Styrelsen för Investment AB Latour (publ) beslutar om reviderat utdelningsförslag

Investment AB Latour (publ) har följt utvecklingen av den globala Covid-19 pandemin och dess påverkan på Latours innehav. Koncernens finansiella ställning är fortsatt stark och både i Latours helägda verksamhet och börsportföljen har omfattande åtgärder satts in för att bemöta det osäkra marknadsläget.

Styrelsen har i kvartalsrapporten för fjärde kvartalet 2019 samt i årsredovisningen 2019 kommunicerat ett förslag om en utdelning om 2,75 SEK per aktie för räkenskapsåret 2019. Mot bakgrund av att majoriteten av Latours noterade innehav helt eller delvis har dragit tillbaka sina utdelningsförslag samt den osäkerhet som råder på marknaden till följd av Covid-19, har styrelsen idag som en försiktighetsåtgärd beslutat att revidera utdelningsförslaget till 1,25 (2,50) SEK per aktie. Avstämningsdagen föreslås oförändrat vara den 13 maj 2020.

Styrelsens bedömning är att en reviderad utdelning kommer gynna koncernens framtida investeringsmöjligheter samt möjliggöra för bolaget att agera framåtriktat och flytta fram innehavens positioner även i rådande klimat.

Göteborg, 6 maj 2020

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson
VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef Latour, 0702 29 77 93
Anders Mörck, CFO Latour, 0706 46 52 11

Denna information är sådan information som Investment AB Latour (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 6 maj 2020, kl. 17.40 CEST.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av nio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 58 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 15 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2020-05-06

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?