Annons

De bästa gymnasieeleverna lyckas bäst i arbetslivet

Redan i gymnasiet läggs grunden för den fortsatta karriären. De elever som får bäst betyg i gymnasiet är de som kommer in på läkarprogrammet, arkitektprogram, veterinärprogram och andra populära program på högskolan. Så det är avgörande att lyckas i gymnasiet för den som vill få en lång och framgångsrik karriär med hög lön.

Att lyckas i gymnasiet

Men hur gör man för att lyckas i gymnasiet? Det finns en rad olika tips för att verkligen lyckas. Det gäller för det första att studera regelbundet. Det är bättre att göra några mattetal varje dag än att spara alla talen till dagen före provet. Då ökar förståelsen och förmågan att verkligen komma ihåg vad du lärt dig.

Ett annat bra tips är att göra det socialt och roligt att studera. Träffa dina kompisar på kvällen eller efter skolan och studera tillsammans med dem. På det sättet kan det bli både roligare och mer lärorikt att ta sig an studierna.

Använd digitalt material som finns online. Det finns massor av bra källor och sidor som inspio.se där du kan hitta inspiration, uppgifter och lärresurser. Genom att använda sig av kostnadsfria resurser online är det enklare och roligare att lära sig mer - på kortare tid.

Lär dig studieteknik

En av de mest avgörande faktorerna för om en elev lyckas eller inte i gymnasiet är om han eller hon behärskar god studieteknik eller inte. Studieteknik handlar om att på kort tid kunna tillgodogöra sig rätt information och komma ihåg den. Det handlar också om att kunna förstå problem, analysera dem och kunna tillämpa olika metoder och tekniker för att lösa liknande problem.

Det första du bör göra är att läsa en bok om studieteknik. Lär dig grunderna och arbeta sedan fram dina egna, personliga metoder som passar dig. Det kommer du ha nytta av under hela studietiden.

Den som behärskar god studieteknik kan på kort tid sålla bland stora mängder information för att endast ta till sig av det som är relevant. Det handlar om att kunna läsa igenom ett stort antal böcker på kort tid och bara minnas det som verkligen behövs.

Läs ämnen som du har lätt för

Vissa är bra på matte - andra är bättre på att bygga. Det är en sanning med modifikation men det ligger något i det. Om du tycker det är jättetråkigt med matte och det går väldigt trögt så kanske du inte ska satsa på att bli civilingenjör även om det är ett flashigt jobb med hög lön. Om du har tummen mitt hand och älskar böcker så kanske du inte ska satsa på att bli byggjobbare även om det verkar kul att kunna bygga sitt eget hus.

Gör det du har talang för och det du tycker är kul. Det viktigaste är kanske inte lönen och karriären. Det finns så många andra värden i livet. Till exempel vill du kanske bilda familj och ha en stimulerande fritid. Då kan du inte lägga allt krut på karriären.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ScriveAnnons

Lista: Här är alla dokument ditt företag kan digitalisera

Digitalisera dokument- och avtalsprocesser kan spara både tid och pengar.
Digitalisera dokument- och avtalsprocesser kan spara både tid och pengar.

Osmidig fakturahantering, utdragna kontraktsprocesser och krångliga anställningsavtal kostar företag tid och energi.

Tillväxtbolaget Scrives lösning på problemet – att transformera pappersintensiva arbetsflöden till digitala processer.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här

Alla företag, små som stora, lever i en vardag där dokumenthanteringen är något av en tragglig vedermöda. Hos många bolag saknas insikten om hur stor andel avtal och dokument – allt från arbetsordrar till sekretessavtal – som faktiskt skickas iväg dagligen av dess organisationer och avdelningar.

Trots det har de allra flesta företag inte insett att det faktiskt går att transformera sina mest pappersintensiva arbetsflöden till digitala processer.

Här är några exempel på hur elektronisk signering kan förenkla företagarnas vardag. 

HR

En av de vanligaste orsakerna till att kandidater väljer att hoppa av en rekryteringsprocess är relaterade till tid. Många HR-avdelningar har insett vikten av ett kvickt och smidigt agerande vid anställningar på en konkurrensutsatt marknad. Talangerna kan fångas in snabbare med hjälp av smidiga, elektroniska anställnings- och kontraktsprocesser.

Sälj

När ett avtal med kunden eller partnern ska undertecknas kan slutanvändarna e-signera och hantera sina dokument var de än befinner sig, på vilken enhet som helst. Är kunden krånglig och inte kan bestämma sig, skicka ett nytt avtal på några sekunder.

IT

För IT-avdelningarna blir det nu enklare att hantera och fylla i allt från incidentrapporter till ändringsbegäran. Både interna och externa dokument kan med fördel skickas med e-signering. Speciellt i tider när man kanske inte har möjlighet att sitta på samma kontor. 

Legal

De som snabbt behöver fylla i ett sekretessavtal eller ett internt dokument kan signera elektroniskt, oavsett om de befinner sig på kontoret eller på språng. Det har aldrig varit viktiga att hålla koll på datan och se till att man till exempel efterlever GDPR. 

Inköp

Med digitala processer förenklas vardagen för inköpsavdelningarna som behöver få en inköpsorder eller ett leverantörskontrakt undertecknat. Ibland måste avtal även skickas fram och tillbaka innan man är överens om vad som gäller.

Kort sagt, det finns alltid ett dokument eller en överenskommelse som behöver signeras.

Scrive har sedan starten 2010 hjälpt kunder i flera olika branscher att digitalisera och effektivisera olika arbetsflöden och dokumentprocesser. Trenden är tydlig – behovet av elektroniskt undertecknade avtal och kontrakt finns i alla branscher, i alla bolag och på alla avdelningar.

– Genom att digitalisera dokument- och avtalsprocesser kan man spara både tid och pengar, och företaget kan därmed kan göra fler affärer, säger Scrives vd Viktor Wrede.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?