Annons

Så kan affärerna gå ännu bättre

Det finns mycket som påverkar affärerna. För alla som är företagarna går verksamheten upp och ner. Det finns toppar och det finns dalar. Och det är inte allt man styr över. Externa faktorer som marknadsläget och konkurrenternas frammarsch är svåra att påverka. Men det finns också en hel del som går att påverka. Här ska vi titta lite närmare på några framgångsfaktorer.

Att kunna prestera på topp

För det första gäller det att kunna prestera på topp. En framgångsrik företagare behöver ha god fysik och ta hand om sin kropp. Annars orkar man inte i längden. Många företagare jobbar mer än 8 timmar per dag - även helger! Och då gäller det att sova regelbundet, äta nyttigt och röra på sig för att orka med. Många företagare är dessutom noga med sitt yttre, för att ge självförtroendet en extra boost. Det kan handla om att besöka en skönhetsklinik då och då eller att regelbundet handla nya kläder.

Det gäller att hitta regelbundenhet i sovtiderna. Lägg dig ungefär samma tid varje kväll. Se till att du har koll på kalendern, vad som behöver göras och när - då slipper du stress som kan påverka sömnen negativt. Dessutom bör du äta mycket frukt, grönsaker och fisk. Hoppa över skräpmaten och se till att du får i dig av nyttiga vitaminer och annat som kroppen verkligen behöver.

Motion som ett regelbundet inslag i vardagen

Till sist bör du få in motion som ett regelbundet inslag i din vardag. Se till att du har möjlighet att cykla eller gå till jobbet. Åtminstone en del av sträckan. Kanske kan du ställa bilen en bit från jobbet (där det dessutom är billigare att parkera!) och så kan du gå eller cykla den sträcka som återstår.

Ta gärna trappan istället för hissen om du jobbar högt upp i ett höghus. Det kan verka som små åtgärder men det gör stor skillnad på sikt. Om du har möjlighet att motionera på arbetstid så är det också en bra möjlighet.

Utveckla företaget

Se till att ditt företag utvecklas på ett positivt sätt. Det gäller att vårda de anställa, nätverka och ständigt utveckla affärsidén. Du behöver hålla uppe tempot för att inte tappa marknadsandelar i förhållande till konkurrenterna. Det gäller att ha en effektiv produktion och ständigt ta in intryck från omvärlden. Besök mässor, konkurrenter och andra och lär dig mer om branschen.

Genom att anställa de bästa har du möjlighet att få in influenser i företaget som du behöver. De kanske vill ha lite mer i lön men det brukar löna sig på sikt att ha riktigt duktiga anställda. Dessutom kommer du lära dig väldigt mycket av de bästa inom branschen. Det kan vara kunskaper och färdigheter som du har nytta av och som hela ledningen kan ha nytta av.

Marknaden förändras snabbt och det gäller att hänga med. Läs mycket böcker och följ diskussionerna på forum och bloggar på internet. Det är ofta där du hittar det senaste inom din bransch. Lycka till med ditt företagande!

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?