Annons

EcoDataCenter ingår sexårigt avtal för HPC Colocation tjänster

EcoDataCenter har blivit valda som partner i ett sexårigt avtal avseende colocation tjänster för Högpresterande databehandling (HPC). Avtalet omfattar 4MW högdensitets colocations, vilka kommer driftas i EcoDataCenters anläggning i Falun.

EcoDataCenter har under fyra år framgångsrikt skött driften av HPC, High Performance Computing, åt BMW Group i datacentret i Piteå (fd Fortlax Datacenter), och får nu ett förnyat förtroende efter hård konkurrens med andra nordiska datacenteraktörer. Viktiga kriterier i upphandlingen har varit teknisk trovärdighet som skall säkra driften av BMW Groups HPC, tillsammans med hög säkerhet och framförallt ett stort fokus på hållbarhet.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vunnit detta avtal med BMW. Att BMW väljer oss som partner är ett bevis för att vi har ett erbjudande som attraherar kunder med mycket höga krav. Det känns bra att kunna hjälpa BMW att säkra deras HPC-drift och samtidigt stärka deras hållbarhetsprofil inom IT, säger Magnus Angermund, CMO EcoDataCenter.

EcoDataCenter lanserade 2018 världens första koldioxidpositiva datacenter och har som uttalat mål att bli den största datacenteraktören på den nordiska marknaden. Bolagets strategi är att konsolidera den nordiska datacenterbranschen med sitt klimatpositiva koncept. I maj förra året gick bolaget samman med det svenska databearbetningsföretaget Fortlax i Piteå.

– Databearbetning är oerhört energikrävande och har därmed en stor indirekt påverkan på miljön. Det ökade fokuset på miljö- och hållbarhetsfrågor tillsammans med den kraftigt ökande digitaliseringen har inneburit en ökad uppmärksamhet kring databearbetningens miljöpåverkan. Den här förändringen påverkar marknaden och leder till en kraftigt ökande efterfrågan på hållbara datacenters, något vi tydligt märker av. EcoDataCenters anläggning i Falun var det första datacentret i världen som konstruerades från grunden för att ge en minimal påverkan på miljön. Vi har skaffat oss en unik position på marknaden och ser fram emot att ta hand om fler kunder med samma höga kravbild som BMW, säger Lars Schedin, VD för EcoDataCenter.
 

Presskontakt:
Magnus Angermund, CMO, EcoDataCenter,
+4673 231 96 30, magnus.angermund@ecodatacenter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
EcoDataCenter ingår sexårigt avtal för HPC Colocation tjänster

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?