1515

God inledning trots osäkerhet i omvärlden

Trots osäkerhet i omvärlden ökar Knowit omsättningen under det första kvartalet och har en god finansiell ställning. För hela koncernen ökade omsättningen med 7,2% till 936,3 (873,7) MSEK, men med ett något svagare resultat, 95,5 (100,4) MSEK och marginal, 10,2% (11,5), än för motsvarande period föregående år. De största affärsområdena, Solutions och Experience, har förbättrat resultat, omsättning och marginal. Däremot har Insight fortsatta utmaningar som förstärkts ytterligare av covid-19.

 

- Jag är nöjd med utfallet för årets första kvartal. Covid-19 har haft en begränsad påverkan på resultatet i kvartalet, men vi ser en stor osäkerhet framåt. Efterfrågan på digitaliseringstjänster på lång sikt är dock fortsatt stark, och vår kundfördelning med en relativt stor andel inom offentlig sektor är en styrka, då efterfrågan är mer stabil, säger Per Wallentin.

Knowits största affärsområde Solutions har haft en fortsatt stark efterfrågan på sina tjänster med en hög beläggning som följd. Inom affärsområde Experience har satsningar på datadrivna kundupplevelser resulterat både i en högre omsättning och en stark marginalföbättring. Knowits minsta affärsområde Insight har fortsatt påverkats av att större projekt stoppades under andra halvåret 2019. Insight är också det affärsområde som drabbats hårdast av den nuvarande osäkerheten i samhället.

- Utvecklingen av covid-19 har inneburit att vi har ställt om våra arbetssätt. Sedan andra halvan av mars månad har vi följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer med distansarbete, reserestriktioner, digitala möten och avbokade kundevent. Vårt största affärsområde Solutions affärsmodell har visat sig fungera särskilt väl under dessa förutsättningar, säger Per Wallentin.

Knowit har bromsat rekryteringen och har under mars månad använt de statliga stödåtgärder som lanserats. Permitteringar har framförallt genomförts under slutet av kvartalet och i april.

För detaljerad information om resultatet för första kvartalet hänvisas till delårsrapporten som bifogas detta pressmeddelande.

Denna information är sådan som Knowit AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom Per Wallentins, vd och koncernchef, försorg, för offentliggörande den 28 april 2020, kl. 08.30 CET.

För mer information, kontakta:

Marie Björklund, CFO, 070-144 98 02, eller marie.bjorklund@knowit.se

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, 070-542 1734 eller christina.johansson@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Knowit delårsrapport Q1 2020
Knowit PM Q1 2020 28april


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?