Annons

Footway förvärvar Solestory

Footway Group AB (“Footway”) genomför inkråmsförvärv av Solestory, en specialiserad e-handlare inom basket och sportmode. Genom förvärvet förstärks Footways erbjudande samtidigt som Solestory kan vidareutveckla sitt framgångsrika koncept som en del av Footways e-handel inom sport och mode.

Solestory har en unik kompetens inom basket och sportmode som stärker koncernens erbjudande inom specialiserade idrottssegment. Solestorys grundare Pontus Frivold kommer vara fortsatt engagerad i verksamheten och vidareutveckla varumärkets visualitet och känsla. Vi ser stora möjligheter att tillsammans bygga vidare på Solestorys framgångsrika koncept och därigenom växa verksamheten framåt

“Jag ser stora möjligheter att tillsammans med Pontus Frivold vidareutveckla Solestorys koncept med bland annat en internationell expansion”, säger Daniel Mühlbach, VD för Footway.

“Sedan starten av Solestory har vi haft ett tydligt fokus på att bygga ett starkt varumärke drivet av vår passion för sneakers och basket. Att nu bli en del av Footway känns som ett spännande nästa steg i resan, där vi med hjälp av Footway kan bli ännu bättre på att möta kundernas behov och ytterligare stärka relationen till våra leverantörer”, säger Pontus Frivold, grundare av Solestory.

Förvärvet sker genom ett inkråmsavtal där Footway tar över varumärken och domäner omgående. Lager och andra tillgångar tas över senast vid årsskiftet 2020/21. Förvärvet av tillgångarna finansieras med egen kassa.

Footway har utvecklat en i hög grad datadriven plattform där konsumenter kan hitta och dela information med varandra och där leverantörer använder informationen för att skapa högkvalitativa produkter baserade på konsumenternas önskemål, värderingar och kunskap. För närvarande finns tre varumärken på plattformen, Footway, Sportamore och Brandos. I takt med att koncernen växer med nya varumärken, bland annat genom förvärvet av Solestory, ökar förutsättningarna att skapa mervärde för såväl konsumenter som leverantörer.
 

För ytterligare information:

Daniel Mühlbach, VD Footway
Email: daniel.muhlbach@footway.com
Mobil: 073-533 65 45

Pontus Frivold, Solestory 
Email: pontus@solestory.se
Mobil: 072-570 06 23
 


Susanne Cederström, IR
Email: ir@footway.com
Mobil: 073-526 60 98


Följande bilagor finns för nedladdning:
Footway förvärvar Solestory


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?