1515

Styrelsen i A3 Allmänna IT- och Telekomaktiebolaget justerar utdelningsförslaget för 2019

Styrelsen för A3 Allmänna IT- och Telekomaktiebolaget (”A3”) har idag, till följd av nuvarande instabila marknadsläge och som en försiktighetsåtgärd, beslutat justera utdelningsförslaget för 2019. Förslaget från A3s styrelse är att årsstämman fattar beslut om en vinstutdelning om 50 öre per aktie, vilket skiljer sig från det tidigare förslaget om 1 krona per aktie. Vidare föreslås att utdelningen utbetalas direkt vid ordinarie utdelningstidpunkt i anslutning till årsstämman.  Vidare har styrelsen beslutat att avvakta med den tidigare aviserade möjligheten att dela ut A3s aktier i intressebolaget Bright Energy AB till aktieägarna. 

Spridningen och utvecklingen av Coronaviruset innebär att hela världen liksom A3 påverkas. Mot bakgrund av den osäkerhet som utbrottet har gett upphov till har styrelsen i A3 idag beslutat att prioritera att bibehålla koncernens likviditet samt i övrigt kunna hantera de effekter som det osäkra marknadsläget kan ge upphov till. Följaktligen har styrelsen beslutat att till årsstämman 2020 i A3 inte föreslå den tidigare aviserade vinstutdelningen om 1 krona per aktie utan istället föreslå att årsstämman beslutar om en vinstutdelning om 50 öre per aktie för verksamhetsåret 2019. Styrelsen kommer bevaka utvecklingen av rådande situation och utesluter inte vara sig en lösning beträffande Brigth samt en möjlig extra utdelning vid en senare tidpunkt under året.

”Vi är stabila, men vi är försiktiga. Vi adresserar den eventuella problematiken tidigt, för att kunna ge långsiktig stabilitet för affärsverksamheten. Vi utesluter med andra ord inte en eventuell negativ effekt för bolaget, men redan nu har vi genomfört åtgärder för att dämpa effekten av detta, samt säkrat upp att vi kan fortsätta utveckla verksamheten på samma positiva sätt som under 2019. Utöver detta så kommer vi även att göra några viktiga donationer för att bekämpa spridningen av coronaviruset framför allt inom äldreomsorgen” säger vd Paul Moonga.

Denna information är sådan information som A3 Allmänna IT- och Telekomaktiebolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 april 2020 kl. 08.30 CEST.

För ytterligare information:
 

Paul Moonga, Vd
Mobil: (+46) 70 959 06 66
E-post: paul@a3.se 

Följande bilagor finns för nedladdning:
A3 justerar utdelningsförslaget för 2019.pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från 24sevenOfficeAnnons

24SevenOffice: Vi hjälper HSB att spara mer än 25 000 timmar per år i fakturahantering

Genom en fullt ut automatiserad AI-lösning i molnet kan företag nu effektivisera sina bokföringsfunktioner och ta nästa steg i digitaliseringen. Vi har pratat med Ståle Risa, VD i 24SevenOffice, som förklarar hur deras AI Assistant mer än halverar tidsåtgången vid fakturahantering i jämförelse med lösningar utan AI och ger 90% tidsbesparing i snitt per bokförd verifikation. 

För att få full effekt av automatiseringen behövs en äkta AI-lösning. Man behöver ta steget från robotic process automation, RPA, till en fullskalig AI lösning med machine learning, där systemet utvecklar sig och lär sig företagets behov längs vägen. Ett företag som verkligen har sett den positiva effekten av detta är HSB som använder sig av 24SevenOffices AI-lösning.

– Vi är på väg att spara över 25 000 timmar årligen genom att automatisera manuell fakturahantering när AI Assistenten är implementerad i alla våra regioner. Detta är en otrolig tidsbesparing som gör att de anställda kan lägga mer tid på andra värdeskapande uppgifter i verksamheten, såsom företagsstrategi, fastighetsbehov och kapitalinvesteringar. AI Assistant förändrar våra anställdas vardag och även hur vår verksamhet fungerar, säger Fredrik Wiktor, Applicant Management Lead i HSB Affärsstöd.

AI skapar bättre underlag för affärsbeslut

AI Assistant kan enkelt integreras med alla kända svenska redovisningssystem eller användas separat, och effektivitetsvinsterna är stora. 

– AI har många fördelar, det effektiviserar verksamheten så att du kan använda din personal för mer värdeskapande uppgifter. I tillägg frigör du tid och sparar pengar samt minskar felmarginalen. Datadriven redovisning gör också att du får tillgång till mer kvalitativ data och uppdaterade nyckeltal, som genererar mer relevanta prognoser och underlag för bättre affärsbeslut, berättar Ståle Risa, VD på 24SevenOffice.

Stark tillväxt i Norden

24SevenOffice, som grundades i Norge 1997, är marknadsledande i Norden när det kommer till att automatisera ekonomifunktioner. Med företagets affärssystem kan kunderna skräddarsy moduler, funktioner och integrationer, för att automatisera fler processer inom administration.

– Innovation och automatisering ligger i vårt DNA, vi är pionjärer inom branschen och levererar nu det första AI-baserade systemet för fakturahantering på marknaden. Vi utvecklar våra tjänster hela tiden för att hjälpa företag att fullt ut automatisera administrativt arbete, säger Ståle Risa.

24SevenOffice ser idag en stark tillväxt i både Sverige och Norge, och förutom HSB i Sverige använder sig även bland annat PwC och BDO i Norge av företagets AI Assistant. 

– Vi vänder oss främst mot medelstora och stora redovisningsbyråer och företag som hanterar stora fakturavolymer. De är dem som kan göra de största vinsterna, avslutar Ståle Risa. 

Läs mer

Om 24SevenOffice

Vi är Nordens ledande molnbaserade affärssystem med över 62 000 nordiska företag på kundlistan. 24SevenOffice är noterad på Spotlight Stockmarket i Sverige och har över 150 anställda. Bolaget föddes i molnet och är i framkant inom teknologi gällande AI och digitalisering av ekonomistyrning både för företag och redovisningsbranschen.

Mer från 24sevenOffice

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 24sevenOffice och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?