1515

Omställningsstöd istället för arbetsdöd

Enligt den senaste undersökningen som är genomförd bland landets småföretag av Företagarförbundet säger Sveriges ”skattebetalare” att de ställer upp för Nationen om Regeringen ställer upp för dem. 6 av 10 har tappat mellan 10-30 procents omsättning resten har tappat mer. 70 procent hade ingen nytta alls av det första krispaketet till företagen, 73 procent var däremot glada över sänkta arbetsgivaravgifter i paket nummer två. Övriga insatser har dessvärre träffat småföretagen och deras anställda dåligt hittills. De flesta önskar ett tydligt kapitaltillskott nu.

Finansministern har hämtat för lite från ladorna

84 miljarder har regeringens utgifter till stödinsatser hittills uppgått till enligt Magdalena Andersson. Detta motsvarar ca 2,5 procent av BNP. Sveriges företagare, arbetsgivare och arbetstagare, dvs skattebetalarna har genom löneavgiften som ingår med en tredjedel i arbetsgivaravgifterna de senaste tio åren betalt in 1600 miljarder och med dessa pengar fyllt de ”välfyllda lador” som finansministern ofta pratar om. 

Företagarförbundet anser att öppna ladorna och endast återföra 84 miljarder dvs att drygt 5 procent av 1600 miljarder för att rädda jobben i denna historiska kris är för lite. Vi kräver handling för att rädda jobben och därmed skattebetalarnas pengar.

Skapa ett Omställningsstöd istället för arbetsdödSverige kommer att se annorlunda ut efter Coronakrisen än före det inser det flesta. Som ett exempel har vi redan efter några veckor anpassat oss till en ny verklighet med mindre fysiska möten i skolan, arbetslivet och politiken.

Att vänta med stimulanspaket för småföretagen till efter krisen är att låta jobb gå förlorade i onödan och kommer att sätta många människor på A-kassa. Skapa omställning i företagen NU istället för sen!  Säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet

Hur företagen och företagens erbjudanden kommer att anpassas och se ut, under och efter krisen, lämnas bäst till alla företagare och entreprenörer själva. Men genom att stimulera dessa till att redan NU anpassa och ställa om sina verksamheter kan många jobb räddas. Vi ser inte poängen med att vänta med stimulanser till efterkrisen, ingen poäng alls faktiskt. Tvärtom så riskerar fler att hamna i massarbetslöshet och vägen därifrån är betydligt längre och dyrare för Sverige och skattebetalarna.

Omställningsstöd

möjliggör för livskraftiga företag att söka motsvarande inbetalda löneavgifter de senaste 5 åren i omställningsstöd. Möjliggör också att söka konvertibellån för samma belopp för dem som behöver mer medel att ställa om. Med stödet kommer innovation att födas och entreprenörskap utvecklas samt jobb räddas. Villkora konvertibellån med preferensaktie enligt Företagarförbundets tidigare förslag. På så vis kommer skattebetalarnas pengar tryggt tillbaks när krisen är över.

”CSN STÖD” 
– 
möjliggör för Enskild firma och Handelsbolag att låna med en låg ränta på 0,16% och lång återbetalningstid. Rättvisa villkor ger de minsta företagen en chans att övervintra och ställa om på samma sätt som de lite större småföretagen med anställda.

Vi kräver en småföretagarminister som värnar om alla småföretagare nu! 


Med bästa småföretagarhälsningar
Mats Assarsson, Förbundsordförande, Företagarförbundet
Mathias Rebane, Näringspolitisk talesperson
0706-721821, mathias.rebane@ff.se


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från VerizonAnnons

Nya tider, nya krav: Att byta till nätverk som tjänst

Företag som migrerar till en tjänstebaserad modell lägger grunden till ett dynamiskt och flexibelt nätverk som bäddar för en lyckad digitalisering. 

Läs mer om framtidens företagsnätverk  

Digitaliseringen medför ständigt tuffare krav på nätverken och gör det viktigt att de är redo för den snabba utvecklingen. 

Kraven på att automatisera processer, oavsett om det gäller robotar, IoT-applikationer eller distansarbete, förutsätter bättre flexibilitet och högre kapacitet. Det medför i sin tur att det blir allt vanligare för företag att hantera sina nätverk som en molnbaserad tjänst. 

Med en modell baserad på manuella och hårdvarubaserade processer går det inte längre att hantera förändringar tillräckligt snabbt för att matcha de ökande kraven på låg latens som konkurrensutsatta verksamheter har. Istället behövs en tjänstebaserad modell i form av Network-as-a-Service (NaaS). I likhet med andra molnbaserade tjänster gör NaaS det möjligt för leverantörer att hantera nätverksfunktioner med hjälp av mjukvara, vilket medför att kunderna inte längre behöver skapa egna nätverk. 

