Annons

Bioextrax har erhållit EPO-beslut om patentgodkännande i EU

Bioextrax AB (publ) meddelar att det har erhållit ett ”decision to grant” från det europeiska patentverket, EPO, avseende patent på Bioextrax teknologi för att extrahera bioplasten PHA (polyhydroxyalkanoater) från PHA-producerande bakterier. Patentet kommer att vara giltigt till 2035.

Bioextrax har erhållit ett så kallat ”regel 97(1) EPC”-meddelande från EPO, vilket betyder att EPO, efter det preliminära godkännandet från mars 2020, nu har beslutat att godkänna Bioextrax europeiska patentansökan för en biobaserad process för utvinning av bioplast från bioplast-producerande mikrober. EPO meddelar samtidigt att godkännandet kommer att publiceras i ”European Patent Bulletin” den 22 juli 2020, då en 9-månaders invändningsperiod börjar. Nästa steg i processen är att officiellt validera och erhålla patent i ett antal strategiska och kommersiellt relevanta länder i EU som Bioextrax väljer ut. Bioextrax har sedan tidigare fått motsvarande patentansökan godkänd i USA.  

Efter det preliminära godkännandet från mars 2020 var meddelandet från EPO visserligen väntat, men det är ändå glädjande att få godkännandet bekräftat och därmed få säkerställt det europeiska patentskyddet för denna teknologi, som är central för vårt kommersialiseringsarbete.” säger Edvard Hall, VD, Bioextrax

Denna information är sådan information som Bioextrax AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 09:30 CET, den 1 juli 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Edvard Hall, VD
Telefon: +46736267643E-post: edh@bioextrax.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Bioextrax har erhållit EPO-beslut om patentgodkännande i EU (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?