1515

Post-Corona: IT konsult på plats, inte längre viktigt

Covid-19 pandemin sveper över världen med nedstängning av samhällen, regioner och hela stater. En chock för både människor och ekonomi där det kommer ta år innan vi återhämtar oss. Men även när vi återhämtat oss kommer vi förmodligen ha ändrat våra beteenden och när vi ändrar beteenden så förändras efterfrågan i ekonomin. 

Just nu råder förbud vilket får många företag att gå på knäna eller helt slås ut, företag inom restaurang och hotellnäringen samt reseindustrin ligger såklart i frontlinjen och har det tufft. Men vad händer när förbuden lagt sig och Corona blåser över? Förmodligen så är konsumentens beteende förändrat, om inte för evigt så för en mycket lång tid framöver. Corona blev distansarbetets riktiga genomslag. Tekniken för det har funnits i 15 år men viljan och kanske framförallt acceptansen från arbetsgivaren har saknats. 

Att göra affärer utan att träffas blir det nya normala, säger Carl Svensson på Swea Software. Vi har märkt en succesiv övergång till distansarbete framförallt inom IT sektorn länge och nu gör vi slag i saken och startar ett nytt IT-bolag där vi enbart har konsulter på distans. 

Fördelen med IT-konsulter på distans är ju framförallt restiden. Mycket ineffektiv tid där konsulten reser tas bort och kan läggas i IT-projektet, kunden får ett lägre pris när arbetet blir effektivare. En annan fördel för SWEA Software är att vi kan hitta kluster av specialister som jobbar ihop i team där vi kan rekrytera från hela världen, något som är omöjligt om vi måste ha fysiskt närvaro och leta upp specialister inom en region eller ännu värre stad i Sverige, säger Carl Svensson

När vi bildade Swea Software var det just att vi ville få bort resorna, både för effektiviteten och för miljön. Jag är 7 barns pappa och jag ser att vi miljömässigt är på väg åt fel håll, Swea Software är mitt sätt att göra något för att skapa en bättre värld att lämna över till våra barn. Jag ville med Swea Software skapa Sveriges första Molnbaserade IT-konsult säger Svensson

Förkortningen Swea står för: Software, Web, Engineering, Applications. Swea Software jobbar alltså inom alla delar av IT, man behärskar alla programmeringsspråk och plattformar. Programmering, program, mjukvaruutuveckling, webb och webbutveckling, e-handel, Ai, IOT, Machinelearning och Industri 4,0, appar och apputveckling, samt spel, mobilspel och dataspelsutveckling. 

Läs mer om Swea Software på www.sweasoftware.se

Frågor: Maila Carl Svensson

cg@sweasoftware.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?