1515

Promentor Finans AB – första bolag sedan 2017 att få börja ta emot inlåning med statlig insättningsgaranti

Stockholm, 6 april 2020.
Promentor Finans är första bolag sedan 2017 att börja erbjuda privatpersoner och företag sparande med statlig insättningsgaranti. 

Den 8 januari 2020 beviljades bolaget tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansieringsrörelse med stöd av 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Det innebär att Promentor Finans kan ta emot inlåning från privatkunder och företagskunder med statlig insättningsgaranti. Promentor Finans sparkonton omfattas, efter prövning av Riksgälden, av den statliga insättningsgarantin upp till 950 000 kronor per kund.*
 

”Att spara pengar är en investering för framtiden. Framtiden kan kännas oviss för en del och vi vill därför att du som kund ska känna dig trygg med att förvalta dina pengar hos oss. Den statliga insättningsgarantin innebär en trygghet för dig som sparkund då du kan förlita dig på att dina pengar alltid är skyddade. Sparräntan som vi erbjuder är för närvarande Sveriges högsta ränta för privatkunder som binder sparkontot till ett år, vilket innebär att du får en förmånlig avkastning på din investering”, säger Henrik Bromée, vd på Promentor Finans.
 

Kontaktuppgifter
Henrik Bromée, vd.
072-402 35 79
Henrik.bromee@promentorfinans.se


Om Promentor Finans
Promentor Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder konsumentkrediter samt finansiella tjänster vilka gör svenska företag effektivare och stabilare. Bolaget som är en del av Serafimgruppen, startades år 2004, verkar i hela Sverige och har huvudkontor i Stockholm.

Mer information hittar du på promentorfinans.se

*) Vid ett eventuellt fallissemang utbetalas ersättningen av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från en konkurs eller från beslut av Finansinspektionen.


Albin Jonsson Fjällby

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release
Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?