1515

Bublar Group i strategiskt partnerskap med Dafo för brandsäkerhetsträning i Virtual Reality

Bublar Group går in i nytt strategiskt partnerskap med marknadsledande Dafo som återförsäljare av den nya mobila versionen av Voblings ”VR Fire Trainer”. Avtalet, som är ett tvåårigt licensavtal, är det första återförsäljaravtalet som bygger på Voblings plattform för virtuell träning.

Den nya VR Fire Trainer är portabel, enkel att använda och riktar sig till företag i behov av lättillgänglig träning av verkliga brandsituationer i en virtuell miljö.  Dafo kommer att vara exklusiv återförsäljare i Sverige, en viktig partner i Norden och partnerskapet omfattar även ytterligare produkt- och affärsutveckling av skalbara immersiva utbildningslösningar.

- Vi är glada över att ha hittat en stark partner för att utveckla vårt digitala   utbildningskoncept. VR-lösningen är ett utmärkt komplement till vår lärarledda och webbaserade utbildning. Realistiska miljöer och scenarier formas utifrån kundernas aktiviteter och användarnas erfarenheter förbättras ofta jämfört med praktiska släckningsövningar.  Känslan för olika släckmedel är också en viktig egenskap. VR är ett bra verktyg när det är svårt att samla större grupper eller avsätta tid för lärarledd utbildning, säger Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB.

- Jag är mycket glad över vårt partnerskap med Dafo. Vi har en återförsäljarstrategi för våra virtuella träningsprodukter, och jag kan inte tänka mig en bättre partner för vår brandsäkerhetsprodukt. Dafos gedigna erfarenhet blir en stor tillgång för oss i den fortsatta utvecklingen av produkten. Att vi tillsammans kan använda vår kunskap är oerhört värdefullt för att säkerställa att vår produkt behåller högsta kvalitet framåt, säger Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise.

Den portabla lösningen ger en stor möjlighet eftersom den inte är beroende av en dator för att fungera. Utbildningen kan göras var som helst när som helst – det är helt enkelt bara att sätta på headsetet och börja släcka bränder. Den virtuella träningslösningen "VR Fire Trainer" tog sig också till final i Auggie Awards, som är den mest erkända AR & VR tävlingen i världen, i Silicon Valley.

- Detta partnerskap passar perfekt in i vår tillväxtstrategi och affärsmodell för Bublar Group. Planen med licensintäkter från våra skalbara produkter baserade på vår ”Virtual Training Platform” börjar nu realiseras, säger Maria A. Grimaldi, VD Bublar Group.

Brandsäkerhetsutbildning i VR löser ett antal grundläggande utmaningar i samband med traditionella träningsmetoder. Förutom att vara helt säker har VR-utbildning fördelen av att vara mer kostnadseffektiv, hållbar och skalbar, samtidigt som den erbjuder en förbättrad inlärningsupplevelse. Det finns inte längre något behov av att använda riktiga bränder för att efterlikna verkliga scenarier. Metoden innebär därför mindre miljöpåverkan och passar perfekt för träning i stadsmiljöer. Funktioner som simulering av olika nivåer av värme, rökutveckling och materialens brandfarlighet möjliggör oöverträffad grad av realism. Dessutom har virtuell verklighet den extra fördelen att möjliggöra utbildning på egen hand, vilket minimerar riskerna i samband med sammankomster i tider av Covid-19.

Det portabla erbjudandet, VR Fire Trainer, kommer att finnas tillgängligt via återförsäljare över hela världen eller genom att kontakta Vobling direkt. Arbete med att utveckla ytterligare partnerskap pågår. Olika miljöer och funktioner kommer att läggas till i produkten genom kontinuerliga uppdateringar av programvaran. Kunderna erbjuds också möjligheter till ytterligare anpassning där scenarier som rör deras respektive verksamhet kan ingå i systemet.

Läs mer på Vobling.com
https://vobling.com/virtual-training/vr-fire-trainer/

VR Fire Trainer på Auggie Awards 2020. Se videon här:
VR Fire Trainer

Om Dafo

Sedan starten 1919 har Dafo Brand utvecklats till ett modernt högteknologiskt företag. Dafo är nordens största leverantör av brandskyddssystem och brandsäkerhetsutrustning. Brandskyddssystemen används över hela världen och installeras av många av världens ledande företag.
 

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, Koncernchef oh VD Bublar Group, email: maria.grimaldi@bublar.com, Telefon: +46 70 828 38 34

Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise anders.ribbing@vobling.com, Telefon: +46 70 936 88 68

Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB, thomas.sparring@dafo.se, Telefon: +46 8-506 405 60 
 

Bublar Group

Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop and Play.

G&W Fondkommission är bolagets Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50
 

Bublar Group AB (publ)   Kungstensgatan 18, 113 57 Stockholm   Telefon:  08 559 251 20 www.bublar.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release Bublar Dafo 20200611

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?