Hyresmarknaden påverkas av Coronakrisen

Spridningen av Coronaviruset har drabbat svensk ekonomi hårt och ligger som ett hotfullt moln över alla marknader; detta gäller inte minst bostadsmarknaden där det av naturliga skäl är svårt att fortsätta förmedla bostäder på samma sätt som förut. Erik Nilsson på Bostadshub tipsar om hur man tryggt kan lägga ut sin bostad till uthyrning under krisen, och vad man ska tänka på när man vill hyra lägenhet (https://bostadshub.se/hyra-lagenhet) i dessa tider:

”Som utgångspunkt gäller det här precis som i alla andra situationer att använda sunt förnuft och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, säger Nilsson och poängterar att det är viktigt att avboka alla visningar av ”öppet hus”-typen och istället bjuda in intresserade hyresgäster var för sig. En annan möjlighet är att sälla sig till den senaste trenden och ordna en virtuell visning där den intresserade hyresgästen kan se lägenhetens rum och bestämma sig i lugn och ro där hemma, innan det är dags att skriva på kontrakt. Om flera är intresserade kan man sätta en tid och sända live från lägenheten på Skype eller FaceTime – smidigt och nästan lika effektivt som om man själv vore på plats. Enligt Bostadshub är det också viktigare än vanligt att fokusera på rengöring av hyreslägenheten – i synnerhet kan man tänka på att desinficera dörrhandtag, hiss- och ljusknappar i förväg – och mellan varje gäst som kommer och tittar på lägenheten. Det kan också vara en god idé att vädra mellan gästerna, och att naturligtvis avlysa visningen om antingen uthyrare eller bostadssökare skulle känna sig krassliga.Tips för dig som vill hyra ut din lägenhet:-       Avboka ”öppna” visningar; bjud in bostadssökande en och en eller i par-       Desinficera handtag och knappar mellan varje gäst-       Ordna så att gäster kan hänga av sig ytterkläder och ställa skor utanför-       Håll det rekommenderade avståndet på 2 meter-       Undvik handslag – just nu räcker det med en fast vinkning-       Desinficera alla nycklar innan de byter ägare”Överlag gäller det att vara påhittig och flexibel i utmanande tider”, menar Erik Nilsson, och berättar att Bostadshubs tjänster fortfarande är tillgängliga dygnet runt; över 100 nya bostadssökande och hyresbostäder tillkommer dagligen på sidan. Från Bostadshubs sida menar man också att det kan vara en god idé att hyra i första- eller andra hand just nu, snarare än att köpa, eftersom den ekonomiska utvecklingen är så osäker. Det är också möjligt att det kommer bli billigare att hyra lägenhet framöver om man får tro tidiga uttalanden från regeringen.  Med Bostadshubs BostadsAgent kan du lägga upp en sökning och vara säker på att vara den första som får tips om nya hyreslägenheter som kommer upp i ditt område. Du får ett mail i inkorgen så snart nya objekt kommer upp som matchar din sökning och har möjlighet att vara den första att kontakta uthyraren. Så tveka inte att lägga ut din bostad eller söka efter en ny hyresrätt; kom bara ihåg att följa rekommendationerna och att vara rädda om varandra i samband med lägenhetsvisningar.  
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?