Annons

Hoist Finance lanserar ny hållbarhetsstrategi

Hoist Finance, en tillförlitlig kredithanteringspartner till individer, företag och banker offentliggör idag sin nya hållbarhetsstratgi. Strategin beskriver företagets ESG- (Environmental, Social och Governance) mål och indikatorer. Hoist Finance visar med sin nya hållbarhetsstartegi och omfattande rapportering att man ligger i framkant inom kredithanteringsbranschen och vill inspirera andra företag att driva arbetet framåt.

Strategin utvecklades genom en process som möjliggjort nära dialog med ett stort antal medarbetare som representerar bolagets samtliga marknader och funktioner. Resultatet är en förbättrad, mer robust, hållbarhetsstrategi med mål och mätbara indikatorer såväl som en stärkt styrmodell kring hållbarhetsområdet. Strategin består av fyra pelare: vi bidrar till ett inkluderande finansiellt ekosystem, vi skapar den bästa arbetsplatsen, vi bekämpar klimatförändringar och vi upprätthåller högsta etiska standard. Det nya ramverket presenterar även Hoist Finance relationer med anställda, kunder, banker och andra finansiella institut samt samhället i stort.

I strategin beskrivs företagets ambition att arbeta mot finansiell exkludering genom bland annat innovation och utveckling av inkluderande finansiella tjänster. Det finansiella utanförskapet är en växande utmaning i hela Europa där förfallna fordringar till ett värde av 636 miljarder euro tynger ekonomin[1], såväl som skyhöga skulder i hushållen som uppgår till 93,49 % av bruttoinkomsten[2]. För att skydda de mest ekonomiskt utsatta i samhället väljer Hoist Finance att endast köpa förfallna skuldportföljer från etablerade banker och finansiella institut med sunda kreditpolicyer. Vidare har man valt att aktivt neka portföljer kopplade till en viss del av konsumentmarknaden där bland annat SMS-lån och så kallade “pay day”-lån ingår.   

Klaus-Anders Nysteen, vd för  Hoist Finance säger: "Hoist Finance har gedigen erfarenhet av att hjälpa människor hålla sina åtaganden under tuffa ekonomiska förhållanden. I tider som dessa är det särskilt viktigt att vara nära våra kunder och hjälpa dem hitta en väg framåt. Genom att utöva vår kärnkompetens hjälper vi människor att återvända till det finansiella ekosystemet.”

Ingrid Bonde, styrelseordförande, tillägger: “Vi tror att näringslivet har en viktig roll och kan bidra stort till myndigheter och samhällen i kampen mot ett växande ekonomiskt utanförskap och för att alla ska ha tillgång till bra och rättvisa finansiella tjänster. Vårt nya hållbarhetsarbete är ett helhetsgrepp kring hur vi kan hjälpa till för att bidra till en positiv samhällsutveckling.”

Strategin inkluderar mätbara mål och indikatorer för att bidra till ett hållbart samhälle och välfungerande kreditmarknader , och bidrar till FNs globala mål för hållbar utveckling (SDG:er) och FNs globala överrenskommelse (UN Global Compact).

Den nya strategin finns tillgänglig i Hoist Finance årsredovisning 2019 som har publicerats idag på: annualreport.hoistfinance.com/sv.

Mer information

  • 200 000 hållbara återbetalningsplaner sattes upp med skuldsatta kunder i tio marknader under 2019 (Belgien, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Österrike, Grekland, Italien, Polen, Spanien och Storbritannien).
  • Hoist Finance har i genomsnitt 170 000 kund-dialoger per månad.
  • Den genomsnittliga månatliga återbetalningen från kunder är 54 euro.
  • Hoist Finance har nyligen lanserat nya digitala tjänster som är tillgängliga för kunder via WhatsApp, Rich Communication Services och chatboten Kai.
  • Under 2019 stod digitala kanaler för 15% av totala inbetalningar från kunder.

[1] Källa: European Banking Authority, 2019 - https://eba.europa.eu/eba-shows-efforts-improve-eu-banks%E2%80%99-asset-quality-have-proven-successful-pockets-risks-remain

[2] Källa: Eurostat, 2018 - https://tradingeconomics.com/euro-area/households-debt-to-income

För vidare information vänligen kontakta:
Julia Agha, Hoist Finance Communication Manager
Tel: +46 (0) 7 255 363 05
julia.agha@hoistfinance.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?