1515
Annons

Är du en lämplig kandidat för en bröstoperation?

Idag har det blivit mer och mer acceptabelt att ta till skönhetsoperationer för att hjälpa naturen på traven. Efter graviditet eller amning så upplever många kvinnor att brösten förlorar dess form och fasthet och många börjar funderar på om det kan det vara aktuellt med en bröstförstoring eller ett bröstlyft.

Om du är en lämplig kandidat för en bröstförstoring eller bröstlyft beror på dina förutsättningar. Faktorer som spelar roll är både hur brösten fysiskt ser ut, men även vilket skede du är i livet. 

Om du tycker att dina bröst är för små eller om de blivit hängiga efter en viktnedgång eller graviditet kan du välja att göra en bröstförstoring med implantat.

Bröstlyft är lämpligt för den som har mindre bröst. Stora bröst kan också lyftas men här är det viktigt att känna till att resultatet inte kommer att hålla lika länge. Specialister rekommenderar därför att den som har stora bröst även gör en bröstförminskning i samband med bröstlyft för att resultatet ska bli optimalt.

Fyra vanliga anledningar till varför kvinnor väljer att göra en bröstoperation:

  1. Brösten är hängiga med mycket överskottshud
  2. Brösten blivit hängiga på grund av kraftig viktnedgång
  3. Brösten är inte i proportion till resten av kroppen
  4. Brösten har minskat i storlek och blivit slappa efter graviditet och amning

Unga tjejer är ofta inte lämpliga kandidater för att genomgå ett bröstlyft eller bröstförstoring då deras bröst fortfarande växer. En annan viktig sak att ha i åtanke är att mjölkgångarna kan påverkas av ingreppet vilket är en risk om du planerar att få barn och amma längre fram.

Bröstlyft rekommenderas efter graviditet och amning. Just graviditet och amning är oftast de faktorer som påverkar brösten negativt och som gör att de förlorar dess form och fasthet. Det är möjligt att göra ett bröstlyft även innan graviditet, men det är viktigt att rådgöra med plastikkirurgen angående amning då det finns risk att funktionen försämras. I vissa fall är det bättre att göra en bröstförstoring istället.

Vilken teknik som används varierar och beror på bröstens utseende och förutsättningar. De faktorer som kirurgen utgår ifrån är bland annat hur uttalat ditt häng är, vilken hudkvalité du har, mängden överskottshud och körtelvävnad. Formen på dina bröst kommer att avgöra slutresultatet. De kvinnor som får bäst resultat är de som har slappa bröst, stort brösthäng eller nedåtpekande bröstvårtor. 

Om Bellakliniken

Bellakliniken grundades 2012 av Dr Johan Nordquist efter att han sålt en tidigare klinik som han drev sedan 2001. Bellakliniken är en modern klinik där det personliga bemötandet står i fokus. Med Bellakliniken nöjd-kundgaranti kan patienter tryggt och säkert göra bröstlyft.

Presskontakt:

Namn: Frida Engström

E-postadress: frida.engstrom@prdirekt.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från T2 DataAnnons

Unikt system för cybersäkerhet

Ronny Engelin, vice vd och Peter Pennsäter, CEO på företaget T2 Data understyker vikten av att företag säkerställer kontrollen i den mjukvara de utvecklar
Ronny Engelin, vice vd och Peter Pennsäter, CEO på företaget T2 Data understyker vikten av att företag säkerställer kontrollen i den mjukvara de utvecklar

Cybersäkerhet i dagens digitala värld är en stor utmaning för många företag och ett område där det råder stor brist på personer med spetskompetens. T2 Data har utvecklat flera framstående system bland annat för att identifiera sårbarhet i mjukvara och stärka företagens cybersäkerhet.

Cybersäkerhet är ett område under ständig och snabb förändring. Hållbara säkerhetsåtgärder måste förlita sig mer på inbyggd säkerhet, snarare än tilläggsfunktioner som kan vara svåra att underhålla och distribuera.

– Det är upp till alla som utvecklar mjukvara att säkerställa kontrollen. Direkt efter att produkten är levererad kan det komma nya säkerhetsutmaningar, vilket gör att allt som är levererat skall kontrolleras kontinuerligt. Det gäller att vara snabbfotad för att hålla säkerheten hög, säger Peter Pennsäter, CEO T2 Data.

T2 Datas system Secplatform/Virtuose kan separera till exempel säkerhetsfunktionalitet från den vanliga datormiljön och läggas i ett eget mjukvarulager som den ”vanlige” användaren inte ser eller behöver ta hänsyn till. På så sätt kan säkerheten hanteras centralt av ett fåtal experter samtidigt som säkerhetsnivån hålls hög. Systemet är unikt i sitt slag.

– Vi känner inte till någon produkt med samma koncept. Majoriteten av grundteknologierna som används är kända men sättet att kombinera och använda teknologierna tillsammans är unikt, säger Peter Pennsäter.

Brett användningsområde

Med en gemensam säkerhetsplan för alla klientsystem samt gemensam hantering av blandade operativsystem, som Windows eller olika Linux-distributioner, kan systemet användas som skydd av klientdatorer där användare ständigt lägger till nya funktioner eller interagerar med servrar över hela världen. 

Systemet fungerar även som skydd av infrastruktur eller inbyggda system som kontrollerar el- och vattenförsörjning, bilar, trafikstyrning, kommunikation, medicinsk teknik med mera. Mjukvaran delas in i skikt där den specialiserade hårdvarunära och säkerhetsrelaterade funktionaliteten separeras från mjukvara som styr affärslogik.

Forskningsbaserad teknologi

T2 Data investerar tungt i framtidsteknologi både gällande inhämtande och skapande av kunskap samt utveckling av produkter. Företagets produkter baseras på aktuell forskning.

– Forskning är en viktig komponent i T2 Datas DNA. Vi har deltagit som en aktiv industripartner i flera forskningsprojekt. Omvärldsbevakning där vi följer aktuell forskning är också en mycket viktig del i hur vi planerar för verksamheten framåt och i vilken riktning produkten behöver utvecklas för att vara relevant i framtiden, säger Peter Pennsäter.

Identifierar sårbarhet i mjukvara

Ett av de system som T2 Data utvecklat på en forskningsgrund är MAIA, en produkt för företag som utvecklar mjukvara. Mjukvaruutveckling är en global verksamhet och för att vara konkurrenskraftig krävs ständigt ökad effektivitet, snabbhet, kvalitet och säkerhet och för att uppnå detta behövs en stor mängd verktygsstöd och automatisering.

MAIA hjälper företag att identifiera sårbarheter i den mjukvara de utvecklar. Sårbarheter som, om de inte åtgärdas, kan nyttjas av angripare för att ta kontroll över datorsystem och samhällskritisk infrastruktur.

– Flera företag har utvärderat MAIA och jämfört med övriga marknaden. Vår lösning klassades som den mest kompletta, säger Ronny Engelin vice vd.

Men T2 Data nöjer sig inte med det utan utvecklar kontinuerligt nya tjänster som automatiskt inhämtar och bearbetar säkerhetsinformation från olika källor på Internet som sedan vidarebefordras till MAIA. 

Om: T2 Data grundades 1990 och utvecklar mjukvaruprodukter och -tjänster med expertis inom verktyg för mjukvaruutveckling, testautomatisering och säkerhet.

Läs mer på: www.t2data.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med T2 Data och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?