1515

Valutahandel intervjuar Lennart från Skilling

Valutahandel.se (https://www.valutahandel.se/), Sveriges största sajt om valutahandel, gör en intervju med Lennart F Clausen som är Head of trading på Skilling. Lennart avslöjar bland annat vilket som kan vara det mest övervärderade aktieindexet just nu.

Under tider av turbulens så kan det vara intressant att läsa intervjuer med någon som har lång erfarenhet från trading. Valutahandel.se har lyckats få tag på Lennart F Clausen som är Head of trading hos Skilling. Med 17 års yrkesliverfarenhet inom valutahandel så har han bra koll på valuta- och finansmarknaden.

När Valutahandel.se frågar om det mest anmärkningsvärda som hänt på finansmarknaderna 2020, så återkommer Lennart snabbt. Han menar att Covid-19 har lett till flera annorlunda händelser på börsen under inledningen av 2020. En märklig händelse för valutahandlare är att den traditionellt starka norska valutan nådde hela vägen till 13.25 mot Euron innan den norska centralbanken gick in. För närvarande får man betala drygt 105.1 norska kronor för en svensk krona, även om Norges valuta blivit starkare på sistone. Det mest spektakulära var för troligen att priset för amerikansk råolja (WTI) med det närmaste terminskontraktet nådde minus $37.5. Man fick alltså betala för att ta emot fysiska oljeleverans under en viss tid. 

Valutahandel's frågeställning till herr Clausen om vilket som är det mest övervärderade aktieindexet just nu är givetvis svårt att besvara. Men Clausen menar att "de amerikanska aktieindexen har hämtat upp lite väl mycket av nedgången från och med 28 april när man ser till den enorma minskningen i förväntade intäkter bland företagen". Han fortsätter: "Gillar inte att vara en pessimist, men tycker att det är svårt att förklara att S&P500 står på cirka 2900 punkter med dagens utsikter om ökad arbetslöshet och minskad tillväxt inom en snar framtid. För att en sådan prissättning ska vara motiverad måste majoriteten vara tillbaka till det normala inom en relativt kort tid, vilket Lennart tycker är för optimistiskt", avslutar han.

På Skilling går det givetvis att handla alla typer av aktieindex med hjälp av CFD'er, vare sig en trader tror på uppgång eller nedgång. För närvarande så finns ett 20-tal populära aktieindex tillgängliga genom Skilling, däribland S&P500, Nasdaq 100, UK100, Spain 35, DAX 30 och Dow Jones 30 för att nämna några. För valutahandel så erbjuds 73 valutapar med allt från NOK/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK till mer exotiska valutor. 

Läs Valutahandel's omfattande recensionen av Skilling här. För alla som vill läsa den fullständiga intervjun med Lennart, gå hit.

 

Markus Jalmerot

Head of Content
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?