1515

Marknadsplatsen Tradera väljer Paynovas kreditlösning

Paynova har tecknat ett treårigt avtal med Tradera om att Paynovas kreditlösning ska erbjudas alla köpare på Tradera - Sveriges femte största E-handel. Med lösningen kommer köpare på marknadsplatsen att erbjudas en köparförsäkring samt möjligheten att betala senare, i sin egen takt. Tradera blir Paynovas hitintills största kund.

Sveriges ledande cirkulära marknadsplats Tradera väljer att tillgängliggöra Paynovas kreditlösning för alla säljare och köpare på marknadsplatsen. Tack vare samarbetet kommer Traderas säljare kunna erbjuda faktura och delbetalning. Köpare erbjuds möjlighet att teckna en köparförsäkring samt att betala senare, i sin egen takt. Lansering av lösningen beräknas ske i slutet av andra kvartalet 2020 då teknisk implementation samt nödvändiga avtal beräknas vara klara.

Den nya köparförsäkringen bidrar till ökad trygghet för kunderna på Tradera, då köparen oftast handlar från en för hen okänd säljare.

-”Tradera jobbar för att göra det mer attraktivt att köpa återbrukade varor än att köpa nytt. En enkel och smidig betallösning som inkluderar kreditalternativ och försäkring är en viktig del av den visionen. Paynova var den partner som bäst kunde lösa det för oss,” säger Stefan Öberg, VD Tradera.

Tradera är sedan starten 1999 ett innovativt och entreprenörsdrivet företag med fokus att erbjuda säljare såväl som köpare den absolut bästa marknadsplatsen för cirkulär konsumtion. Med cirka 10 miljoner transaktioner årligen och en tvåsiffrig tillväxttakt är Tradera en av nordens största marknadsplatser. Tradera ägs sedan 2015 av PayPal.

-”Vi har i partnerskap med Tradera optimerat vår kreditlösning för marknadsplatser och ser fram emot ett långt och nära samarbete. Vi på Paynova är stolta över att få vara med och bidra till Traderas fortsatta tillväxtresa. Tradera blir Paynovas hitintills största kund och kommer ha betydande påverkan på våra intäkter redan under året säger Daniel Ekberger, VD Paynova”

------------------------------------------------------------------------------------------------

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA

Daniel Ekberger, VD, Paynova AB
daniel.ekberger@paynova.com, Telefon: +46 (0)70-882 07 66

David Larsson, CCO, Paynova AB
david.larsson@paynova.com, Telefon: +46 (0)72-550 23 06

Sofia Hagelin, pressansvarig, Tradera AB

shagelin@paypal.com, Telefon: +46 (0)708-87 76 95

OM PAYNOVA
Paynovas skapar marknadens mest moderna kreditlösningar för olika konsumentflöden. Dessa paketeras utifrån den nyutvecklade kreditplattform Elastq. för fintech-bolag såsom betalplattformar, finansiella institut och neobanker. Paynova är ett av Finansinspektionen godkänt betalningsinstitut och är noterat på NGM Equity sedan februari 2004.

Mer information finns på www.paynova.com samt http://elastq.com

Informationen är sådan som Paynova AB ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och/eller lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 april 2020 kl. 11:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande Paynova AB - Tradera - 2020-04-06

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SKAGEN FonderAnnons

Hållbara investeringar ger klimatarbetet en nödvändig skjuts

Skagen Fonders investeringsdirektör Alexandra Morris är övertygad om att nyckeln till långsiktig framgång inom hållbara investeringar ligger i en tät påverkansdialog med bolagen man investerar i.
Skagen Fonders investeringsdirektör Alexandra Morris är övertygad om att nyckeln till långsiktig framgång inom hållbara investeringar ligger i en tät påverkansdialog med bolagen man investerar i.

Att investera hållbart blir allt viktigare för fondbolagen ur ett miljö- och rättighetsperspektiv. Genom att fokusera på framtidens bolag, leta efter förbisedda bolag som tillhandahåller hållbara lösningar och, inte minst, genom att ställa krav på bolag som traditionellt haft stora koldioxidutsläpp, vill Skagen Fonder vara en ledande aktör i den transformation som nu sker.

Historiskt sett har Skagen länge integrerat hållbarhet i sina investeringsprocesser, och redan 2006 anställde fondbolaget sin första hållbarhetsspecialist.

– Att investera hållbart är förstås viktigt ur ett miljöperspektiv och för mänskliga rättigheter, men också för att faktiskt kunna uppnå bästa möjliga riskjusterade avkastning för våra kunder. Vi var tidiga med att granska det operativa hållbarhetsarbetet i våra innehav, och tog det steget längre genom att inkludera ESG i våra analyser. Det är en fantastisk utveckling vi har gjort och mycket givande att arbeta på ett bolag där vi verkar för att skapa en meningsfull, positiv skillnad, säger Alexandra Morris, investeringsdirektör på Skagen Fonder.

Utöver att säkerställa att deras innehav alltid uppfyller fondbolagets ESG-krav, handlar Skagens analyser av de noggrant utvalda bolagen främst om att se till att aktiva förbättringar faktiskt äger rum. 

– Grundpelarna i hur vi väljer att integrera hållbarhet i våra fonder är genom att exkludera ohållbara beteenden, produkter och verksamheter samt att inkludera hållbarhet i investeringsprocessen, där vi premierar bolag som tillhandahåller hållbara lösningar. Tydliga mål för varje innehav sätts upp inför de kommande åren, med fokus på reell och märkbar skillnad för individer och samhällen där bolagen verkar. Vi är också aktiva pådrivare för bolagen att utvecklas i en positiv riktning, genom bland annat röstning på bolagsstämmor samt direkt och kontinuerlig dialog med bolagsledningarna, berättar Alexandra Morris. 

Skagen investerar i små, medelstora och stora bolag över hela världen. Ibland hittar fondbolaget oslipade diamanter, såsom den kanadensiska kopparproducenten Ivanhoe Mines som äger en av de globalt största och grönaste koppargruvorna. All gruvdrift i Ivanhoe Mines sker idag med förnybar energi och bolaget satsar på att bli den första kopparproducenten i världen med nollutsläpp av koldioxid i sin produktion. Här har både SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN Focus och SKAGEN Vekst valt att investera. 

– Vårt mål är att bidra till ett signifikant minskat klimatavtryck och det gör vi bäst genom att investera i bolag med traditionellt stora koldioxidutsläpp såsom gruvindustrin, cementsektorn och lantbruket, och ställa krav på dem. Vi vill se konkreta planer från företagen på hur de ska reducera koldioxidutsläppen, för att säkerställa att de lever upp till sina åtaganden, avslutar Alexandra Morris.

Om SKAGEN Fonder

SKAGEN Fonder är en aktiv förvaltare med breda globala mandat och en värdebaserad investeringsfilosofi. Förvaltarna går ofta mot strömmen och är inte rädda för att söka efter undervärderade bolag på platser där andra inte letar. Sedan starten i Stavanger i Norge 1993 har målet alltid varit att ge kunderna bästa möjliga riskjusterade avkastning, kommunikation och service.  

Läs mer på skagenfonder.se   

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SKAGEN Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?