Annons

InCoax ingår ett projektavtal med en nordamerikansk Tier 1 operatör

InCoax Networks AB (publ) (“InCoax”) har ingått ett projektavtal med en nordamerikansk Tier 1 operatör, med flera miljoner adresserbara abonnenter, gällande utvärdering av InCoax MoCA Access 2.5 plattform för levererande av multi-gigabit tjänster. I projektet kommer InCoax och operatören, i nära samarbete, verifiera operatörens nödvändiga och önskvärda funktionaliteter i labb- och fälttest under sommaren-hösten 2020.

“Intresset som denna nordamerikanska Tier 1 operatör visar i vår föreslagna lösning är mycket uppmuntrande och detta projekt är en ”game-changer” för InCoax. Efter flera månader med detaljerade diskussioner och analyser tillsammans med InCoax, har operatören beslutat att inleda ett formaliserat utvärderingsprojekt med InCoax, i vilket de avsätter betydande resurser. Denna operatör representerar en gigantisk affärsmöjlighet för InCoax. Flera miljoner abonnenter är adresserbara, vilket innebär en affärsmöjlighet upp till multi-miljarder SEK området för InCoax och en distributionspartner”, säger Jörgen Ekengren, VD, InCoax

InCoax MoCA Access 2.5 plattform ger upp till 2,5 Gbps kapacitet till enskilda abonnenter på ett kostnadseffektivt sätt och kan samexistera med DOCSIS-system. InCoax lösning är mycket skalbar för att betjäna både villor och lägenheter. Lösningen har ett rikt utbud av funktioner som enkelt kan integreras i operatörens befintliga management-plattformar.

”Vi är mycket nöjda över att denna operatör har beslutat att gå vidare till ett projekt i nära samarbete med oss, och vi är mycket positiva till deras engagemang och snabbhet i projektet. Jag har stora förväntningar på detta projekt och den framtida kommersiella relationen med denna operatör. Dessutom får vi mer och mer intresse från större operatörer i vår MoCA Access 2.5 plattform. Jag är övertygad om att vi kommer att se fler operatörer utvärdera och implementera vår lösning", säger Helge Tiainen, Head of Product Management, Marketing & Sales, InCoax.

Denna information är sådan information som InCoax Networks AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanståendekontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 juli 2020 kl. 08.00 (CET)

För mer information:
Jörgen Ekengren, CEO, InCoax Networks AB
jorgen.ekengren@incoax.com                                                      
+46 73- 899 55 52 


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Danske BankAnnons

Så enkelt är det att säkra ditt företag mot valutarisker i spåren av covid-19-krisen

Turbulensen på de globala valutamarknaderna kan slå hårt mot företagets marginaler och få stor påverkan på resultatet. Men det finns lösningar. Genom att valutasäkra kan du smidigt låsa valutakursen, göra tryggare affärer och sova bättre om natten.

Rätt partner kan minimera valutarisker 

Handlar ditt företag i utländsk valuta?

Alla företag som importerar eller exporterar varor, komponenter eller tjänster påverkas av turbulensen på de globala valutamarknaderna. Under covid-19-krisen har vi sett stora rörelser där bland annat den svenska kronan har varit volatil mot både euron och dollarn. Stora, oförutsedda valutakursrörelser är i många fall inte önskade av företag.

 – Du kanske hade räknat med en bra marginal i en affär. En oförutsedd valutakursrörelse kan snabbt ändra förutsättningarna och äta upp din förväntade marginal, säger Anders Gullesjö, chef för Företagsmarknaden Danske Bank.

”Kan drastiskt påverka resultatet”

Ett exempel är ett bolag som köper varor utomlands i amerikanska dollar för att sedan sälja dem i Sverige 

– Försvagas den svenska kronan mot dollarn kan det drastiskt påverka vinstmarginaler och resultat – särskilt om du har små marginaler. Du kanske också har fasta prislistor, vilket innebär att du inte kan höja priset i kronor för att kompensera de dyrare inköpen. På samma sätt lever exporterande företag med risken att deras intäkter i utländsk valuta tappar i värde om svenska kronan stärks, vilket har skett under sommaren. Så det finns all anledning att se över företagets valutastrategi. 

Kronan brukar försvagas vid turbulens

I samband med coronavirusets utbrott i mars försvagades den svenska kronan med ungefär 12 procent mot dollarn och 7 procent mot euron på bara två veckor. 

– Många insåg hur snabbt det kan gå. Vi vet också att den svenska kronan tenderar att försvagas när det blir turbulent på de finansiella marknaderna.  Sverige är en liten och öppen ekonomi som påverkas starkt av vad som sker globalt.

Så fungerar valutasäkringar

Valutasäkringar är ett sätt att skydda företaget mot oönskade svängningar på valutamarknaderna. Vanligast är att teckna en så kallad valutatermin. Det innebär att du ingår ett kontrakt med banken om att köpa eller sälja ett belopp av en viss valuta till en förutbestämd kurs vid ett förutbestämt datum.

– Kort och gott: Du köper eller säljer en valuta i framtiden. Behöver du köpa dollar om till exempel sex månader kan vi göra en termin på sex månader. Du köper dollar till nuvarande terminskurs, och vet exakt vad du ska betala för den om sex månader, förklarar Anders Gullesjö.

Nyttan med att valutasäkra

Den stora fördelen med att valutasäkra sina affärer är att företaget slipper en osäkerhet framåt och vet vilka marginaler man har.

– Du kan fastställa din marginal och minskar riskerna i kassaflödena. Du förhindrar att den marginal du räknat med plötsligt minskar eller kanske äts upp helt på grund av att valutakursen svänger.

En valutasäkring kan också ge arbetsro och möjlighet till fler och säkrare affärer.

– Med en stabil marginal kan du som företagare få en ökad trygghet och bli mer konkurrenskraftig. Det blir enklare att budgetera och planera, och du kan kanske vara mer offensiv i din prissättning. 

Vanligaste missuppfattningarna om valutasäkring?

– Många tror att det är mer komplicerat och dyrare än vad det i själva verket är. I praktiken behöver det inte vara krångligare än att betala en faktura. 

”Extra viktigt att hantera risker nu”

Danske Bank har under covid-19-krisen sett en trend att fler företag väljer att valutasäkra sina affärer. I tider med stor finansiell osäkerhet är det klokt att rådgöra med banken, menar Anders Gullesjö:

– Vi bedömer att covid-19-krisen kommer att påverka den globala ekonomin en tid framöver. Då är det särskilt viktigt att hantera sina risker, däribland valutarisken. Vi tittar på riskerna för just ditt företag och föreslår en strategi för hur de kan hanteras mest effektivt. För vissa kan det vara valutasäkring, för andra föreslår vi andra sätt. Vi hjälper också bolag med att sätta upp strukturer för hur finansiella risker ska hanteras 

Kunder som efter rådgivning vill hantera sina valutaflöden själva kan göra detta i Danske Banks valutahandelssystem OneTrader.

– OneTrader är en fullserviceplattform som är integrerad med vårt stora banksystem där kunderna har alla typer av banktjänster. Här kan du enkelt skapa en egen sida och välja vilka valutapar som är intressanta för ditt företag. Exempelvis Dollar/SEK. Du får också nyheter och analyser.

Få hjälp med att lösa företagets utmaningar – boka rådgivning här 

 

 

Mer från Danske Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Danske Bank och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?