Annons

Powerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning

Powerbox (https://www.prbx.com/), ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar ett nytt dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning. ENMA500D24/2x27-CC (https://www.prbx.com/product/enma500d242x27-cc), baserad på en robust plattform för tuffa miljöer, har två isolerade 27V/20A utgångar och en total effekt på 540W. Kraftaggregatet har ett robust IP56 hölje, är mekaniskt utformat för effektiv konduktionskylning, och uppfyller DNV/GL normerna.

Fartyg av alla typer och storlekar är fulla av elektrisk och elektronisk utrustning som är beroende av robust och säker strömförsörjning, från lågeffekt DC/DC omvandlare för utspridda sensorer till högeffekt DC generatorer som matar hela fartyget. För många applikationer kan marina COTS (commersial off-the-shelf) kraftaggregat användas, medan andra har specifika krav och kräver unika lösningar anpassade till applikationen. 
Ett exempel är de servomotorer som manövrerar Fast Switched Valves (FSV) för t.ex. säkerhetsfunktioner i bränsleinsprutningspumpar, styrbara propellrar och drivmotorstyrning.

FSV bygger på servomotorer som med högsta möjliga säkerhet styr vätskeflöden, ofta i system där fel helt enkelt inte får inträffa. Tillverkarna av FSV använder därför ofta två oberoende kraftaggregat, för att garantera redundans. Då utrustningen ofta sitter i trånga utrymmen med krävande miljö är det många gånger en utmaning vid installationen att få plats med dubbla aggregat.

PRBX har, baserat på sin gedigna kunskap och erfarenhet av att konstruera kraftlösningar enligt DNV/GL normerna för den marina industrin, utvecklat ett högintegrerat isolerat dual channel kraftaggregat, ENMA500D24/2x27-CC.

Avsett för installation i krävande miljöer har ENMA500D24/2x27-CC ett robust IP56 hölje, motståndskraftigt mot höga tryck och vattenöversköljning. Helt slutet för att uppfylla IP56 är ENMA500D24/2x27-CC DC/DC aggregatet utformat och optimerat för konduktionskylning. Två laterala kylkroppar ombesörjer värmetransporten från komponenterna till omgivningen på höljets utsida.

Avsedd att matas från den vanliga 24V distributionen har ENMA500D24/2x27-CC DC/DC ett brett inspänningsområde på 18 till 36V och klarar ett spänningsfall ner till 10V i 10 sekunder. ENMA500D24/2x27-CC levererar 27VDC / 20A och en total effekt på 540W. Verkningsgraden överstiger  85%.

Utöver sitt huvudsakliga användningsområde, säkerhetsutrustning som kräver redundant strömförsörjning, kan ENMA500D24/2x27-CC också användas för applikationer som inte kräver redundans, men erfordrar två oberoende utgångar. Enheten ger då två 27VDC isolerade utgångar. Den totala effekten är även i det fallet 540W, men kan balanseras från 540 W på en utgång och 0W på den andra till vilken annan mix som helst. 

ENMA500D24/2x27-CC är skyddad mot reverserad polaritet på ingången,  kortslutning på utgången, övertemperatur, överspänning och överström. Den är utformad i enlighet med EN60068-2-x och uppfyller säkerhetsnormen EN 60950.

Aktuella länkar:
ENMA500D24/2x27-CC
https://www.prbx.com/product/enma500d242x27-cc

För mer information
Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer 
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.comFöljande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?