Annons

EcoDataCenter ingår strategiskt partnerskap med Arctic Space Technologies

EcoDataCenter förser Arctic Space med datacentertjänster för att vidareutveckla företagets erbjudande inom kommunikationstjänster för satellitoperatörer. Samarbetet ger tjänsterna en grönare profil och ökad flexibilitet.

Den ökade efterfrågan på kommunikationstjänster drivs av utvecklingen av Internet of Things, 5G, ett ökat internetanvändande och även vikten av klimatforskning. Kostnaderna för att bygga och använda satelliter för kommunikation har minskat, vilket skapar nya möjligheter för branschen. Satellitkommunikation har nyligen fått ett uppsving och är idag en växande marknad driven av många nya användare och ökande krav på prestanda. Arctic Space har ett mycket flexibelt och kundanpassningsbart erbjudande, som nu förbättras ytterligare genom samarbetet med EcoDataCenter. EcoDataCenters nordliga läge på en hög latitud som ligger nära antennerna är en stor fördel. Denna närhet säkerställer en snabb anslutning och sänker latensen. Detta åstadkoms genom att ansluta satellitantenner (belägna vid en teleport) direkt till datacentrens infrastruktur. För att möjliggöra detta nya tjänsteerbjudande krävs en dedikerad direkt fiberanslutning mellan teleport och datacenter. Trenden är ett ökat fokus på grönare data i kombination med en större efterfrågan på kompletta molnbaserade datacenterlösningar. EcoDataCenter är den perfekta samarbetspartnern för Arctic Space och tillför både ökad hållbarhet och säkrare datacentertjänster till Arctic Spaces erbjudande. Tillsammans bildar företagen ett starkt partnerskap, vilket också kan leda till en positiv utveckling av lokalsamhället. ”Rymdindustrin är stark i norra Sverige och vi är mycket glada över att samarbeta med en lokal innovativ verksamhet i Piteå. Detta är en strategisk möjlighet för EcoDataCenter att ge tillbaka till lokalsamhället.” – Anders Berglund, VD EcoDataCenter i Piteå ”Samarbetet med EcoDataCenter skapar en allt-i-ett hanteringsplattform för satellitdata som ger vårt erbjudande ökad hållbarhet och skalbarhet samtidigt som det minskar kostnaderna och förbättrar tillförlitligheten och säkerheten. För första gången i historien blir hanteringen av satellitdata helt koldioxidfri, och kunderna kommer att ha möjlighet att använda anläggningarna för EcoDataCenter och Arctic Space Technologies som en enda lösning för att få tillgång till och bearbeta deras satellitdata.” – Benjamin Fischer, VD Arctic Space. “Samarbetet med Arctic Space är ett viktigt steg för EcoDataCenter, där vi tillsammans etablerar ett nytt segment på marknaden, där Piteå som plats erbjuder idealiska förhållanden. Detta stärker ytterligare vår marknadsposition som en grön och hållbar leverantör, vilket är ett av våra viktigaste långsiktiga strategiska mål.” – Lars Schedin VD EcoDataCenter. Arctic Space Data Hub tillåter operatören att ansluta en satellitantenn direkt till sin hårdvara och programvara för behandling av data i ett datacenter. Genom att aktivera verklig realtidsbehandling utan fördröjning samtidigt som bandbredden och lagringskraven i nätverket reduceras så slkapas ett säkert, inkapslat system. Satellitoperatören bestämmer vilka data som lämnar lokalerna och vilka som stannar. Dessutom gör vi hanteringen av satellitdata nästan helt koldioxidfri. Faktum är att datacentret är klimatpositivt vilket gör satelliter klimatvänliga.    Från vänster i bild: Felix Hessinger, Benjamin Fischer (vd Arctic Space), Anders Berglund (vd EcoDataCenter i Piteå) Om Arctic Space Technologies Arctic Space Technologies är ett svenskt företag som grundades av ett internationellt team av ingenjörer. De erbjuder edgebaserad satellitkommunikation och virtuella lösningar för marksegmentet genom att stänga klyftan mellan datacenter och teleporter. Genom detta erbjuder Arctic Space Technologies en allt-i-ett-lösning för stor datahantering, kritisk satellitdrift och markstationstjänster. Arctic Space Technologies driver Arctic Space Data-Hub, en högteknologisk station för satellitkommunikation i Öjebyn, Sverige, med koordinaterna 65,4 ° N och 21,4 ° E. Bearbetning och tillförlitlighet i ett modernt datacenter.  Om EcoDataCenter: EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vår anläggning i Falun är ansluten till Falu Energi & Vatten och leder överskottsvärmen direkt tillbaka till värmeverket, där den används för uppvärmning eller produktion av förnyelsebart biobränsle (pellets). Anläggningen är designad för att vara så energisnål som möjligt och drivs helt med förnybara energikällor från Norrland. EcoDataCenter är ett bolag i snabb tillväxt som avser att växa ytterligare genom förvärv och byggnation av fler klimatpositiva datacenter. www.ecodatacenter.se Om EcoDataCenter i PiteåEn datacenteranläggning i Piteå kommun, med tre datacenter i drift, F1, F2 och F3. F1 byggdes 1991 av Försvarsmaktens radiobyrå, FRA, som bedrev verksamhet på plats fram till 2001. F2 är byggt i en fastighet som tidigare användes för kontanthantering och erbjuder ett skalbart serverutrymme på upp till 10 000 kvm. Centret drivs av 100 procent förnybar vattenkraft från Luleälven - F2 har också den högsta säkerhetsklassen som en civil byggnad kan ha i Sverige. F3 byggdes och driftsattes under det sista kvartalet 2018.

