Annons

SwedSec återkallar rådgivares licens

Rådgivaren har systematiskt brutit mot företagets regler och skapat uppenbara intressekonflikter.

Under ett par års tid har rådgivaren hanterat ärenden för sig själv och för sina anhöriga i strid med företagets kundvillkor och regler om intressekonflikter och sekretess. Rådgivaren har använt en anhörigs bankomatkort och satt in närmare 400 000 kr i kontanter på den anhöriges konto och sedan fört över pengarna till sig själv. Hon har även skapat och laddat ned andra personers mobila Bank-ID till sig själv och gjort otillåtna sökningar i företagets system.   Företagets regler grundar sig på lag, Finansinspektionens allmänna råd och Svenska Fondhandlareföreningens vägledning till etiska riktlinjer i värdepappersinstitut. SwedSecs disciplinnämnd konstaterar att det rört sig om ett flertal systematiska överträdelser av olika slag som omfattar uppenbara intressekonflikter. Nämnden anser att rådgivaren har blandat ihop sin roll som tjänsteman med rollen som privatperson, vilket företagets regler ska förhindra. Enligt nämnden tyder agerandet på en bristande förståelse för hur viktigt det är att hantera intressekonflikter. Agerandet innebär att rådgivaren allvarligt har brutit mot sina skyldigheter i tjänsten. Disciplinnämnden återkallar därför hennes licens. Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >> (https://www.swedsec.se/wp-content/uploads/2020/06/Anonymiserat-beslut-2020-31.pdf) För ytterligare information kontakta:  Katarina Lidén, VD SwedSec Licensiering AB  08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se SwedSec Licensiering AB arbetar för höga kunskaper, regelefterlevnad och god etik hos anställda på finansmarknaden. Detta görs genom licensiering baserat på kunskapskrav och tester och genom ett disciplinärt förfarande vid regelöverträdelser. SwedSecs vision är att förtroendet för finansmarknaden ska vara högt. 188 företag är anslutna till SwedSec och ca 24 000 av deras anställda är SwedSec-licensierade. För mer information besök: www.swedsec.se (http://gantrack2.com/t/l/1460248/0_NzQxOTQxMzUwNDcy/).

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?