Annons

Sciety-nätverket investerar i Synartro som utvecklar ett nytt läkemedel för artros

Sciety-nätverket investerar i Synartro som använder befintliga läkemedel med bevisad effekt för att utveckla en förbättrad läkemedelsbehandling av knäartros. Det nya kapitalet ska användas för att slutföra den pre-kliniska utvecklingen. Bolaget planerar börsnotering för att resa kapital för kliniska fas 1-studier under 2021.

Synartros vision är att bidra till bättre livskvalitet för människor som lider av artros. Artros drabbar fler än 240 miljoner människor globalt och är en av de vanligaste orsakerna till kronisk smärta och funktionsnedsättning i Europa och USA. Idag får endast 50% av de drabbade tillräcklig smärtlindring.  Baserat på patenterad teknologi för läkemedelsadministration (drug delivery technology) och ny användning av läkemedel med bevisad säkerhet och effekt utvecklar Synartro en ny behandling för knäartros. Med en unik bindning mellan diklofenak och hyaluronan kan läkemedelskandidaten möjliggöra terapeutiska fördelar såsom reducerade biverkningar, långvarig smärtlindring samt minskning av inflammation och smärta. ”Ca 24 miljoner personer med knäartros behandlas med läkemedel. Nuvarande marknadsledande produkter är förenade med biverkningar på magtarmsystemet och hjärt-kärlsystemet, missbruk eller smärta och svullnad. Det behövs läkemedel med färre biverkningar och förbättrad effekt för att möta den åldrande befolkningens behov.” säger Andreas Lindblom, VD för Sciety. ”Samarbetet med Sciety har gett oss nya aktieägare varav flera har lång erfarenhet av life science, vilket kommer att vara värdefullt i vår fortsatta utveckling. Vi ser nu fram emot att slutföra vårt pre-kliniska arbete och att påbörja kliniska studier under 2021.” berättar Synartros medgrundare och styrelsemedlem Fredrik Lehmann. Emissionen fulltecknades på mindre än en vecka och en av de större investerarna var investeringsbolaget Linc AB.  

Presskontakt

Fredrik Lehmann, medgrundare och styrelseordförande i Synartro: fredrik.lehmann@synartro.com, tfn 073 354 12 39.
Andreas Lindblom, VD för Sciety: andreas.lindblom@sciety.se, tfn. 070 375 73 73.

Om Synartro Synartro är ett virtuellt bioteknikbolag med huvudsäte i Uppsala. Bolagets patenterade linker-teknologiplattform möjliggör sammankoppling av substanser för nya effekter och förbättrade produktegenskaper. SYN321 utvecklas idag för knäartros i människor men har potential att användas i andra delar av kroppen samt för veterinärsbruk. Synartro grundades av Bengt Lindqvist, som ingick bland uppfinnarna av hyaluronsyraprodukterna Restylane och Healon (Pharmacia), tillsammans med Rune Ringom och Fredrik Lehmann. Utöver grundarna återfinns idag även Recipharm Ventures AB bland bolagets större aktieägare.  Om Sciety Sciety är Nordens ledande investerarnätverk inom life science och digital hälsa. Sciety kombinerar erfarenhet från life science och finans för att välja ut framstående bolag i branschen. I nätverket ingår riskkapitalbolag, family offices och affärsänglar. Scietys vision är att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?