Annons

Är du en lämplig kandidat för en bröstoperation?

Idag har det blivit mer och mer acceptabelt att ta till skönhetsoperationer för att hjälpa naturen på traven. Efter graviditet eller amning så upplever många kvinnor att brösten förlorar dess form och fasthet och många börjar funderar på om det kan det vara aktuellt med en bröstförstoring eller ett bröstlyft.

Om du är en lämplig kandidat för en bröstförstoring eller bröstlyft beror på dina förutsättningar. Faktorer som spelar roll är både hur brösten fysiskt ser ut, men även vilket skede du är i livet.  Om du tycker att dina bröst är för små eller om de blivit hängiga efter en viktnedgång eller graviditet kan du välja att göra en bröstförstoring  (https://bellakliniken.com/brostoperationer/brostforstoring/)med implantat. Bröstlyft är lämpligt för den som har mindre bröst. Stora bröst kan också lyftas men här är det viktigt att känna till att resultatet inte kommer att hålla lika länge. Specialister rekommenderar därför att den som har stora bröst även gör en bröstförminskning i samband med bröstlyft för att resultatet ska bli optimalt. Fyra vanliga anledningar till varför kvinnor väljer att göra en bröstoperation: 1. Brösten är hängiga med mycket överskottshud 2. Brösten blivit hängiga på grund av kraftig viktnedgång 3. Brösten är inte i proportion till resten av kroppen 4. Brösten har minskat i storlek och blivit slappa efter graviditet och amning Unga tjejer är ofta inte lämpliga kandidater för att genomgå ett bröstlyft eller bröstförstoring då deras bröst fortfarande växer. En annan viktig sak att ha i åtanke är att mjölkgångarna kan påverkas av ingreppet vilket är en risk om du planerar att få barn och amma längre fram. Bröstlyft rekommenderas efter graviditet och amning. Just graviditet och amning är oftast de faktorer som påverkar brösten negativt och som gör att de förlorar dess form och fasthet. Det är möjligt att göra ett bröstlyft även innan graviditet, men det är viktigt att rådgöra med plastikkirurgen angående amning då det finns risk att funktionen försämras. I vissa fall är det bättre att göra en bröstförstoring istället. Vilken teknik som används varierar och beror på bröstens utseende och förutsättningar. De faktorer som kirurgen utgår ifrån är bland annat hur uttalat ditt häng är, vilken hudkvalité du har, mängden överskottshud och körtelvävnad. Formen på dina bröst kommer att avgöra slutresultatet. De kvinnor som får bäst resultat är de som har slappa bröst, stort brösthäng eller nedåtpekande bröstvårtor.  Om Bellakliniken Bellakliniken grundades 2012 av Dr Johan Nordquist efter att han sålt en tidigare klinik som han drev sedan 2001. Bellakliniken är en modern klinik där det personliga bemötandet står i fokus. Med Bellakliniken nöjd-kundgaranti kan patienter tryggt och säkert göra bröstlyft. Presskontakt: Namn: Frida Engström E-postadress: frida.engstrom@prdirekt.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?