Annons

SwedSec återkallar rådgivares licens

Rådgivaren har gjort efterforskningar om en utredning avseende sin partner, som innebar en uppenbar intressekonflikt.

På uppdrag av sin partner kontaktade rådgivaren en intern enhet hos sin arbetsgivare och frågade om aktuell status avseende ett utredningsärende som rörde partnerns transaktioner i företaget. Transaktionerna hade lett till att partnerns konto i företaget spärrats. 

Rådgivaren har även gjort 746 otillåtna sökningar på sin partner under tio månaders tid. Dessutom har hon vid i vart fall ett tillfälle låtit en kund överföra pengar till henne med hjälp av Swish, för att sedan ta ut pengarna i en bankomat och överlämna till kunden. Genom agerandet har rådgivaren brutit mot företagets interna regler.

SwedSecs disciplinnämnd konstaterar att även om rådgivaren inte själv handlagt utredningsärendet avseende sin partner har hon försatt sig i en jävsliknande situation som inneburit en uppenbar intressekonflikt. Disciplinnämnden konstaterar också att rådgivaren genomfört ett stort antal otillåtna sökningar på den närstående. Rådgivarens agerande har riskerat att skada företagets anseende. Nämnden anser sammantaget att rådgivaren allvarligt har brutit mot de grundläggande skyldigheter i tjänsten som hon haft att följa och att hennes licens därför ska återkallas.

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >>

För ytterligare information kontakta: 
Katarina Lidén, VD SwedSec Licensiering AB 
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?