1515

Wahlstedt Sageryd och Euroclear Sweden inleder samarbete gällande digital hantering av fondordrar

Wahlstedt Sageryd inleder samarbete med Euroclear Sweden för automatisk orderhantering för fonder. Samarbetet innebär att fondbolag och distributörer på den svenska marknaden får tillgång till en säkrare orderhantering i realtid samt att hela fondflödet automatiseras och blir digitalt.

– Vår vision var redan vid bolagets grundande och är än idag att effektivisera och digitalisera finansbranschen och kapitalförvaltningsprocessen - här och nu lägger vi särskilt fokus på fondmarknaden och fondbolagens orderhantering. Med framtagandet av kopplingen som integrerar Euroclear Swedens och Wahlstedt Sageryds system och automatiserar fondorderflödet tar vi ytterligare ett steg i riktning mot en säkrare och effektivare fondmarknad, säger Linnéa Wahlstedt, VD i Wahlstedt Sageryd Gruppen.

Wahlstedt Sageryd och Euroclear Sweden kan nu erbjuda sina kunder ett digitaliserat orderflöde och därmed minska den operationella risken då merparten av den manuella hanteringen automatiseras. En automatiserad orderhantering innebär att transaktionerna sker i realtid, vilket ger en snabb och effektiv handel. I förlängningen leder detta till bättre transparens och uppföljning i enlighet med regelverksförändringar, vilket efterfrågas av allt fler fonddistributörer.

– I och med samarbetet med Wahlstedt Sageryd fortsätter Euroclear Sweden att digitalisera den svenska fondmarknaden och kan erbjuda anslutna fonddistributörer ett ännu bredare fondutbud. Med vår fondplattform möjliggör vi för aktörer med olika systemlösningar att nå varandra på ett standardiserat sätt. Den här typen av samarbeten utgör en viktig del i vår utveckling av Euroclear Swedens fondtjänst och härnäst vill vi kunna erbjuda automatiserade fondflyttar till våra kunder, säger Anders Löfgren, affärsutvecklingschef på Euroclear Sweden.

För ytterligare information:
Karin Strand, Kommunikationschef, Euroclear Sweden
Mobil: 0736-84 92 62 
e-post: karin.strand@euroclear.eu


Joanna Bill, Sälj & marknad, Wahlstedt Sageryd Financial Services AB
Mobil: 0702- 86 33 92
e-post: joanna.bill@ws.se

 
Om Euroclear Sweden
Euroclear Sweden är sedan 1971 Sveriges värdepapperscentral och en finansiell infrastruktur. Euroclear Sweden bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Euroclear-koncernen som innefattar Euroclear Bank med rating AA+ från Fitch Ratings och AA från Standard & Poor’s, samt värdepapperscentralerna i Belgien, Finland, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Storbritannien och Irland. www.euroclear.com/sweden

Om Wahlstedt Sageryd Gruppen
Wahlstedt Sageryds affärsidé är att erbjuda institutionella kapitalförvaltare och fondbolag en effektiv och stabil plattform, teknisk såväl som administrativ med specialistkompetens inom värdepappersadministration, rapportering och uppföljning. Wahlstedt Sageryd-gruppen är en oberoende koncern med nära 30 års erfarenhet av att utveckla och leverera portföljsystem, backoffice-tjänster, avkastningsberäkningar, riskkontroll och extern värdering. Wahlstedt & Partners AB, en del av WS-gruppen, har tillstånd att driva fondverksamhet och står under Finansinspektionens tillsyn och kan därmed även erbjuda helhetslösningar såsom fondhotell och fondbildning. www.ws.se 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?