1515
Annons

Post-Corona: IT konsult på plats, inte längre viktigt

Covid-19 pandemin sveper över världen med nedstängning av samhällen, regioner och hela stater. En chock för både människor och ekonomi där det kommer ta år innan vi återhämtar oss. Men även när vi återhämtat oss kommer vi förmodligen ha ändrat våra beteenden och när vi ändrar beteenden så förändras efterfrågan i ekonomin. 

Just nu råder förbud vilket får många företag att gå på knäna eller helt slås ut, företag inom restaurang och hotellnäringen samt reseindustrin ligger såklart i frontlinjen och har det tufft. Men vad händer när förbuden lagt sig och Corona blåser över? Förmodligen så är konsumentens beteende förändrat, om inte för evigt så för en mycket lång tid framöver. Corona blev distansarbetets riktiga genomslag. Tekniken för det har funnits i 15 år men viljan och kanske framförallt acceptansen från arbetsgivaren har saknats. 

Att göra affärer utan att träffas blir det nya normala, säger Carl Svensson på Swea Software. Vi har märkt en succesiv övergång till distansarbete framförallt inom IT sektorn länge och nu gör vi slag i saken och startar ett nytt IT-bolag där vi enbart har konsulter på distans. 

Fördelen med IT-konsulter på distans är ju framförallt restiden. Mycket ineffektiv tid där konsulten reser tas bort och kan läggas i IT-projektet, kunden får ett lägre pris när arbetet blir effektivare. En annan fördel för SWEA Software är att vi kan hitta kluster av specialister som jobbar ihop i team där vi kan rekrytera från hela världen, något som är omöjligt om vi måste ha fysiskt närvaro och leta upp specialister inom en region eller ännu värre stad i Sverige, säger Carl Svensson

När vi bildade Swea Software var det just att vi ville få bort resorna, både för effektiviteten och för miljön. Jag är 7 barns pappa och jag ser att vi miljömässigt är på väg åt fel håll, Swea Software är mitt sätt att göra något för att skapa en bättre värld att lämna över till våra barn. Jag ville med Swea Software skapa Sveriges första Molnbaserade IT-konsult säger Svensson

Förkortningen Swea står för: Software, Web, Engineering, Applications. Swea Software jobbar alltså inom alla delar av IT, man behärskar alla programmeringsspråk och plattformar. Programmering, program, mjukvaruutuveckling, webb och webbutveckling, e-handel, Ai, IOT, Machinelearning och Industri 4,0, appar och apputveckling, samt spel, mobilspel och dataspelsutveckling. 

Läs mer om Swea Software på www.sweasoftware.se

Frågor: Maila Carl Svensson

cg@sweasoftware.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


GLC, SKF och SCANIA levererar hållbart

Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilcentral) satsar vidare på att elektrifiera sin fordonsflotta. Igår levererades ytterligare lastbilar som drivs helt på el. Dessa båda lastbilar ska driftas för kunden SKF.

(Angered 19 maj 2022)

Lastbilarna kommer att trafikera de interna rutterna på SKF-området i Göteborg. Det blir många kilometer på ett år. Genom investeringen i helelektriska lastbilar visar GLC i handling att man menar allvar med sin hållbarhetsresa.

  • Vi satsar löpande på att vara proaktiva för våra kunder. Vi är glada över att vi har kunder som likt SKF vågar satsa i en tid av omställning, säger Luigi Johannesson affärsområdeschef på GLC.

SKF ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete.

  • Detta ligger helt i linje med vår strategi som vi kallar ”Inteligent and Clean Growth”. Det innebär i praktiken att vi ska leverera hållbara och intelligenta lösningar för våra kunder men vi skall också leva som vi lär och då handlar det om att använda ny teknik, digitalisera och elektrifiera samt minska vår klimatpåverkan inom vår egen verksamhet. Idag är vi redan klimatneutrala inom vår tillverkning här i Göteborg och framåt har vi som mål att vara klimatneutrala längs hela vår värdekedja, inklusive leverantörer och transporter. Detta är ett stort steg i rätt riktning och vi är glada över att GLC, som vi haft ett gott och nära samarbete med i drygt 25 år, är med oss i denna strävan, säger Måns Isacsson, Logistik och transportchef på SKF.

Det enda sättet att från utsidan veta att lastbilarna drivs med el är att läsa bildekoren. I övrigt ser dom ut helt som vanligt.

  • Det är fantastiskt att vi kan leverera en produkt med serieprestanda. Fordonen tillverkas på serielinan i Södertälje och många av komponenterna är samma som i våra fossildrivna lastbilar och här är ju hela drivlinan elektrisk. Fordonen har fina köregenskaper för föraren och ett lågt klimatavtryck, kommaterar Olov Petrén hållbarhetsansvarig region väst på Scania.

Kontakt: Luigi Johannesson, 0722-011888, luigi.johannesson@glc.se
AO-chef GLC

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?