Annons

Adverty förstärker teamet i Storbritannien och den globala verksamheten ytterligare genom tre seniora rekryteringar

Adverty, den ledande plattformen för in-game-annonser, tillkännager rekryteringarna av Tobias Knutsson som kommersiell chef, Christian Atack som senior affärsutvecklingschef och Nicola Halpin som senior försäljningschef. Tillsammans ska de gå i spetsen för fortsatt tillväxt.

Adverty AB (publ), den ledande in-game-plattformen för annonsörer, byråer och spelutgivare – tillkännager att företaget nu fortsätter sin expansion genom tre strategiska rekryteringar efter att tidigare i år ha öppnat ett kontor i Storbritannien.

Adverty erbjuder sömlös annonsering som knyter samman varumärken med unika målgrupper av användare – allt med hjälp av sin revolutionerande displayannonseringsteknik, utvecklad för att användas i spel. De senaste rekryteringarna består av Tobias Knutsson som tillträder i rollen som kommersiell chef, Christian Atack i rollen som senior affärsutvecklingschef och Nicola Halpin i rollen som senior försäljningschef.

Tobias Knutsson kommer att vara baserad på Advertys huvudkontor i Stockholm och får där ansvar för att stimulera intäkterna och se över försäljningen i USA, regionen Europa, Mellanöstern och Afrika samt Asien-Stillahavsregionen. Knutsson har omfattande erfarenhet från den digitala mediesektorn och från seniora kommersiella roller inom Schibsted-koncernen. Han kommer närmast från en position som svensk vd för Strossle, ett företag specialiserat på native-annonsering som av Deloitte rankades som det näst snabbast växande teknikföretaget i Sverige 2018.

Adverty har vidare anställt Nicola Halpin som senior försäljningschef i London; hennes fokus i rollen kommer att ligga på byrå- och varumärkesförsäljning inom Europa, Mellanöstern och Afrika, och hon rapporterar till Tobias Knutsson. Nicola Halpin var tidigare ansvarig för byråförsäljning på Taptica, ett teknikföretag inom mobilannonsering som hon framgångsrikt hjälpte till att lansera i Storbritannien 2017, och har även innehaft ett antal olika roller på företag som CBS Interactive, Carat, The Weather Channel och IDG Communications.

Nicola kommer att arbeta för att etablera Advertys digitala annonslösningar genom att bygga upp strategiska partnerskap med byråer inom Europa, Mellanöstern och Afrika med global verksamhet. Med 20 års erfarenhet av annonsering över ett brett spektrum av plattformar är Halpin en erfaren nätverkare och ledare.

Christian Atack kommer närmast från den globala mobilannonseringsplattformen Mintegral där han ansvarat för affärsutveckling på utgivarsidan inom EMEA-regionen. Han har också haft seniora positioner som affärsutvecklare på ett antal andra annonsteknikföretag, däribland Taptica, Unity Technologies (Unity Ads) och Digital Turbine. Hans ansvarsområde på Adverty blir att upprätthålla en global tillväxt av utgivare som väljer att monetärisera med företagets in-game-annonsplattform. Christian börjar sin London-baserade anställning 1 september. 

”Det är med stor glädje vi välkomnar inte bara en utan tre tungviktare inom branschen till Adverty. Tobias är en välbekant och högt respekterad chef med unik erfarenhet av att leda framgångsrika kommersiella team. Nicola är ett affärsstrategiskt proffs som går i bräschen för branschutvecklingen. För mig råder det inga tvivel om att hennes tunga byråbakgrund kommer att skapa ytterligare drivkraft till tillväxten”, säger Niklas Bakos, Advertys vd och grundare. ”Dessutom är Christian välbekant för praktiskt taget alla speltillverkare; hans breda erfarenhet av internationell försäljning, kundansvarskompetens och sinne för affärsutveckling gör honom till ett mycket värdefullt tillskott till teamet.”

Adverty har ett nära samarbete med byråer som Dentsu Aegis Network och GroupM. Expansionen av verksamheten över EMEA-regionen beror på att antalet annonsörer som är ute efter storskaliga in-app-annonseringsmöjligheter hela tiden växer, liksom antalet utgivare som vill monetärisera sitt spelutbud med hjälp av icke-störande varumärkesannonser.

”In-game-varumärkesannonsering har en betydande tillväxtpotential i världen just nu, och det är en spännande tid att komma till Adverty för att leda företagets kommersiella avdelning globalt”, förklarar Tobias Knutsson, Advertys kommersiella chef.

”De ledande mediebyråerna börjar nu på allvar betrakta och prioritera spelbranschen som framtidens mediekanal”, fyller Nicki i: ”Adverty är en enastående in-game-annonseringsplattform, och jag är glad att få chansen att vara med och presentera det här nyskapande företaget för en ännu större krets av varumärken och byråer.”

”Hittills har in-game-annonsering bara handlat om att få användare att ladda ned och köra nya appar. Adverty låter däremot spelutgivarna behålla sina användare och samtidigt generera intäkter genom djupt integrerade varumärkesannonser, och jag tror att det är där spelmonetäriseringen har sin framtid”, slår Christian fast. ”Det är sannerligen en intressant tid att komma till företaget.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Bakos, VD
Telefon: +46 703 66 96 46
E-post: nb@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 augusti 2020.

Augment Partners AB, tel. nr. +46 8-505 65 172, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London och Lviv. Mer information på www.adverty.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?