Annons

Bagger Lås & Alarm

Bagger Låse & Alarm A/S (https://bagger-laase.dk/) – Låssmed med över 45 års erfarenhet.

VÅR RESA BÖRJAR SOM EN LITEN LÅSSMED

Vårt företag har genomgått en stor och sund förändringsprocess under 45 år. Sedan vi grundades 1975 har vi utvecklats från att vara ett exklusivt lokalt enmansföretag med fokus på att arbeta som låssmed till att vara Danmarks största säkerhetscenter, som ger totala lösningar inom säkerhet.

1975 började Jørgen Bagger som låssmed i Slagelse, där han bara hade 3 kvm att arbeta med - det här är hur berättelsen om Bagger Låse & Alarm A / S börjar. Under de första åren flyttade vårt företag två gånger till större lokaler - helt enkelt för att vi fortsatte att behöva större lokaler. 1980 öppnade vi dock vår första riktiga låssmedavdelning i Ringsted, där vi också blev den första låssmed i staden.

Vårt första förvärv skedde 1989, då vi förvärvade 'Kalundborg Låseservice'. Sedan dess har det gått bra, där vi genom åren också har förvärvat låssmedföretagen 'Tidens Låse' från Sikker Danmark / John Drejer och senast 'Activ Låse' 2018. I alla våra förvärv har vi alltid känt oss som socialt ansvariga fortsätta de goda traditionerna för låssmedtjänster och skapa stabilitet för de anställda i det förvärvade företaget.

Idag har vi upp till 8 avdelningar på Zeeland: Ballerup , Holbæk , Kalundborg , Ishøj , Köpenhamn , Næstved , Ringsted och Slagelse.

Vi är oerhört stolta över vår resa från uteslutande en låssmed till Danmarks största säkerhetscenter och har samtidigt lett till täckning i olika nyhetsmedier.

DANMARKS STÖRSTA SÄKERHETSCENTER

I sin barndom hjälpte vi främst många privata kunder som lokal låssmed. Arbetsuppgifterna var väldigt serviceuppgifter som snabb nödhjälp till öppna dörrar, byte av lås eller göra helt nya nycklar. De flesta av våra arbetsuppgifter utförs nu för företag och kommuner med allt inom mekanisk säkerhet och elektronisk säkerhet.

Vi har alltid försökt att inkludera specialiserad och professionell kunskap i vårt arbete. Vår professionella insikt och kompetens har skapat kärnan i vårt företag och kommer också att utgöra ramen för vår framtida utveckling som låssmed och säkerhetscenter. När vi utnämndes till Danmarks säkerhetsföretag 2018/19 2018 bekräftades vi att vi gör en skillnad för våra kunder och inom låssektorn.

SENASTE PRODUKTERNA OCH DEN BÄSTA LÅSTJÄNSTEN

För att kunna erbjuda dig de bästa råden har vi i våra butiker möjlighet att visa upp våra säkerhetsmärken och många produktserier, så att du kan välja exakt den säkerhetslösning som matchar dina behov. Utvecklingen inom låssystem och säkerhetssystem växer snabbt, men som låssmed har vi alltid fingret på pulsen när det gäller den senaste formen för stöldskydd av hem och företag.

Under många år har vi haft och har fortfarande ett mycket nära samarbete med de största leverantörerna av säkerhetsprodukter i Danmark, vilket innebär att vi ofta är en av de första låssmederna i Danmark som fick den senaste serien.

I detta sammanhang är vi välklädda i förhållande till rådgivning om den nya produktserien, så att våra låssmeder och säkerhetskonsulter kan lösa alla utmaningar eller önskemål du kan ha.

Mer information hittar du på vår webbplats.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från TMRAnnons

TMR lyfter blicken mot full cirkularitet

Miljö- och hållbarhetsfrågor ligger idag långt uppe på dagordningen för de flesta ansvarstagande företag. Tekniker och möjligheter för att samla in och återvinna förpackningar blir allt fler. För att nå den långsiktiga visionen att kunna ta bort dem helt eller återanvända förpackningarna är resan lång och svår. Ett flertal mycket komplexa utmaningar behöver lösas innan vi har ett samhälle helt utan engångsförpackningar. 

Sedan 2005 har TMR försökt ligga i framkant vad gäller insamling och hantering av förpackningar. Då Peter Mellgren och Carl Lundqvist startade bolaget var producentansvaret och återvinning av förpackningar på många vis stelbent och oflexibel, och fokus låg ofta på andra saker. 

– Vi var övertygade om att det fanns ett bättre sätt att hantera dessa frågor på och det visade sig snabbt att vi hade rätt. 15 år senare har vi över 300 företagskunder – och ett stort nätverk av engagerade samarbetspartner över hela landet, såväl återvinningsföretag som kommuner– och omsätter idag drygt 100 miljoner, berättar Peter.

