Annons

FEI satsar på liv- och sakförsäkring med branschexperten KNEX

FEI Företagsekonomiska Institutet och KNEX Försäkringshögskolan erbjuder nu lärarledda utbildningar inom liv- och sakförsäkring. Inledningsvis kommer diplomutbildningar inom livförsäkring att arrangeras, Livdiplom, där teori kombineras med praktik. Utbildningsstart är planerad till september 2020. – Försäkringsbranschen har efterfrågat fler lärarledda utbildningsalternativ, så vi kombinerar marknadens bästa infrastruktur för online-utbildning (https://www.fei.se/) från oss på FEI (https://www.fei.se/) med branschexperter från KNEX. Livdiplom kan tas i hela Sverige och behövs för att arbeta som livförsäkringsdistributör, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Först ut i det nya samarbetet mellan FEI och KNEX blir en diplomutbildning inom livförsäkringar, Livdiplom. Kursstarten är 8 september 2020 med diplomering 9 december. Två kursstarter per termin planeras framöver med upp till 20 personer per kursstart. – Livdiplom riktar sig främst till de som vill ha rätt förutsättningar att lyckas som livförsäkringsdistributör. Utbildningen kommer även vara relevant för andra yrkesgrupper som jobbar med livförsäkrings- eller pensionsfrågor såsom bankanställda, revisorer eller medarbetare på personalavdelningar. Utbildningen genomförs i klassrum eller på distans med avancerad utbildningsteknik som FEI arbetat med i flera år, FEIFLEX. Studerande kan välja att närvara i specialutrustade klassrum eller online var de än befinner sig. Dessutom spelas lektionerna in och kan ses i efterhand. – Det är spännande att samarbeta med en etablerad utbildningspart som ligger i framkant när det gäller utbildningsteknik. Tillsammans kommer vi att leverera utmärkta utbildningar på ett nytt sätt för branschen, säger Henrik Andersson, partner och utbildare på KNEX. Utbildningens olika delmoment kan även läsas som separata kurser, till exempel juridik och skatt, tjänstepension eller lag och avtal. Kursstarterna för dessa är under hösten 2020. Om utbildningen Livdiplom Livdiplomutbildningen är en komplett utbildning som ger nödvändiga kunskaper och färdigheter för att arbeta som livförsäkringsdistributör eller personal- och försäkringsfrågor inom andra branscher. Utbildningen uppfyller Finansinspektionens allmänna råd angående kompetenskrav för försäkringsförmedlare. Livdiplom består av tio delkurser under cirka 3 månader. Lektioner ges på plats i FEI:s lokaler och via FEIFLEX onlinestudier varvat med e-learning och hemuppgifter. Om FEIFLEX FEIFLEX  (https://www.fei.se/om-fei/fei-flex/)är en modern digital utbildningsmiljö som har utvecklats av FEI. Studerande kan välja att närvara på plats i specialutrustade klassrum eller delta aktivt online var de än befinner sig.

Cassandra Johansson
Kommunikatör
cassandra.johansson@fei.se
0720-77 77 25
 Sedan 1888 har vi erbjudit utbildning för människor i karriären. Vårt utbud är stort och varierat. Vi vänder oss till hela organisationen, från nya medarbetare till erfarna chefer. FEI:s filosofi är egentligen ganska enkel. Vi anordnar kurser och utbildningar (https://www.fei.se/utbildning/fastighetsmaklare-120hp/) som du har omedelbar nytta av i ditt arbete. Din arbetsgivare får direkt avkastning på sin utbildningsinvestering genom att du gör ett bättre jobb och bidrar till företagets utveckling.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från MedicagoAnnons

Medicago firar 25 år – därför har de lyckats

Fyllning av vialer i C-klass.
Fyllning av vialer i C-klass.

Sedan Medicago grundades 1995 har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad kontraktstillverkare på den svenska marknaden. Under de senaste 15 åren har Medicago erbjudit kontraktstillverkning inom både medicinteknik och bioteknik. 

Kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik kan innebära en lång och utdragen process där många bitar ska falla på plats, till exempel krävs rätt teknik för ändamålet såväl som ekonomiska förutsättningar och tidsram. Trots stor efterfrågan kan det vara svårt att hitta aktörer som möter behoven, och att hitta en match är inte helt enkelt, i synnerhet för företag som vill tillverka mindre volymer. Det Uppsalabaserade företaget Medicago erbjuder ett koncept med korta beslutsvägar, hög flexibilitet och konkurrenskraftiga ledtider. Medicagos vd Jan Henriksson berättar: 

 –För de som har bråttom eller som önskar en mindre produktion är vi mycket konkurrenskraftiga inom både bioteknik och medicinteknik. Vår storlek gör att vi snabbt kan sätta igång kvalitetssäkrade produktioner med spårbarhet på alla komponenter. Speciellt starka är vi på frystorkning och tillverkning i renrum. 

Kvalitetssäkrade produktioner optimerade efter kundens behov

Företaget anpassar tillverkningsprocesserna utefter sina kunders behov. Vissa önskar hjälp med delar av tillverkningsprocessen för att komplettera sin befintliga produktionskapacitet, medan andra vill att Medicago sköter hela processen från idé till färdig produkt. Oavsett omfattning gäller alltid kvalitetssäkrade produktioner, vilket Medicago har lång erfarenhet av med kvalitetssystemen ISO9001 och ISO13485. 

– Vi har full spårbarhet i alla led. Då vi är certifierade sker regelbundet externa auditeringar som säkerställer att alla viktiga bitar finns på plats. Inom medicinteknik arbetar vi med både klass 1-produkter såväl som medicintekniska produkter med mycket höga kvalitetskrav. Det är viktigt för oss att vara en pålitlig leverantör och att kunderna känner sig trygga hos oss, avslutar Jan Henriksson.

Fakta Medicago
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. Läs mer på www.medicago.se

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?