Annons

G4S implementerar Irisitys AI-videoanalys

Göteborg – Irisity AB (publ): Det världsledande globala säkerhetsföretaget G4S förbättrar nu precisionen i sina säkerhetstjänster genom att implementera IRIS videoanalys från Irisity.

IRIS, analyserar stora mängder video och varnar säkerhetsansvariga för onormala händelser inkluderat de som vanligtvis missas av det mänskliga ögat.

IRIS algoritmer baseras på avancerad maskininlärning och lär sig att känna igen identifierade föremål och händelser. IRIS larmar också för specifika rörelser inkluderat springande inkräktare, personer som klättrar över staket eller beträder förbjudet område.

G4S har redan implementerat IRIS i Baltikum, vilket resulterat i en betydande minskning av antalet falsklarm vilket medfört kostnadsbesparingar samt ökad effektivitet för larmcentralspersonal.

IRIS nyttjar G4S stora mängd data för maskininlärning av nya algoritmer vilket kontinuerligt ökar precisionen och förutsägbarheten.

- Morten Holck Jaeger, Regional Chief Technology Officer för G4S Europe & Middle East, säger: ”Tillgång till exakt realtidsdata är en förutsättning för moderna säkerhetslösningar. Vårt strategiska partnerskap med Irisity ger oss denna data och därmed möjlighet att utveckla än mer innovativa lösningar för våra kunder.”

- Erik Deleersnyder, Regional Manager, Technology Solutions Development för G4S Europe & Middle East, säger: "Vi investerar kontinuerligt i teknik för att bestycka våra medarbetare med de allra bästa verktygen och efter framgången med Irisity i Baltikum planerar vi nu att utvidga IRIS till ytterligare regioner."

- Marcus Bäcklund, CEO för Irisity, säger: ”Som världsledare och med en ambitiös digital strategi är G4S en idealisk partner. Vi ser fram emot detta partnerskap och att gemensamt ta ledningen i denna branschomvandling.”

This information is information that Irisity AB (publ) is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact persons set out below, at 08:00 CET on July 23, 2020.

For further information:

Marcus Bäcklund, Irisity CEO

Phone: +46 733 80 17 80
E-mail: marcus@irisity.com

Morten Holck Jaeger, Regional Chief Technology Officer for G4S Europe & Middle East

Phone: +44 (0)208 770 7000
E-mail: morten.holck.jaeger@dk.g4s.com

Erik Deleersnyder, Regional Manager, Technology Solutions Development for G4S Europe & Middle East

Phone: +44 (0)208 770 7000
E-mail: erik.deleersnyder@eu.g4s.com

About Irisity

Irisity AB (publ) is a leader in intelligent camera surveillance. Using AI and proactive, self-learning algorithms, powered by machine learning, we upgrade both existing and new surveillance cameras and monitoring systems from passive to proactive alarming devices. IRIS™, Irisity’s fully cloud based SaaS solution, turns attention on true events rather than false alarms. Irisity’s high-precision algorithms detect human activity at long distances during all light conditions down to few pixels only.

IRIS™ currently serves a wide range of security applications for hundreds of clients throughout Scandinavia and internationally protecting thousands of security assets.

About G4S

G4S is the leading global security service provider with operations in more than hundred countries worldwide. G4S execute on a digital strategy combining the best security professionals with cutting-edge technology and data analytics.


The Irisity AB (publ) share is listed on Nasdaq First North Growth Market, with the ticker IRIS

Certified Adviser: Erik Penser Bank AB • +46 8 463 83 00 •  certifiedadviser@penser.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?