1515
Annons

Nästan var tionde småföretagare trodde hemförsäkringen gällde för företaget när det startades

Nio procent av landets företagare med upp till 49 anställda, trodde att hemförsäkringen gällde för företaget när det startades. Det visar en undersökning gjord av undersökningsföretaget Novus på uppdrag av Länsförsäkringar. – Det är viktigt att man som företagare ordnar med en företagsförsäkring som är anpassad för verksamheten. Om man jobbar hemifrån är det lätt att anta att hemförsäkringen täcker företagsrelaterade skador eller brott, men det gör den inte, Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

Undersökningen visar att det är något vanligare att enskilda näringsidkare tror att hemförsäkringen gäller även för företag (15 procent) än bland dem som driver aktiebolag (8 procent).

– Jag vill verkligen lyfta fram att det inte är någon skillnad på försäkringsbehovet beroende på vilken företagsform man har eller i vilken bransch man verkar. Det är lika viktigt för den som är konsult och arbetar hemifrån som för en hantverkare som arbetar på annan plats.  Utan företagsförsäkring kan det bli väldigt kostsamt om du exempelvis drabbas av inbrott eller förlorar intäkter efter avbrott som beror på inbrottet i verksamheten En hemförsäkring skyddar bara det som är kopplat till det privata, säger Susanne Fagerberg.

Undersökningen visar också att tre av tio företagare känner inte att de har tillräcklig kunskap om sitt försäkringsskydd. Två procent uppger att de missat en affärsmöjlighet för att de saknat rätt typ av försäkring.

– Som företagare är det också alltid viktigt att se till att ha en ansvarsförsäkring. Den gäller om du skulle bli skadeståndsskyldig. Om man saknar ansvarsförsäkring som ju är en del i en vanlig företagsförsäkring kan företagare till och med riskera att missa uppdrag, säger Susanne Fagerberg.

Försäkringstips till dig som företagare:

  1. Kom ihåg att hemförsäkringen inte täcker jobbrelaterade skador. Se alltså till att du har en separat försäkring för ditt företag.
  2. Undersök vilken egendom du behöver försäkra. Det kan skilja om du jobbar hemifrån, om företaget hyr eller äger en lokal eller om du jobbar på resande fot.
  3. Vilken typ av verksamhet bedriver du? Har du ansvar för annans egendom i ditt arbete, vilka tjänster utför du? Tänk på att behovet kan se olika ut beroende på din jobbsituation.
  4. Se över om du har eller behöver försäkringar för dig själv eller eventuella anställda som täcker tjänstepension, olycksfall eller inkomstbortfall vid långvarig sjukdom.

Läs mer om att starta eget

Länk till Länsförsäkringars pressrum

Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes genom 1001 telefonintervjuer av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar. Målgruppen var företag i Sverige med upp till 49 anställda. Frågorna som ställdes: När du startade ditt företag, trodde du då att hemförsäkringen gällde för ditt företags verksamhet eller saker (verktyg, datorer, lager med mera).  Känner du att du som företagare har tillräcklig kunskap om ditt försäkringsskydd? Har du någon gång missat en affärsmöjlighet för att du inte haft rätt typ av försäkring?

För ytterligare information kontakta:

Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar, telefon 070-609 5689

Presskontakt, telefon 08-588 41850, press@lansforsakringar.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SigmaAnnons

Ger nycklar för lyckad molntransformation

Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.
Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.

Molnet har gått från ”nice to have” till ”need to have” under pandemin – och utvecklingen spås hålla samma snabba takt även framåt. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions jobbar nu för att möta det stora behovet hos svenska och internationella företag.  

Molnet blir en möjliggörare för att lyckas med digitalisering, men för att maximera affärsnyttan av en förflyttning till molnet bör man identifiera vilka delar av den egna verksamheten som faktiskt skulle effektiviseras av att genomgå en molntransformation. 

Just detta tar Sigma Technology Digital & Cloud Solutions avstamp i. De är ett nystartat IT-konsultbolag som utmanar branschen och sina kunder i hur en molntransformation kan och bör se ut. Vd:n Rashin Kabodvand berättar varför molnet bör bli en pusselbit i alla organisationers digitaliseringsstrategi.

– Vi måste möta den digitala omställningen genom nya och förbättrade tjänster. Behovet av snabb ”time to market” ökar och är viktig för företagens konkurrenskraft. Resultatet av en molntransformation blir effektivisering, flexibilitet, tillgänglighet och skalbarhet. Att flytta till molnet är nödvändigt för ökad affärsnytta, säger hon. 

Skapar verklig affärsnytta

Allt handlar om att digitalisera rätt saker. Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions, förklarar. 

– Molnet ger oss bättre möjligheter att göra rätt saker och hitta en teknisk lösning. Genom att ta bort ”undifferentiated heavy lifting” och använda sig av managerade tjänster i molnet kan verksamheten fokusera på att skapa affärsnytta. När vi hjälper våra kunder tittar vi inåt och diskuterar vad som ska flyttas till molnet, varför och hur det ska gå till, säger han och fortsätter:

– Vi tycker inte att man ska migrera för migrerandets skull. Vi pratar sällan om att skära ner kostnader. Molnet handlar inte om att spara pengar, utan om att nå en ökad lönsamhet.

Backas upp av stabil koncern

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions startades upp i början av 2021. På tio månader har bolaget vuxit till 40 anställda. Målet är att företaget ska bli en av de tre främsta molntjänstleverantörerna på marknaden. 

Förutom att leverera paketerade tjänster utifrån plattformarna Microsoft Azure, Amazon Web Services och Google Cloud kan företaget också bidra med kompetensförsörjning, något som kan vara avgörande för att lyckas med en digital transformation.

– Vi är ett nischat bolag med en tydlig vision, samtidigt som vi tillhör en koncern med över 4000 anställda med expertis inom allt som rör teknologi. Detta gör att vi kan leverera specialistkompetens till våra kunder i stora volymer, trots att vi är ett nystartat bolag, säger Rashin Kabodvand.

Vill du effektivisera din verksamhet genom molntjänster? Läs mer här. 

Om Sigma Technology Digital & Cloud Solutions

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions är ett nystartat bolag inom Sigma Technology-gruppen. Bolaget fokuserar på systemutveckling, design och publika molntjänster. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions har i dag 40 anställda och har som mål att bli 100 specialiserade konsulter.

Mer från Sigma

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sigma och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?