Annons

2cureX AB expands its Board of Directors with Michael Lutz and Nils Brünner

Michael Lutz and Nils Brünner have been elected to the Board of Directors in connection with the Extraordinary General Meeting on July 2, 2020. Michael Lutz and Nils Brünner will bring important complementary competencies and international experiences to the 2cureX Board at a landmark moment of launching indiTreat®. At the same time Timm Jessen, founding partner of 2cureX has announced that he will step down from the Board for personal reasons.

In connection with the upcoming commercialization of IndiTreat®, it has been proposed and decided to expand the Board of Directors from 5 to 6 members.

Michael Lutz is an experienced international biotech entrepreneur who has spent the last 15 years at executive management positions with several US and European Life Sciences companies which he successfully established or built-up to a successful exit. Michael is currently CEO of HepaRegeniX GmbH (Tübingen, Germany) and also serves on the Strategic & Scientific Advisory Board for Noscendo GmbH

Nils Brünner is medical oncologist with extensive experience both as clinician and as biotech entrepreneur. Nils is a highly recognized scientist with more than 370 scientific papers especially in the field of translational cancer research. Nils is co-founder and CEO of Scandion Oncology A/S where he, through development of a first in class drug candidate against drug resistance in cancer patients, has moved the company to be one of the most successful listed companies at Stockholm Stock Exchange.

Nils Brünner says: “I am delighted to be asked to join the 2cureX Board. I have for more than 30 years been involved in individualizing cancer treatment and not the least been interested to find tools that can help alleviating drug resistance in cancer treatment. I believe that the functional test, IndiTreat is filling a gap in the decision-making process of matching drug treatment with patients. I look forward to be part of 2cureX’s journey moving forward”.

Michael Lutz further comments: “To successfully introduce an In-Vitro-Diagnostics (IVD) product into the clinical environment requires a strong product performance, understanding of the decision-making process in different markets, regulatory understanding and a comprehensive network among clinical institutions and distributors. I look forward to bring my experience in the global market for innovative IVD products to the strategic development of 2cureX”.

Povl-Andre’ Bendz, Chairman of 2cureX says: “It is a pleasure to welcome Dr. Lutz and Dr. Brünner to 2cureX’s Board of Directors. 2cureX is at an exciting phase on its journey towards a full fletched Medtech company with paradigm-shifting products. Strong clinical expertise and IVD market knowledge provided by our new Board members are essential components of this development of the company.

I will also take the opportunity to thank Timm Jessen, who from personal reasons, has decided to step down from the Board. Timm was instrumental in providing 2cureX a foothold in Germany. I wish Timm the best of luck”.

The Board of Directors will subsequently be composed of:

Name Role Elected Nationality
Povl-Andre Bendz Chairman 2014 DK
Camilla Huse Bondesson Board member 2019 SE
Nils Brünner Board member 2020 DK
Jørgen Drejer Board member 2017 DK
Michael Lutz Board member 2020 DE
Ole Thastrup Board member 2006 DK

For more information about 2cureX

Ole Thastrup, Chief Executive Officer
E-mail: ot@2curex.com
Telephone: +45 22 11 53 99
www.2curex.com

Certified Adviser
Redeye AB
Telephone: +46 8 121 576 90
E-mail: certifiedadviser@redeye.se

2cureX has developed the IndiTreat® (Individual Treatment) test. IndiTreat® establishes thousands of 3D micro-tumors that are similar to the patient’s tumor and identifies the treatment that most effectively kills the patient’s tumor. Immediately after the test, the patient can be offered the selected treatment.

IndiTreat® is being clinically validated in clinical studies in colorectal cancer, ovarian cancer, pancreatic cancer and preventive cancer medicine. The clinical programs are conducted at major cancer hospitals in Denmark, Germany, United Kingdom and Sweden.

IndiTreat® is presently being introduced into the European market through an Early Access Program.

The aspiration is that IndiTreat® becomes a standard tool in Precision Medicine for cancer patients.

The company is listed at the Nasdaq First North Growth Market in Stockholm (symbol “2CUREX”).

