Annons

Raoul Grünthal tar plats i Rockers styrelse

Bolagsstämman i fintechbolaget Rocker har valt Raoul Grünthal till ny styrelseledamot. Stämman omvalde samtidigt styrelseledamöterna Ann Krumlinde (ordförande), Richard Sandenskog, Christian Krüger, Ann-Sophie Hesser, Vivianne Holm, Dennis Ahlsén och Jonas Hultin.

– Rocker har tagit upp konkurrensen med storbankerna med enklare, flexiblare och mer prisvärda finansiella tjänster för vanliga konsumenter. Visionen är att bli den ledande neobanken i Europa. Det är en inriktning som passar väl med Schibsteds strategi att växa inom finansiella tjänster. Vi ser goda tillväxtmöjligheter inom flera områden, bland annat i det pågående samarbetet mellan Rocker och Blocket om betalningar, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal.

– Raoul Grünthal har en djup förståelse och kunskap om såväl finansiella tjänsters utveckling som techföretags förutsättningar. Han tillför lång erfarenhet av ledning, styrning och utveckling av konsumentnära tjänster som kommer att komma till stor nytta i styrelsearbetet i Rocker. Jag är mycket glad över att få välkomna honom till styrelsen, säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker.

Raoul Grünthal har varit chef för Schibsteds svenska verksamhet sedan 2009, och är idag även chef för Schibsted Next. Han har en bakgrund som chefredaktör och vd för TT samt som analyschef på bankaktiebolaget JP Nordiska. Raoul Grünthal startade Finanstidningen 1989, där han var chefredaktör och senare även vd. Han är bland annat styrelseledamot i Kungliga Dramatiska Teatern och styrelseordförande i Carlssons Skola.

Schibsted är tillsammans med LMK största ägare i Rocker, med 32 respektive 17 procent av aktieinnehavet.

För mer information, kontakta

Oscar Hyléen, vice vd och kommunikationsdirektör

Tel: +46 709 23 59 25

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?