Annons

Lipidor signs agreement with CRO for implementation of Phase III clinical study of drug candidate AKP-02 against Psoriasis

Lipidor AB (Nasdaq First North: LIPI) today announced an agreement with Cadila Pharmaceuticals, a leading Indian pharmaceutical company with extensive CRO capacity, to conduct a Phase III study for Lipidor's drug candidate AKP-02. The study is expected to commence in Q1 2021 with final reporting in Q1 2022.

AKP-02 is an antipsoriasis medicine that combines the active substances calcipotriol and betamethasone with Lipidor's spray-based AKVANO technology. The market for ”combo products” reached USD $580 million per year in 2017*, and Lipidor expects to be able to claim a significant market share when the drug reaches the market. Lipidor has previously announced the intention to conduct a fully self-funded Phase III study with the drug candidate AKP-02 in 2020 (see previous press release of 7 May 2020). An agreement has now been concluded with Cadila Pharmaceuticals for the implementation of the study.

* Data from Datamonitor

"We’re very pleased to announce that we have entered into an agreement to carry out a registration-based Phase III study for AKP-02, Lipidor's combination drug candidate against psoriasis. Through the successful Phase III study for AKP-01, Cadila has shown that they can effectively recruit patients, administer dosing and report clinical study results. The experience of AKP-01 means that we have high hopes for effective cooperation and a successful study", says Ola Holmlund, Lipidor CEO.

The Phase III study is expected to involve 270 patients and will be conducted in India on patients with various skin types. The intention is to demonstrate equivalent therapeutic efficacy with existing medicines for mild to moderate psoriasis. The observer-blind and placebo-controlled trial is expected to be completed in Q4 2021 with reporting in Q1 2022.  Lipidor has already collaborated with Cadila regarding the drug candidate AKP-01 and this new agreement now strengthens that cooperation.

"The market has shown great interest in AKP-02 and by self-funding the implementation of the Phase III study, we will maximize the benefits of later out-licensing. We continue to see great potential in our first drug candidate AKP-01, and the opportunity to now discuss AKP-01 and AKP-02 in a package makes us an even more attractive partner for pharmaceutical companies that can take our products through registration for sale," concludes Ola Holmlund.

The cost of the Phase III study is covered by Lipidor’s existing funds. Discussions with clinical trial material manufacturers are ongoing and an agreement is expected to be in place in Q3 2020.

Information

This information above was provided by Lipidor according to EU Market Abuse Regulations. The information was provided, through the below contact person, for publication on 7 July 2020 at 11.10 am (CET).

For more information, please contact

Ola Holmlund, CEO
Phone: +46 72 50 70 369
E-mail: ola.holmlund@lipidor.se

Certified Adviser

Corpura Fondkommission AB
Telephone: +46 76 85 32 822
E-mail: ca@corpura.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
200707 Lipidor PR Study agreement AKP02 EN.pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Nevel ABAnnons

Foodhillsområdet i Bjuv – ett bra exempel på hur restprodukter och materialflöden kan förbättra en cirkulär ekonomi

Peter Bäckström är chef för kommunal infrastruktur och produktion på Nevel i Sverige. Han har bred erfarenhet av både affärsutveckling och förändringsarbete. Peter motiveras av att skapa och uppnå stordriftsfördelar tillsammans, genom ett bra samarbete.
Peter Bäckström är chef för kommunal infrastruktur och produktion på Nevel i Sverige. Han har bred erfarenhet av både affärsutveckling och förändringsarbete. Peter motiveras av att skapa och uppnå stordriftsfördelar tillsammans, genom ett bra samarbete.

Framgångsrika samarbeten mellan kommuner, lokala industriföretag och andra intressenter kan öppna för nya möjligheter när det gäller hållbar utveckling och tillväxt. I Bjuvs kommun i södra Sverige skapas starka kopplingar mellan industrier och samhället – vilket leder till stora framsteg mot ett fossilfritt, cirkulärt samhälle.

Arbete tillsammans för gemensamma fördelar

Investeringar i smarta infrastrukturlösningar är avgörande för att hjälpa lokala ekonomier att växa och locka till sig investeringar, nya jobb och nya invånare. Men kommunala verksamheter har idag också en stark press på sig för att sänka kostnader, samtidigt som de behöver tillhandahålla ett brett utbud av tjänster till sina invånare – allt från utbildning och hälsovård till infrastruktur.

Smarta infrastrukturlösningar ger ofta möjligheter för kommunerna att hitta stordriftsfördelar som skapar en positiv samhällseffekt, och nyckeln till detta är samarbete mellan industrier och kommuner.

Genom att utnyttja energi-, informations- och materialflöden – såsom värme, kyla och restavfall – kan man uppnå stora kostnadsbesparingar samtidigt som utsläppen minskar, vilket banar vägen mot en koldioxidneutral framtid. Investeringsmodeller som ger den flexibilitet som krävs bör baseras på samarbete.

Foodhillsområdet i Bjuv

En framgångshistoria är Bjuvs kommun som 2008 inledde ett långsiktigt samarbete med regionala industriföretag och andra aktörer för att hitta nya och hållbara energilösningar för den framtida utvecklingen. Tillsammans tittade de på hur överskottsvärmen från industrierna skulle kunna utnyttjas i ett ekosystem, utöver att endast använda den för fjärrvärme.

Ett konkret resultat är det som nu kallas ”Food Valley of Bjuv”, ett stort kluster av livsmedelsföretag som strävar efter industriell symbios som utnyttjar alla tänkbara rest- och materialflöden i en lokal cirkulär ekonomi. Målet är en hållbar livsmedelsproduktion, samtidigt som samhället förbättras genom kommunal infrastruktur. Ett av projekten handlar om distribution av överskottsenergi som tidigare gått förlorad, men som nu värmer en busshållplats och en 100 meter lång trottoar och cykelbana, vilket minskar behovet av vinterunderhåll och risken för kollisioner och olyckor. Fjärrvärme fungerar som en plattform som tillhandahåller 100 % förnybar energi och möjligheten att utnyttja överskottsvärme från industrin.

Stora möjligheter genom nya affärsmodeller

För att skapa och implementera nya affärsmodeller krävs nya arbetssätt och rätt typ av erfarenhet. Användningen av teknik kräver sin expertis. Kommuner, oberoende eller tillsammans med sina partner, bör överväga hur utvecklingen av infrastrukturen ska ske i framtiden. Nevels affärsmodell bygger på att kartlägga vägen till en optimal och resurseffektiv framtid, och att tillsammans med kommunerna hitta lämpliga investeringsmodeller.

Vi erbjuder avancerade industriella och kommunala infrastrukturlösningar, som gynnar våra kunder och hela samhällen.

Läs mer här:

https://nevel.com/sv/industriella-infrastrukturlosningar/ 

https://nevel.com/sv/kommunala-infrastrukturlosningar/ 

https://nevel.com/nevel-business-white-paper/  

 

Mer från Nevel AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nevel AB och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?