Följande bilagor finns för nedladdning:
2cureX AB expands its Board of Directors with Michael Lutz and Nils Brünner

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Sund AffärsbyråAnnons

Sund Affärsbyrå erbjuder affärsjuridiska tjänster med långsiktighet och trygghet i fokus

Fr.v: Tomas Öberg, Peter Rangemo, Bo Svensson.
Fr.v: Tomas Öberg, Peter Rangemo, Bo Svensson.

Med 40 års spetskompetens inom såväl skatterätt, arvsfrågor och bolagsbildning som förvaltning, likvidationer och fusioner är Sund Affärsbyrå den självklara partnern och rådgivaren inom affärsjuridik och affärsutveckling. I sina affärsområden stöttar byrån kunderna med trygga och långsiktiga helhetslösningar.

När Stockholmsbaserade Sund Affärsbyrå startades 1980 var det med huvudsaklig inriktning på skatterätt, men under de gångna decennierna har företaget både haft en kraftig tillväxt och vidareutvecklat sin verksamhet. Bo Svensson, VD, är övertygad om att den tydliga framgången har sin grund i att man i alla situationer utgår från vilka möjligheter som finns, snarare än vilka problem som kunden står inför. 

– Vi är proaktiva och inleder med att granska kundens förutsättningar utifrån deras synvinkel och potential. Utifrån den granskningen drar vi slutsatser om hur vi kan skapa bästa möjliga lösning för kunden. Detta arbetssätt skiljer oss från många andra affärsjuridiska byråer som fokuserar på problemen.

”Den digitala affärsbyrån”

Ett digitalt förhållningssätt fordrar flexibla och progressiva arbetsmetoder för att hålla sig uppdaterad på den tekniska och digitala utvecklingen. Sund Affärsbyrå excellerar redan inom detta område, något som den rådande Coronakrisen har gett ett tydligt kvitto på. 

– Vi har länge arbetat digitalt och vi kallar oss till och med för ”den digitala affärsbyrån”. Inte nog med att det förenklar för kunden, utan det innebär snabbare och effektivare processer även för oss.  I nuläget sköter vi exempelvis nästintill alla våra kunders deklarationer och årsredovisningar digitalt, berättar skattekonsulten Peter Rangemo.

Trygghet genom hela resan

Det som i synnerhet utmärker Sund Affärsbyrå är dock deras höga kompetens. Byråns ekonomitjänster underlättar både i det dagliga ekonomiarbetet och i redovisnings- och bokslutssammanhang. Tack vare djupa kunskaper om sekretessen i kombination med flera decenniers expertis inom skatteområdet är byrån van vid att upprätta och kontrollera deklarationer och skatteupplägg. Bo Svensson konstaterar att det i förlängningen handlar om konstruktiv samverkan och om att vara en pålitlig affärspartner som kunderna kan känna sig trygga med genom hela sin affärsresa. 

– Många av de kunder vi började samarbeta med för 40 år sedan har vi med oss än idag. Vi utvecklas sida vid sida, tack vare vår förståelse för deras verksamhet. Det innebär att vi kontinuerligt bidrar till att stärka deras tillväxt och lönsamhet.

Unika affärslösningar

Under åren har Sund Affärsbyrå hanterat allt från att upprätta bouppteckningar och förvalta bolag till hundratals likvidationer och fusioner. Planerna för framtiden är att växa med tio till femton procent per år för att fortsätta vara en given samarbetspartner till, i synnerhet, små och mellanstora företag. 

– Många unga företag saknar kompetensen som krävs för att med rätt förutsättningar driva sin affärsutveckling. Varje bolag är unikt och våra affärslösningar utgår från dessa specifika förutsättningar för att bidra till att skapa eller vidareutveckla produkter och tjänster. Sund Affärsbyrå är en helhetslösning, avslutar redovisningsansvarig Tomas Öberg.

Läs mer om Sund Affärsbyrå

Fakta om Sund Affärsbyrå

Sund Affärsbyrå är en pålitlig affärspartner som ser kundens möjligheter och har deras långsiktiga affärsutveckling i fokus. Genom kompetent och anpassad rådgivning inom ekonomi och affärsjuridik skapar byrån trygghet för uppdragsgivarna i deras affärsutveckling. 

 

Mer från Sund Affärsbyrå

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sund Affärsbyrå och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?