Presskontakt för mer information

Magnus Angermund, CMO, EcoDataCenter, 073 231 96 30, magnus.angermund@ecodatacenter.se

Sandra Nilsson, COO, Arctic Space Technologies, 076 781 71 21, sandra.nilsson@arcticspacetech.com

Om EcoDataCenter EcoDataCenter bygger och driver datacenter för colocation, HPC och Hyperscale med ambitionen att sätta nya standarder för säkerhet och hållbarhet i branschen. Målet är att bli branschledande i Norden för att kunna konkurrera med världens största datacenter. EcoDataCenter har en anläggning i Falun och äger även Fortlax datacenter i Piteå. Areim är sedan 2018 huvudägare i EcoDataCenter.

Följande bilagor finns för nedladdning:
EcoDataCenter ingår strategiskt partnerskap med Arctic Space Technologies

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Bristol-Myers Squibb Annons

Uppköpet stärker BMS:s läkemedelsportfölj

I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.
I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.

Med uppköpet av läkemedelsbolaget Celgene stärker Bristol Myers Squibbs sitt erbjudande av läkemedel och vårdlösningar. Bolaget kommer även fortsätta att samarbeta med andra vårdaktörer för att utveckla behandlingar för svårt sjuka patienter.

I november förra året fullbordade BMS, Bristol Myers Squibb, sitt uppköp av Celgene och de båda bolagens produkter finns nu under BMS varumärke.

– Bägge bolagen var framgångsrika både globalt och här i Sverige. Tillsammans har vi nu möjligheten att hjälpa än fler patienter inom olika sjukdomsområden. Vi har redan ett flertal ledande produkter på marknaden och bara under de kommande två åren lanserar vi ytterligare åtta nya läkemedel, säger Michaël Lugez, vd på BMS Sverige och tidigare vd på Celgene Nordics. 

Ledande biofarmabolag

Celgene var innan sammanslagningen en världsledande aktör inom läkemedelsutveckling för behandling av bland annat blodcancersjukdomar, solida cancertumörer samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS var ett globalt biofarmabolag som utvecklade innovativa läkemedel inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, immunologi och fibros.

– Tillsammans har vi en av industrins bredaste pipelines och tack vare att vi nu kan slå samman kunskaperna och erfarenheterna från de båda bolagen kommer vi bli ännu starkare. Medarbetarna är vår främsta tillgång och de drivs av att hitta nya läkemedel och innovativa behandlingslösningar för vården. Både Celgene och BMS har tidigare också investerat stort i forskning globalt och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer - så verkar Bristol Myers Squibb i Sverige.

Under kommande år avser BMS i Sverige att arbeta mot tre huvudmål.

– Vår första prioritet är nu att färdigställa sammanslagningen av bolagen för att patienterna ska kunna ta del av fördelarna. Vidare har vi som mål att våra nya produkter ska bli tillgängliga för patienter i Sverige så snart som möjligt. Det tredje målet är att ge vår personal fler möjligheter att växa och utveckla vår affär, säger Michaël Lugez.

Patienterna är allt fokus

Patienterna och deras vård står ständigt i fokus i allting som BMS gör och bolaget vill vara med genom hela patientresan. Därför utvecklar de nu bland annat en app där patienter kan följa sin behandling, få svar på frågor och prata med en läkare.

– Vi vill inte bara vara en läkemedelsleverantör, utan även en partner till alla som är involverade inom hälso- och sjukvård. BMS var till exempel med och grundade organisationen ”All.Can” vars mål är att frigöra resurser för sjukhus för att optimera behandlingen av patienter. För att uppnå detta måste vi arbeta tillsammans. Ett annat exempel är hur vi i den pågående pandemin arbetar tillsammans med andra företag och organisationer för att donera pengar, labbutrustning och produkter för att stötta kampen mot coronaviruset, säger Michaël Lugez.

Ny logotyp

I samband med uppköpet av Celgene uppdaterar BMS även sitt varumärke med en ny logotyp.

– Även om vi fortfarande heter BMS är vi ett nytt bolag och det vill vi visa med vår nya logotyp. Motivet är en hand som är en universell symbol för läkande. Den representerar att ge och ta emot vård och visar på vårt engagemang för att sätta människan i första rummet, det är personligt, avslutar Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Bristol Myers Squibb här 

Fakta Bristol Myers Squibb
Bristol Myers Squibb, BMS, är ett globalt biofarmaceutiskt bolag som utvecklar innovativa läkemedel för svåra sjukdomar. Bolaget kombinerar smidigheten hos ett bioteknikbolag med räckvidden och resurserna hos ett etablerat läkemedelsföretag. BMS är bland annat verksamma inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, cancersjukdomar samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS deltar i flera globala samarbeten för att utveckla och optimera vårdlösningar med patienten i fokus.

Mer från Bristol-Myers Squibb

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bristol-Myers Squibb och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?