Annons

Swedish Stirling skriver LOI med Richards Bay Alloys på 167MSEK

Swedish Stirling AB och Richards Bay Alloys (”RBA”) har ingått en avsiktsförklaring rörande försäljning och installation av 18 PWR BLOK till en 7,2MW anläggning i Richards Bay, Sydafrika. Värdet på en framtida affär förväntas bli $18MUSD (167 MSEK).

Miljöteknikföretaget Swedish Stirling har tecknat en avsiktsförklaring och kommer nu inleda förhandlingar med RBA avseende försäljning och installation av 18 PWR BLOK. Värdet på en framtida affär uppskattas till $18MUSD (167 MSEK).

RBA är en privat ägd ferrokromanläggning i Richards Bay, Sydafrika. Bolaget befinner sig i slutskedet för att säkerställa finansiering av modernisering och återstart av deras två 38MVA bågugnar. Moderniseringarna kommer att säkerställa anläggningens konkurrenskraft. Installationen av 18 PWR-BLOK kommer att ytterligare minska RBA:s produktionskostnader, minska koldioxidutsläppen med 63 000 ton/år, samt därmed även sänka bolagets koldioxidbeskattning.

- Swedish Stirlings PWR BLOK-teknologi är en viktig del i processen för att göra Richard Bay Alloys till en modern, konkurrenskraftig och hållbar ferrokrom-anläggning. Det kommer att minska våra framtida produktionskostnader såväl som våra koldioxidutsläpp. En modern teknik för en modern ferrokromanläggning, säger Andries van Heerden VD RBA.

- Vi är mycket nöjda med att RBA redan i ett tidigt skede klargjort att de har för avsikt att köpa och själva äga installationen. Detta kommer alltid vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet för kunderna och ger dem också ett skydd mot beskattning av koldioxid, säger Gunnar Larsson, VD Swedish Stirling.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, 031-385 88 30, ir@swedishstirling.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Richards Bay

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?