Annons

Aktiv Miljö AB - ergonomiska kontorsstolar blir allt viktigare i vårt digitala samhälle

Teknikutvecklingen har gått framåt med stormsteg de senaste åren och den påverkar inte enbart hur vi arbetar – den har även förändrat sättet i hur vi möts. En växande trend är att vi använder oss allt mer av videomöten, vilket gör att vår arbetsplats och stolen vi sitter i har fått en allt mer viktig roll för vårt välmående. 

Det har skett ett stort skifte de senaste åren i hur människor möts - antalet fysiska möten och antalet konferenser som vi behöver ta flyget till har blivit allt färre.   Tack vare den nya topptekniken så kan vi lägga fokus på hållbarhet och att försöka minska vår miljöpåverkan i form av transport och CO2-utsläpp. Ser vi på det genom verksamheternas perspektiv så är videomöten på distans väldigt kostnadseffektiva, då de sparar både tid och kapital.  Arbetsplatser behöver idag vara utrustade med mötesrum, konferensrum och miljöer som fungerar för både fysiska möten och möten på distans. Bord, arbetsstolar, soffor och övriga sittmöbler bör i högsta grad vara ergonomiska och anpassningsbara.   “När vi allt oftare håller videomöten och videokonferenser spenderar vi också många timmar sittandes - då är det allt viktigare att ha en ergonomisk arbetsplats. Kontorsstolen är en av våra viktigaste redskap på arbetsplatsen, vilket de flesta inte tänker på förrän det är för sent”, säger pressansvarig.  Det är en förutsättning att ha ergonomiska kontorsstolar för att motverka belastningsskador på arbetsplatsen. En ergonomisk kontorsstol (https://www.aktivmiljo.se/produkt-kategori/kontorsstolar/ergonomiska-kontorsstolar/) behöver ha hög komfort och goda inställningsmöjligheter. Den ska också ha en god avlastning för rygg så att användaren upplever en bra rörlighet. Idag finns det många olika aktörer på marknaden som inriktar sig på kontorsmöbler och det kan många gånger var svårt att hitta rätt i djungeln. Av den anledningen finns bolaget Aktiv Miljö AB. Företaget har lång och gedigen erfarenhet av att utforma ergonomiska arbetsplatser och de kan erbjuda skräddarsydda lösningar åt företag.   Pressansvarig: Daniel Nord, grundare - Aktiv Miljö AB

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från XintelaAnnons

Bättre behandlingsmetoder med cellmarkör

Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.
Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.Foto:Ola Torkelsson

Med en patentskyddad markörteknologi för stamceller och en egen produktionsanläggning är Xintela en spelare inom cellterapifältet att räkna med. Nu satsar de även på att ta fram en ny behandlingsmetod för aggressiv bröstcancer.

Xintela utvecklar behandlingar inom områden där behovet av ny innovation är stort – artros, covid-19 och aggressiva cancerformer. Utvecklingsarbetet grundar sig i företagets markörteknologi Xinmark, där specifika cellyteproteiner fungerar som målmolekyler på stamceller och cancerceller.  

Från start har Xintela fokuserat på stamcellsterapi för artrospatienter. Genom prekliniska studier på hästar har bolaget visat att stamceller som tagits fram med hjälp av markören kan bromsa utveckling av artros hos hästar efter n ledbroskskada. 

EXTERN LÄNK: Inbjudan till Xintelas emission 

Unik markörteknologi

– Vi är inte ensamma om att arbeta med stamceller, men vår teknologi gör oss verkligen unika. Med våra markörer kan vi sortera ut stamceller från exempelvis fettvävnad och få fram en homogen stamcellspreparation av hög kvalitet som sedan expanderas i stora mängder, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela. 

Xintela har en egen GMP-förberedd produktionsanläggning för att tillverka sina stamcellsprodukter för kliniska studier. Nu inväntar företaget ett tillstånd för att producera den första produkten Xstem-Oa och inleda kliniska studier på artrospatienter.  

Markörteknologin Xinmark kan också användas för att detektera vissa aggressiva cancerceller och rikta behandlande antikroppar till dessa. Xintela fokuserar sedan tidigare på den aggressiva hjärntumören glioblastom, och nyligen presenterade företaget att nästa fokusområde blir trippelnegativ bröstcancer, även den en mycket aggressiv cancerform med dålig prognos. 

Nya indikationer möter stora medicinska behov

– Plattformen Xinmark ger oss möjlighet att bredda verksamheten till nya utvecklingsområden. Därför har vi nu lagt till trippelaggressiv bröstcancer och även inlett en preklinisk studie av våra stamceller som behandling för Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), en svår lungkomplikation som drabbar vissa covid-19-patienter, säger Evy Lundgren-Åkerlund.

Nu hoppas hon kunna landa samarbeten med strategiska partners inom bolagets verksamhetsområden för att ytterligare stärka Xintelas plats på marknaden. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Xintelas satsning på en ny behandling av aggressiv bröstcancer 

Fakta Xintela
Xintela är ett biomediciniskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer. Med sin patentskyddade markörteknologi utvecklar företaget nya behandlingsmetoder för exempelvis artros och hjärntumörer. www.xintela.se 

Mer från Xintela

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xintela och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?