNS1200 serien omfattar tre utspänningsvarianter: TUNS1200F12 (12V / 84A), TUNS1200F28 (28V / 43A) och TUNS1200F48 (48V / 25A). Utspänningen kan via trimstiftet regleras +/- 20% (-20% /+10% vid 48V). TUNS1200 serien har också en aktiv spänningsregleringsingång (VTRM) där spänningen kan regleras ner till noll med en extern spänningskälla. Med den senaste teknologin har TUNS1200 en typisk verkningsgrad på 92% och en typisk effektfaktor på 0.98 vid 100 V.

För applikationer som kräver konstant ström (CC), som t.ex. batteriladdning, har TUNS1200 ett speciellt stift (ITRM) där man genom en DC spänning eller en resistor till –S anslutningen kan ställa konstant ström från just över noll till önskat värde.

För applikationer som behöver högre effekt och där låg bygghöjd är viktigt kan upp till nio TUNS1200 parallellkopplas, för en uteffekt på upp till 9750 W vid konduktionskylning. Vid parallellkoppling och användning av Current Balance (CB) stiftet ser COSEL´s aktiva lastdelning till att varje modul levererar rätt ström till lasten. 

Optimerad för konduktionskylning kan TUNS1200 serien arbeta inom temperaturområdet -40 till +100°C på basplattan, 20 - 95%RH (ej kondenserande).

TUNS1200 är byggd med ett slutet plasthölje och basplatta i aluminium. Måtten är 117.3 x 86.8 x 12.7 mm (4.62 x 3.42 x 0.5”). Enheten har fyra monteringshål för montage på en ”cold plate” eller extra kylare. Som standard har enheten M3 gängade monteringshål, med 3,4 mm utan gängning som option (option T).

Isolationsspänningen är 3.000 VAC mellan ingång och utgång (2MOOP), 2.000 VAC mellan ingång och jord (1MOOP) och 500 VAC mellan utgång och jord. Skydd mot överspänning och överström, samt termiskt skydd, ingår som standard.

Avsedd för industriella och medicinska applikationer uppfyller TUNS1200 säkerhetsnormerna UL62368-1, EN62368-1, C-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.62368-1 ), ANSI/AAMI ES60601-1, EN60601-1 3rd, C-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.60601-1), samt IEC60601-1-2 4th. TUNS1200 har ett aktivt filter med harmonisk dämpning enligt IEC61000-3-2 (Class A).

Genom sin optimering för konduktionskylning är TUNS1200 mycket lämplig för applikationer där tyst drift är viktigt, som t.ex. i operationssalar. Den passar också i industriella applikationer där forcerad luftkylning inte kan användas av olika miljöskäl. Monterad direkt i ett chassi eller på en ”cold plate” levererar TUNS1200 en imponerande effekt med hög tillförlitlighet.

Kraftaggregatet uppfyller RoHS direktivet och är CE märkt enligt Lågspänningsdirektivet.

Aktuella länkar:
https://www.coseleurope.eu/Products/AC-DC/TUNS

För mer information:
Press och media 
Patrick Le Fèvre
Telefon: +46 (0) 158 703 00


Försäljning och tekniska frågor:
COSEL EUROPE GmbH
Berner Straβe 53, 60437 Frankfurt am Main, Germany
https://www.coseleurope.eu
TEL: +49-69-95-0079-0
FAX: +49-69-50-8302-00
E-mail: sales@coseleurope.eu

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?