1515

Föreslagna riktade nyemissioner i myFC förväntas inbringa cirka 32 miljoner kronor

Nya och befintliga investerare, inklusive företagsledningen, har för avsikt att teckna 16 miljoner aktier i det svenska bränslecellbolaget myFC (MYFC) genom två riktade nyemissioner. De föreslagna nyemissionerna förväntas inbringa 32 miljoner kronor före emissionskostnader och är föremål för godkännande av en extra bolagsstämma den 24 juni.

Styrelsen för myFC arbetar kontinuerligt med långsiktig finansiering av företaget, och föreslår nu en riktad nyemission till en grupp nya och befintliga europeiska investerare. Dessutom föreslår en av huvudägarna ytterligare en riktad nyemission till styrelse och ledning.

De riktade nyemissionerna om totalt 16 201 900 aktier till ett pris av 2 kronor per aktie är föremål för godkännande av en extra bolagsstämma den 24 juni 2020. Priset innebär en premium i jämförelse med stängningskursen den 3 juni om ca 25%. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs genom separat pressmeddelande.

– Jag är glad att meddela att vår omfattande strategiska tillväxtplan framskrider enligt plan i och med att vi når ytterligare en milsten. Vi har framgångsrikt säkrat finansiering för myFC, vilket kommer att göra det möjlighet för företaget att kapitalisera på kommersialiseringen av dess unika bränslecellsteknik, under den mycket motiverade och ambitiösa ledningen av vd Michael Glantz och hans ledningsgrupp, säger Markus Hermanek, styrelseordförande för myFC.

– De finansiella medel vi säkrat kommer att användas för att ytterligare möjliggöra ett utsläppsfritt klimatavtryck och e-mobilitet, i linje med lagstiftning som nu implementeras av regeringar och efterföljs av ledande företag i Europa och över hela världen. Härmed kan vi tydligt kapitalisera på myFC:s unika position som global industriledare inom mikrobränsleceller, vilket gör mig mycket stolt, tillägger Markus Hermanek.

Efter emissionen kommer det totala antalet aktier i myFC att öka från 156 683 087  till 172 884 987 och aktiekapitalet kommer öka med cirka 947 479,62 kronor, från 9 162 754,46 kronor till 10 110 234,07 kronor motsvarande en utspädning av rösterna och kapitalet om cirka 9,4%, efter registrering på Bolagsverket.

Nedanstående har inbjudits att delta i den riktade emissionen:

Investering (SEK) Antal aktier
Europeiska investerare 29 824 000 14 912 000
Styrelse och ledning
Alex Guy 2 230 000 1 165 000
Markus Hermanek 139 800 69 900
Johnny Bräster 50 000 25 000
Ulf Henning 20 000 10 000
Sebastian Weber 20,000 10 000
Michael Glantz 20 000 10 000
Summa 32 403 800 16 201 900

Nuvarande huvudägaren H119 kommer då, tillsammans med Markus Hermanek och Alex Guy, att ha en ägarandel på omkring 27%.

Denna information är sådan information som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 juni 2020 kl.13:00 CEST. 

Vid frågor, vänligen kontakta:
myFC Press Office
E-mail: press@myfc.se
Telefon: 0738 09 33 83 


Certified Adviser:
Avanza Bank
E-mail: ca@avanza.se
Telefon: 08 409 421 20


Följande bilagor finns för nedladdning:
Ladda ner pressmeddelandet

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?