1515

Förenkla sjuklönesystemet nu!

Systemen finns och behovet för att minska regelkrångel är stort

Förenkling sker idag ofta med hjälp av digitalisering. Både politiker och företagare är överens om att det behövs.

Sjuklönadministrationen för småföretagare är lite av ett öppet mål i detta nu. Stora samhällsvinster kan skördas med förenkling och färdiga verktyg finns.

Administration skapar inga värden i företagen

Det största problemet är att administrationen av sjuklön tar tid och kraft från småföretagarens kärnverksamhet - som är produktion eller service för kunder. Administrationen skapar inget värde för företaget. Det tar tid och hindrar utveckling. Sjuklön betraktas enligt en undersökning från Företagarförbundet av hela 72 procent av småföretagen som besvärligt eller mycket besvärligt att administrera. 6 av 10 får ta till kvällar och helger för att fylla i och skicka in sjuklöneuppgifter för sina anställda.

Vinsten med förenkling av sjuklön är stor

Att låta småföretagen anpassa sig och utveckla tjänster, service och produkter istället för att administrera i den kris vi står i medför stora vinster för samhället. Inte bara genom bättre service och smartare produkter till invånarna, utan genom att denna utveckling leder till fler arbetstillfällen igen.

Verktyg för förenkling finns!

Försäkringskassan är en av de myndigheter som verkligen lyckats med sin digitalisering. De erbjuder ett för användarna enkelt och snabbt system för de föräldrar som VABar och för dig som skall ansöka om föräldrapenning i någon form. Upplevelsen är smidig och behaglig, precis som man förväntar av ett digitalt system idag. Dessutom har Försäkringskassans system bevisat sig vara ett säkert system och regeringen i december 2018 uppdragit Försäkringskassan att erbjuda säker IT-drift åt andra myndigheter. (Detta till följd av transportstyrelsen haveri med sina försök till upphandling). Med andra ord så har regeringen beprövade verktyg för förenkling på armlängds avstånd och säger sig ha viljan att förenkla.

Ta fram verktygen och förenkla sjuklöneansvaret för företagen nu!

Flytta ansvaret för sjuklönen från småföretagen till den anställde att själv sjukanmäla direkt i Försäkringskassans system.

  1. Den anställde anmäler sig sjuk i Försäkringskassans APP. (föredömligt användarvänlig!)

  2. Försäkringskassans system registrerar anmälan.
  3. En attest skickas ut till företaget/arbetsgivaren.
  4. Efter attest betalas sjuklön direkt ut till mottagaren.

Snabbaste väg från A till B utan meningslösa omvägar via C.

Detta är förenkling för alla genom digitalisering i befintliga  system. Förenkla sjuklönesystemet nu!

Mattias Rebané

Näringspolitisk talesperson
Företagarförbundet

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Peak Asset ManagementAnnons

Framgångsreceptet: relationsorienterad boutique-firma

Snabbfotad diskretionär kapitalförvaltning med en familjär känsla och transparent prismodell – det är kärnan i Peak Asset Management kunderbjudande. Bolaget befinner sig just nu i en expansiv fas och växer genom nya förvärv. 

Peak Asset Management är en av få kvarvarande små kapitalförvaltare på den svenska marknaden – som dessutom går som tåget. Nu bryter bolaget ny mark genom att bredda och förbättra sitt kunderbjudande, de växer organiskt och letar dessutom efter olika typer av förvärv. Framtiden ser minst sagt ljus ut för boutique-firman som i dag är väletablerad i både Stockholm och Malmö och som snart kommer att positionera sig på fler orter. 

Lär känna bolaget – det här är Peak Asset Management 

Blickar vi för en snabb stund bakåt, i bolagets tio år långa historia, är det tydligt att Peak Asset Management länge legat i framkant inom en rad olika områden och att de tidigt anammat lösningar som i dag är branschstandard. 

– Vi var till exempel flera år före många andra aktörer på marknaden när vi beslutade oss för att uteslutande fokusera på provisions- och incitamentsfri rådgivning. För åtta år sedan introducerade vi en enkel och helt transparent arvodesmodell som där och då lade grunden för bolagets resa, säger Fredric Clason.

En transparent arvodesmodell 

En avsaknad av transparens med dolda avgifter och provisioner, där kunderna inte vet vad de betalar för, är tyvärr fortfarande ett vanligt förekommande problem på marknaden. Det handlar i mångt och mycket om en informationsasymmetri som kan leda till intressekonflikter. Men, för Peak Asset Management är ekvationen enkel: en transparent arvodesmodell ökar också kundens förtroende för finansmarknaden i stort. 

– Hos oss betalar kunden ett arvode som är baserat på förvaltat kapital, vi behåller aldrig några provisioner, allt är nettolösningar. När vi har gjort ett bra jobb tar vi också ut ett prestationsarvode. Tydligare än så kan det inte bli. Går det inte bra för kunden går det heller inte bra för oss, säger Mattias Åström, vice vd och partner, som efter sommaren kommer ta över rollen som vd på bolaget då Fredric Clason tillträder som styrelseordförande.

Kreativa, familjära och snabbfotade 

Peak Asset Management fokuserar i princip uteslutande på diskretionär förvaltning med tre miljoner som minimibelopp. De erbjuder även ett ”light-erbjudande” för kunder med ett mindre kapital, där personlig och relationsorienterad rådgivning fortfarande står högst upp på agendan. För kunder som vill vara med i beslutsprocessen erbjuds även rådgivande förvaltning.

Skräddarsydda förvaltningslösningar  

– Våra kunder får verkligen vad de betalar för, det vill säga en hög riskjusterad avkastning. Vi går veckovis igenom alla portföljer och når framgång tack vare att vi är kreativa och snabbfotade. Peak Asset Management är tillräckligt stora för att våra kunder ska känna sig bekväma och trygga, men också tillräckligt små för att varje kund ska känna sig unik, sedd och kontinuerligt uppmärksammad, säger Mattias Åström och avslutar: 

– Vi tummar aldrig på en nära, personlig relation. I och med vår låga personalomsättning kan vi också garantera långsiktig rådgivning och förvaltning från en och samma förvaltare. Dessutom finns vi tillgängliga dygnets alla timmar. Jag brukar säga att vi inte har några egentliga öppettider – våra kunder kan alltid nå oss. 

Fakta:

Peak Asset Management är en partnerägd boutique-firma där bolagets ägare medinvesterar tillsammans med kunderna på lika villkor. 

Peak Asset Management drivs utifrån principen om att alltid sätta kundernas intressen främst, genom genuin rådgivning och ett brett erbjudande. 

Peak Asset Management är en fristående, snabbfotad och modern investeringsrådgivare.

Läs mer här! 

Mer från Peak Asset Management

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Peak Asset Management och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?