Annons

Sveaskog och Westan i nytt logistiksamarbete

Sveaskog ingår samarbete med Westan Logistik. Avtalet omfattar transporter i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborgs län, sammanlagt 1,4 miljoner kubikmeter skogsråvara per år.

[image] Westan Logistik genomför effektiva transporter för Sveaskog i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborg. – Det har varit en angenäm upphandlingsprocess med många starka kandidater, men valet föll slutligen på Westan Logistik som presenterade den bästa helhetslösningen för service och pris. Det är en väl etablerad aktör som kör i området redan idag, som vi har fullt förtroende för och som även delar våra värderingar och ambitioner gällande hållbara transporter, säger Claes Scholander, logistikchef för marknadsområde Syd på Sveaskog. Kontraktet omfattar transporter till Sveaskogs kunder i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborgs län, sammanlagt 1,4 kubikmeter skogsråvara per år, och löper över tre år från den 1 april 2021. Westan Logistik AB bedriver idag verksamhet från Mälardalen till finska gränsen och är fokuserade på rundvirkestransporter. Företaget driver även åkeriet Hälsingegruppen AB. – Vi gläds åt det nya samarbetet. Det är en av de större affärerna i vår drygt tioåriga historia. Vi ser fram emot att bidra i Sveaskogs verksamhet med effektiva transporter. Det handlar om rätt kapacitet vid varje tillfälle och kostnadseffektivitet, men även om utvecklingsfrågor, säger Anders Örtendahl, vd för Westan Logistik. – Westan Logistik är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 39001 som är standarden för trafiksäkerhet, och strävar efter att nå en hållbarare verksamhet. Mycket ligger framför oss kopplat till bättre teknik- och miljöprestanda och vi bistår gärna med det vi kan i den processen. För mer information, kontakta: Claes Scholander, logistikchef marknadsområde Syd, Sveaskog: 070-249 16 42 Anders Örtendahl, vd Westan logistik: 070-688 83 32 Sveaskogs presstjänst: 08-655 90 50, press@sveaskog.se Sveaskog är Sveriges största skogsägare. Vi vill visa vägen till ett hållbart samhälle och vara ledande i utvecklingen av ett hållbart skogsbruk. Vår viktigaste uppgift är därför att bruka skogen så att klimatnyttan, den biologiska mångfalden liksom sociala och ekonomiska värden förstärks både nu och för framtida generationer. Vi har drygt 800 anställda i hela Sverige. Sveaskog ägs av den svenska staten. För mer information: www.sveaskog.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Ladda ner Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?