Design för återvinning och teknikutveckling

Tack vare det ökade intresset för hållbarhet har i princip alla TMR:s kunder blivit medvetna om vikten av återvinningsbarhet och materialval för förpackningar. Genom TMR:s koncept Design för återvinning får kunderna därför hjälp att utveckla förpackningar med återvinning i fokus redan under designfasen. 

– Med den traditionella återvinningstekniken är det många av dagens förpackningar, särskilt plast, som inte kan återvinnas. Det är alltså ett genomgripande arbete, där vi hjälper våra kunder att från grunden ta fram strategier och utveckla förpackningar så att de fungerar med befintliga återvinningslösningar. 

Fokus är att sluta cirkeln så att inga förpackningar behöver energiutvinnas och där är vi inte idag. Design för återvinning är därför väldigt viktigt, i synnerhet i fråga om plast som många gånger är det enda förpackningsalternativet. 

Trots att många företag gör väldigt stora ansträngningar för att se till att deras förpackningar kan återvinnas är det ändå inte möjligt att nå hela vägen bara genom att arbeta med design för återvinning. Till exempel måste man komma ihåg att vanligtvis uppstår minst 90 procent av en produkts klimatavtryck vid framställningen. 

– Att reducera eller ta fram nya förpackningar får inte ske genom att tumma på kvalitet eller hållbarhetstid för livsmedel. Vi måste i designarbetet acceptera att det ibland kan vara bättre för miljön att bibehålla en förpackning som skyddar effektivt men som inte går att återvinna med traditionell teknik. Mot den bakgrunden behöver vi för att nå målen ha två tankar i huvudet på samma gång. Vi måste samtidigt arbeta med teknikutveckling av återvinningsprocesser. Det är därför en väldigt viktigt del av TMR:s strategi. Vi anser att vi är långt framme; bland annat hoppas vi snart kunna lansera ny teknik som dramatiskt kan öka mängden förpackningar som kan materialåtervinnas. Det är väldigt spännande.

Pärleporten i sammanhanget är egentligen att få till återanvändbara förpackningar och retursystem, men ännu saknas de viktiga pusselbitar som krävs för att samhället ska kunna nå dit. Det gäller att höja blicken rejält; utvecklingen berör vårt sätt att leva, konsumtionsmönster, logistik och mycket mer. Det kan kännas övermäktigt men Peter betonar dock att man måste börja någonstans.

– Ingen har svaren men våra strategier måste kunna vara kompatibla med en sådan framtid. Ett litet steg mot detta är att bygga tjänster som bygger på individualiserad hantering av förpackningar. Det är möjligt redan med dagens teknik, och exempelvis vår hämttjänst, TMR Pick-up service, skulle kunna vara en sådan kanal som i framtiden kan hantera retursystem. 

Hämtar förpackningar från hushållen

Förpackningsdesign och återvinningsprocesser är väldigt viktiga.  Alla dessa ansträngningar blir dock meningslösa om vi som konsumenter inte källsorterar.

– Den stora utmaningen är att en stor del av alla förpackningar hamnar i restavfallet, vilket inte är nöjaktigt för vare sig för miljön, kunderna, samhället eller oss. 

För att mer ska kunna återvinnas krävs att det samlas in. I Sverige har vi därför bestämt att alla ska få sina förpackningar hämtade hemma. Återvinningsstationerna har därmed snart spelat ut sin roll.

– Vårt långsiktiga mål i detta är att få till en samordnad insamling med landets kommuner.  Många kommuner har i samarbete med oss valt att gå i bräschen och infört hämtning hemma redan. För andra kommuner blir det långa processer men det kommer. Ett av stegen mot målet med hämtning hemma som TMR tagit är vårt eget system där vi kan hämta direkt från hushållen. Senast har vi tecknat ett nationellt avtal med Bring för att sätta upp farten mot framtiden.

– Vi måste förändra synen på förpackningsmaterial; istället för att betraktas som avfall när de är använda borde det ses som en resurs, ett värdefullt material som inte bara borde slängas. Först då kan vi på allvar lyfta blicken mot full cirkularitet. Ett av målen för vårt arbete är en sådan attitydförändring, avslutar Peter.

OM TMR

Sedan 2005 har vi ansvarat för att våra kunder fullföljer allt som gäller deras producentansvar. Det innebär att vi varje dag arbetar för att samla in och återvinna så många förpackningar som möjligt i Sverige. Vi ser till att förpackningar hanteras på rätt sätt – och får nytt liv.

Läs mer om TMR 

 

Mer från TMR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med TMR och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?