Annons

Länsförsäkringar lanserar hållbarhetsinriktade placeringsförslag

Nu lanserar Länsförsäkringar fem hållbarhetsinriktade placeringsförslag.  Placeringsförslagen är indelade i fem olika risknivåer och består av en portfölj med hållbarhetsinriktade fonder och fonder med lågt klimatavtryck.

– Vi ser en ökad efterfrågan på hållbarhet och vill ge kunderna möjlighet att sätta samman en portfölj av fonder. Därför lanserar vi nu hållbarhetsinriktade placeringsförslag i olika risknivåer. De hållbarhetsinriktade fonderna i utbudet har tydliga strategier för att välja in bolag som avser att bidra till en hållbar samhällsutveckling och gör även exkluderingar. Dessutom ingår det fonder som har ett lågt klimatryck utifrån Morningstars beräkning av koldioxidrisk och exponering mot fossila bränslen, säger Jim Rotsman på Länsförsäkringar.

De hållbarhetsinriktade placeringsförslagen går att välja både för tjänstepension, eget sparande till pension eller för sparande i ISK eller kapitalförsäkring. Placeringsförslagen finns med fem olika risknivåer.

Fakta om placeringsförslagen

  • Martin Axell och Sebastian Hallenius på Länsförsäkringar Fondförvaltning ansvarar för placeringsförslagen.
  • Utöver hållbarhetsinriktningen förvaltas placeringsförslagen enligt samma process och strategisk tillgångsfördelning som Länsförsäkringar aktiva placeringsförslag och bekväma fonder.
  • Placeringsförslagen ses över löpande och justeringar görs vid behov utifrån bedömning av marknadens utveckling på cirka 12 månaders sikt. Det kan exempelvis innebära att fonder byts ut eller att andel av en fondkategori i placeringsförslaget ändras.
  • Placeringsförslagen finns i fem riskkategorier för att passa kunders val av risk och sparhorisont.
  • Fonderna i de hållbarhetsinriktade placeringsförslagen finns i Länsförsäkringars rekommenderade och utökade utbud.

Läs mer Hållbarhetsinriktade placeringsförslag
 

För ytterligare information kontakta:
Jim Rotsman, Chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv, 070-74 72 247
 Presskontakt, 08-588 41850, press@lansforsakringar.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?