Annons

BillerudKorsnäs and Haver & Boecker are bundling their know-how to perfect packaging

In the world of bulk powdered goods such as building materials, chemicals and foodstuffs, different supply chains place differing demands on packaging. Additionally, the machinery used across the world to produce and fill the packaging consists of many different technologies, brands and models. This has resulted in the development and use of a variety of packaging solutions and processes. Therefore BillerudKorsnäs and Haver & Boecker, have developed a set of recommendations called the Sack Packaging Norms.

Our employees at BillerudKorsnäs and Haver&Boecker, who are active all over the world, have noticed many repeated and unnecessary errors which result in packaging waste, product loss and environmental damage. Often, also, these errors are as a result of miscommunication or the use of different standards or practices. These errors are mostly easily fixed by applying some basic standard knowledge or practice. It was thought that the development of a ‘’common language’’ for the packaging value chain would be an effective way to ensure the elimination waste and efficient packaging performance around the world. “Globalization makes it essential to speak one language clearly and distinctly. With the Sack Packaging Norms, we have, together with BillerudKorsnäs, created the basis for joint and helpful communication for your perfect paper bag packaging”, saysThomas Hilling, Manager Haver & Boecker Institute. This ‘’common language’’, a joint development by Haver & Boecker and BillerudKorsnäs, is a set of recommendations called the Sack Packaging Norms. The Sack Packaging Norms cover the basics and the most critical factors which must be taken into consideration when packing powdered goods, starting from paper manufacture, the handling, storage and manufacture of sacks, the filling of sacks and finally the correct way to transport and store the filled packages. BillerudKorsnäs contributes to this effort with years of expertise in packaging paper manufacturing and field experience as well as analytical tests, design and development in the BillerudKorsnäs Packaging Development Centre. Haver & Boecker contributes with extensive experience and expertise in filling machinery and powder bulk handling. ’’If producers and users of paper bag packaging follow the recommendations and guidelines, and implement these norms in their supply chain - efficient and effective packaging manufacturing, filling, handling, storage and transport of the finished goods will be secured. As an industry we will reduce waste significantly, making a major contribution to saving our planet”, says Mikael Peterson, Technical Service Director at BillerudKorsnäs. The first 10 Sack packaging Norms are available free of charge and can be downloaded at: https://www.billerudkorsnas.com/our-offer/packaging-solutions/sack-solutions/sack-packaging-norm. Suggestions for Norms can also be submitted on the website. The companies will regularly publish new Sack Packaging Norms and these will be sent out regularly to interested parties who have registered.

For further contacts:

Louise Wileen Bjarke, Head of Press, +4672-210351 louise.wileenbjarke@billerudkorsnas.com

Christian Reinke, Manager Sales Report, +49 1511 4535617, c.reinke@haverboecker.com

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 500 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 23,7 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.billerudkorsnas.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Life science-bolag behöver ha koll på sina siffror

Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.
Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.

Rätt ekonomisk information i rätt tid är viktigt inom Life Science för att dessa bolag ska kunna gå ut med denna till investerare och på marknaden. Noterade bolag har i tillägg specifika regler och rapporteringstider att följa. 

– Det är extra roligt att jobba med life science- och utvecklingsbolag just för att de är så intresserade av sina siffror, säger Malin Wikstrand, redovisningskonsult på Accountor. 

Malin Wikstrand sitter på Accountors Lundakontor i Medicon Village Science Park. Accountor har haft kontor där sedan 2012 då Medicon Village startade upp, idag en nätverksmiljö med 150 företag och organisationer med tillsammans 2200 medarbetare. Det är en intressant miljö att finnas i och Accountor har life science samt forsknings- och innovationsföretag härifrån som kunder. Hon tycker det är inspirerande att sitta nära kunder. 

– Det är roligt att man kan stöta på varandra, ta en kaffe eller lunch och lyssna på hur det går för deras projekt. Det är en häftig miljö att sitta i, säger Malin Wikstrand. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountors samarbete med Life Science-bolag. 

Börsnotering ställer fler krav

Malin Wikstrand tycker om att jobba med bolag som har tydliga rutiner. Att sätta upp rutiner och att arbeta helt digitalt är hennes vardag. Är bolagen börsnoterade har de fler krav på sin ekonomiska information och på transparens. 

– Det är roligt att vara med i den processen, säger Malin Wikstrand. 

Effektiviserar och professionaliserar

Ett bolag hon jobbar med, Pledpharma, noterades på Nasdaq förra året.  

– Sedan vi började jobba med Accountor har vi gått över från mycket manuell hantering av ekonomiarbetet till helt digitalt arbete. Utöver att digitaliseringen har effektiviserat ekonomiarbetet ger den också en skalbarhet. Vi kan växa utan något större merarbete. Arbetet flyter dessutom på obehindrat oavsett var i världen vi är samtidigt som vi samarbetar med Malin Wikstrand i Lund och Peter Einarsson, senior advisor på Accountor, i Stockholm, säger Yilmaz Mahshid, PhD, CFO på Pledpharma. Han fortsätter:

– Övergången till Nasdaq med rapportering enligt IFRS gör att det behöver vara bra kvalitet på rapporteringen samt att vi är mer pålästa då vi genomgår granskning från många håll. Processerna och arbetet inom ekonomi har professionaliserats till en helt annan nivå och Accountor har varit en del utav den professionaliseringen. 

Fakta Accountor 

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda, varav 270 konsulter på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i sju länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountor här. 

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?