– Virtualisering av nätverk har fått ett stort genomslag, där styrningen separeras alltmer från den fysiska utrustningen, säger Fredrik Hallenborg på Verizon Business i Sverige. Molnet ger bättre kundupplevelser, och tack vare den virtuella miljön kan verksamheter flytta applikationer till det yttersta nätverkslagret. 

En virtuell nätverksinfrastruktur ger en helhetslösning för hantering, överblick och styrning i varje lager. Regler för trafikdirigering och nätverksoptimering kan hanteras i molnet, vilket ger en snabbrörlig, robust och sömlös tjänst oavsett trafikvolym och antalet ändpunkter.  

Virtuell infrastruktur

Verizon NaaS är ett naturligt steg efter Verizons Virtual Network Services (VNS), som lanserades för fyra år sedan, och som gjorde det möjligt för verksamheter att flytta till en virtuell infrastruktur.   

– Verizon investerade i den globala arkitekturen VNS, och sedan dess har vi virtualiserat olika tjänster i den arkitekturen, exempelvis brandväggar, Kubernetes och sessionsgränser, säger Fredrik Hallenborg. Vi lägger löpande till fler mikrotjänster som kan användas inom nya områden i takt med att de utvecklas. 

Att flytta till en modell med nätverk som tjänst medför flera kundfördelar, inklusive att de slipper stora kapitalinvesteringar. Därigenom kan det bli mer ekonomiskt att stödja nya affärsmodeller eller att göra det möjligt att lägga till eller ta bort platser på ett smidigt sätt. Kapaciteten kan snabbt skalas upp med funktioner som bandwidth-on-demand och IT-miljön kan hanteras och optimeras via molnet. 

Slipper inlåsningseffekt

Verizons tjänst är utformad för att vara oberoende av vilken typ av enhet som används. Tjänsten kan integreras med alla större molnleverantörer och ITSM-plattformar, vilket förenklar förändringsarbetet och gör att företag kan välja bland flera olika möjligheter. Med virtualisering ser företag även till att positionera sig väl för att kunna hänga med i teknikutvecklingen även fortsättningsvis och de slipper inlåsningseffekter.

– Alla utrustningsleverantörer jobbar hårt med att utveckla de bästa tjänsterna, oavsett om det handlar om routing, säkerhet eller IoT, säger David Bailey, Global Solutions Executive, Verizon Business. Olika delar av företaget har olika behov och därför fungerar det inte att arbeta med en enda leverantör längre. Den här plattformen är särskilt bra på att koppla samman olika tekniker. Jag har arbetat i branschen i många år och förändringsbehovet av hur nätverkstjänster levereras har aldrig varit större än nu.  

När det blivit allt vanligare att anställda arbetar från olika platser, och en mängd olika typer av enheter ska kunna komma åt nätverket via molnet, är det också avgörande med en heltäckande säkerhetslösning.  

– Säkerhet kommer alltmer att sammanflätas med nätverket, säger Antony Tompkins, Associate Director, Verizon Business, Global Integrated Solutions. Vi kan erbjuda mjukvarudefinierad edge med edge-säkerhet. Allt kopplas samman till en helhet så att kunder kan komma direkt från sin webbplats, direkt till internet och direkt till molnet med bibehållen säkerhet. 

Hjälper till med hela processen

– För verksamheter med äldre system kan bristande kännedom kring den egna applikationsmiljön och befintliga kontrakt göra det komplicerat att byta till en NaaS-modell. Det fungerar inte att sälja en ny produkt till en kund och tvinga kunden att själv byta ut den gamla. Du måste hjälpa dem med hela bytesprocessen, säger Anthony Tompkins.

Verizon har hjälpt flera stora företag att byta till Verizons managed services, inklusive Bayer och Walgreens, vilka äger läkemedels- och detaljhandelsföretaget Boots i Storbritannien.

Förra året hjälpte Verizon också den globala livsmedeltillverkaren Tate & Lyles att byta ut en äldre nätverksinfrastruktur. Då infördes ett SD-WAN som tjänst i 28 olika länder, inklusive fjärrstyrda kretsar på 100 platser, där några platser var så avlägset belägna som den brasilianska djungeln. Resultatet blev förbättrad prestanda och betydande besparingar tack vare att trafiken dirigerades optimalt utifrån nätverkets kvalitet och applikationernas förutsättningar. Ett centralt dashboard ger en överblick av hela nätverket. 

I en teknikmiljö som utvecklas snabbt är Network-as-a-Service det logiska valet för verksamheter som vill vara så snabbrörliga som möjligt. 

Så kan ditt företag utvecklas digitalt. 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?