1515
Annons

Tappar du hår som man?

Om du tillhör de 25 procent av den manliga befolkningen som börjar bli kala på huvudet när de är 30 år kan det verka hopplöst. En vanlig tanke som många går och funderar på är vad en hårtransplantation skulle kunna kosta. Och hur säkert är det att det verkligen kommer att fungera? Att tappa håret är inte detsamma som att bli kal på huvudet. Manlig skallighet er ett genetiskt tillstånd medan håravfall män i sig kan orsakas av olika anledningar och faktorer som inte bara har med genetik att göra.

Kala fläckar på huvudet - en sjukdom

Om du tappar hår på områden på ett till synes slumpmässigt sätt kan du ha alopecia, ett tillstånd där man tappar hår fläckvis från delar av kroppen. I extrema fall kan detta påverka allt hår på kroppen. Alopecia tros bero på ärftliga och autoimmuna faktorer (där kroppen felaktigt attackerar sig själv). Detta är inte detsamma som manliga skallighet som är en mycket vanligare åkomma hos framförallt män.

Naturligt håravfall hos män

Håravfall hos män händer alla, i mer eller mindre utsträckning och vid olika tidpunkter i livet. Att ens hår blir tunnare är naturligt och normalt och ett tillstånd som inte helt kan stoppas i dagsläget. Det är genetiskt och beror på de manliga hormoner som finns hos män. Men som tur är finns det saker man kan göra för att minska risken och sakta ner hår som börjat falla. Klassiska kurer som hjälper kroppen i övrigt, såsom god mat, minskad stress, motion och ett lyckligt leverne är det bästa botemedlet mot håravfall. Om du tar hand om din kropp på ett bra sätt är risken mycket lägre att du förlorar håret vid ung ålder.

Tillskott för ditt hår

Nuförtiden finns det vitaminer och mineraler som man kan lägga till eller öka i sin kost för att motverka håravfall. På marknaden finns idag olika varianter av tillskott som minskar detta. Tillskott finns i form av piller eller tuggbara tabletter som tas i samband med måltiden.

Håravfall män är en av de vanligaste söktermerna på internet idag, vilket beror på att många lider av det och ser det som ett problem i dagens Sverige. På sajten Hairlust exempelvis, finns ett stort antal artiklar med tips om hur du kan minska risken för håravfall genom att ta hand om kroppen men också genom att tillsätta vitaminer och tillskott i din dagliga kost. Man kan inte helt och hållet stoppa håravfall, men man kan hjälpa kroppen och därmed sakta ner processen.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Quant Service SwedenAnnons

Minskad totalkostnad och ökad livslängd med rätt underhållsstrategi i Greenfieldprojekt

Över hälften av den totala kostnaden för en anläggnings hela livstid fastställs redan innan den tagits i bruk. Därför bör varje aspekt vara noggrant genomtänkt redan i ett tidigt skede. Då säkerställer man att allt kan genomföras så smidigt som möjligt när det är dags att starta produktionen och minskar risken för oväntade situationer och oförutsedda kostnader.

En kritisk framgångsfaktor vid nyetablering av en anläggning är involvering av underhållsresurser i ett tidigt skede. När en ny anläggning och dess utrustning designas och köps baserat på RAMS-aspekter, det vill säga driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet, säkerställer du en hållbar och långsiktig produktion, vilket har en avgörande inverkan på investeringsavkastningen (ROI) och anläggningens prestanda.

En ny anläggning måste drivas ansvarsfullt och underhållas på rätt sätt för att den ska fungera som planerat. Vanligtvis överstiger kostnaderna för drift, underhåll och avveckling investeringskostnaderna med råge – det är inte ovanligt att dessa är två till tjugo gånger högre än de initiala anskaffningskostnaderna. 

Uppstartsfasen är vanligtvis komplex och det finns en stark press att hålla tidsplanen för att så snart som möjligt börja få avkastning på investeringen. Därför behöver varje företag vars ambition är en hållbar produktion en tydlig underhållsstrategi samt rätt metoder, kunskap och digitala verktyg integrerade i sina processer.

Mikko Haanpää, Business Development Manager för Quant Finland, har varit involverad i att utveckla underhållsverksamheten och -strategin på en av våra kunders nya anläggningar i Harjavalta, Finland.

– Genom att involvera underhållsexpertis redan i ett tidigt skede av ett nyetableringsprojekt säkerställer du en smidig upptrappning av produktionen och når hållbara produktionsnivåer snabbare. Dessutom kommer det att märkbart minska totalkostnaden under anläggningens hela livslängd, säger han.

Några av fördelarna genom Quants Greenfield Maintenance Concept:

• Tar hänsyn till hållbarhet redan från start med fokus på anläggningens hela livslängd, med hjälp av digitala analyser och simuleringar för att kunna ge underlag och alternativ för kostnadsoptimering.

• Fokuserar på RAMS-aspekter (driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet) samt livscykelkostnad redan i designfasen och dessa faktorer fortsätter att vara viktiga drivkrafter genom hela projektet. 

• Quant är en oberoende partner som stöttar kunder i kontakten med OEM och Systemleverantörer för att säkerställa att de långsiktiga målen för anläggningen uppnås.

• En väl utarbetad underhållsstrategi i kombination med implementeringen av underhållsprocesser förlänger inte bara utrustningens utan hela anläggningens livslängd.

Läs mer om Quant här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quant Service Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?