Annons

COSEL lanserar 1,2 kW lågprofil onboard AC/DC kraftmodul med hög effekttäthet för industriella och medicinska applikationer

•    Låg profil inklusive basplatta, 12.7 mm (0.5 ”) •    Hög effekttäthet, 9.3 W/cm3 (152 W/”3) •    36% mindre footprint än nuvarande 1 kW industristandard •    Brett inspänningsområde från 85 VAC till 305 VAC •    Aktiv lastdelning och enkel parallellkoppling – upp till nio enheter •    CVCC med enkelt konstantströmläge för batteriladdning •    Hög tillförlitlighet och 5 års garanti Cosel Co, Ltd (6905: Tokyo) lanserar en 1,2 kW kompakt och lågprofil onboard AC/DC kraftmodul. Avsedd för krävande globala applikationer har TUNS1200 ett inspänningsområde från 85 VAC till 305 VAC och är certifierad enligt industriella och medicinska normer. Med sitt slutna plasthölje och basplatta i aluminium har TUNS1200 en höjd på bara 12,7 mm (0,5”) och väger mindre än 280 gram. Jämfört med befintliga 1 kW onboard AC/DC moduler har TUNS1200 36% mindre footprint och levererar 21% högre effekt. Enheten klarar drift med en temperatur på basplattan från -40 till +100°C. Upp till nio TUNS1200 moduler kan parallellkopplas (upp till 9750W). Utspänningen kan justeras ner till 0 V och kan enkelt sättas till drift med konstant spänning eller konstant ström.

Med COSEL’s topologis höga verkningsgrad levererar TUNS1200 21% högre effekt med 36% mindre footprint, jämfört med befintliga AC/DC moduler.
TUNS1200, byggd i ett slutet hölje med basplatta i aluminium, är det senaste tillskottet i COSEL’s TUNS serie, som omfattar 50W ¼ brick, 100W ½ brick, samt 300, 500 och 700W full brick-enheter. Baserad på den senaste teknologin levererar TUNS1200 full effekt upp till +85°C på basplattan, och ger med derating säker drift upp till +100°C.

Framtagen för global användning har TUNS1200 ett inspänningsområde från 85 till 305 VAC enfas, och uppfyller säkerhetsnormernas inspänningsområde på 100–277 VAC (50/60Hz).

TUNS1200 serien omfattar tre utspänningsvarianter: TUNS1200F12 (12V / 84A), TUNS1200F28 (28V / 43A) och TUNS1200F48 (48V / 25A). Utspänningen kan via trimstiftet regleras +/- 20% (-20% /+10% vid 48V). TUNS1200 serien har också en aktiv spänningsregleringsingång (VTRM) där spänningen kan regleras ner till noll med en extern spänningskälla. Med den senaste teknologin har TUNS1200 en typisk verkningsgrad på 92% och en typisk effektfaktor på 0.98 vid 100 V.

För applikationer som kräver konstant ström (CC), som t.ex. batteriladdning, har TUNS1200 ett speciellt stift (ITRM) där man genom en DC spänning eller en resistor till –S anslutningen kan ställa konstant ström från just över noll till önskat värde.

För applikationer som behöver högre effekt och där låg bygghöjd är viktigt kan upp till nio TUNS1200 parallellkopplas, för en uteffekt på upp till 9750 W vid konduktionskylning. Vid parallellkoppling och användning av Current Balance (CB) stiftet ser COSEL´s aktiva lastdelning till att varje modul levererar rätt ström till lasten. 

Optimerad för konduktionskylning kan TUNS1200 serien arbeta inom temperaturområdet -40 till +100°C på basplattan, 20 - 95%RH (ej kondenserande).

TUNS1200 är byggd med ett slutet plasthölje och basplatta i aluminium. Måtten är 117.3 x 86.8 x 12.7 mm (4.62 x 3.42 x 0.5”). Enheten har fyra monteringshål för montage på en ”cold plate” eller extra kylare. Som standard har enheten M3 gängade monteringshål, med 3,4 mm utan gängning som option (option T).

Isolationsspänningen är 3.000 VAC mellan ingång och utgång (2MOOP), 2.000 VAC mellan ingång och jord (1MOOP) och 500 VAC mellan utgång och jord. Skydd mot överspänning och överström, samt termiskt skydd, ingår som standard.

Avsedd för industriella och medicinska applikationer uppfyller TUNS1200 säkerhetsnormerna UL62368-1, EN62368-1, C-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.62368-1 ), ANSI/AAMI ES60601-1, EN60601-1 3rd, C-UL (motsvarar CAN/CSA-C22.2 No.60601-1), samt IEC60601-1-2 4th. TUNS1200 har ett aktivt filter med harmonisk dämpning enligt IEC61000-3-2 (Class A).

Genom sin optimering för konduktionskylning är TUNS1200 mycket lämplig för applikationer där tyst drift är viktigt, som t.ex. i operationssalar. Den passar också i industriella applikationer där forcerad luftkylning inte kan användas av olika miljöskäl. Monterad direkt i ett chassi eller på en ”cold plate” levererar TUNS1200 en imponerande effekt med hög tillförlitlighet.

Kraftaggregatet uppfyller RoHS direktivet och är CE märkt enligt Lågspänningsdirektivet.

Aktuella länkar:
https://www.coseleurope.eu/Products/AC-DC/TUNS

För mer information:
Press och media 
Patrick Le Fèvre
Telefon: +46 (0) 158 703 00


Försäljning och tekniska frågor:
COSEL EUROPE GmbH
Berner Straβe 53, 60437 Frankfurt am Main, Germany
https://www.coseleurope.eu
TEL: +49-69-95-0079-0
FAX: +49-69-50-8302-00
E-mail: sales@coseleurope.eu

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?