1515

Euroclear Sweden lanserar tjänst för digital poströstning på bolagsstämmor

Den nya lagen om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor trädde i kraft den 15 april 2020. Lagen möjliggör för aktiebolag att genomföra bolagsstämmor med bibehållet aktieägarinflytande utan att aktieägare behöver vara fysiskt närvarande vid bolagsstämman, bl.a. genom att möjliggöra poströstning i samtliga aktiebolag. För att underlätta för aktieägare och aktiebolag lanserar nu Euroclear Sweden en tjänst för digital poströstning på bolagsstämmor.

Via Euroclear Swedens nya tjänst kan aktieägare digitalt avge sina röster inför bolagsstämmor. På Euroclear Swedens webbplats kan aktieägaren genom identifiering via BankID skicka sin poströst till bolagsstämman. Aktieägaren behöver således inte vara fysiskt närvarande på bolagsstämman för att kunna rösta.

– Svenska aktiebolag jobbar aktivt för att skydda sina aktieägare under COVID-19 pandemin. Genom att vi nu lanserar en tjänst för digital poströstning, gör vi det möjligt för aktieägarna att delta aktivt på bolagsstämmor utan att behöva närvara personligen, säger Michael Carty, VD för Euroclear Sweden.

Euroclear Sweden tillhandahåller sedan flera år lösningar för att stötta företag kring bolagsstämmor och har lång erfarenhet av att hjälpa aktiebolag med att föra deras aktiebok samt hantera utdelningar och andra bolagshändelser.

– Euroclear Sweden har under många år arbetat med aktiebolagens bolagsstämmor. Vi är glada att kunna erbjuda digital poströstning som ett naturligt tillägg till våra övriga bolagsstämmotjänster, vilket också efterfrågats av våra kunder, säger Torkel Edström, ansvarig för Euroclear Swedens General Meeting Services.

Länk till Euroclear Swedens tjänst för digital poströstning: https://www.euroclear.com/sweden/sv/aktiebolag/digital-postrostning.html

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Strand, Kommunikationschef, Euroclear Sweden
+46 736 84 92 62 karin.strand@euroclear.eu

Om Euroclear Sweden
Euroclear Sweden är sedan 1971 Sveriges värdepapperscentral och en finansiell infrastruktur. Euroclear Sweden bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Euroclear-koncernen som innefattar Euroclear Bank med rating AA+ från Fitch Ratings och AA från Standard & Poor’s, samt värdepapperscentralerna i Belgien, Finland, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Storbritannien och Irland. www.euroclear.com/sweden

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?