1515

VÄRNA OM SKATTEBETALARNAS JOBB!

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig ”vi måste va rädda om skattebetalarnas pengar”

Sveriges småföretagare ÄR skattebetalare och visst har finansministern rätt, nu måste vi skapa möjligheter för jobben att finnas kvar. Investera NU för att rädda jobben, ekonomin och människans hopp och tro på framtiden.

Om livskraftiga företag och människorna bakom ej ges möjlighet att överleva krisen, vem skall då få igång hjulen senare? Det är småföretagare som är livskraften i nationens ekonomi, det är i små och medelstora företag som 4 av 5 jobb skapas och det är i småföretagen som jobben förväntas finnas och skapas igen efter krisen.

Nationen bör investera långsiktigt för småföretagarna nu och kan då förvänta sig att småföretagarna fortsätter att vara jobbskapare då krisen lagt sig. 

Krispaketen har bestått i att företagen skall vänta på pengar, men vad många behöver är ett rättvist kapitaltillskott för att betala löner inte en ökad personlig risk. Säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet

Använd intäkterna från den allmänna löneavgiften nu!
Arbetsgivaravgifterna finansierar sjukförsäkringen, ålderspension, föräldraförsäkringen och arbetslöshetsersättning bla. Men i arbetsgivaravgiften ingår även den så kallade allmänna löneavgiften, en avgift på 1,5 procent som infördes 1992 för att finansiera EU medlemskapet. Nu uppgår den till 11,62 procent, och har genererat stora intäkter till statens ”välfyllda lador” de senaste åren. Endast förra året uppgick den allmänna löneavgiften till ca 200 miljarder kronor.förra året uppgick den allmänna löneavgiften till ca 200 miljarder kronor.

Återför löneavgifterna från ”Ladorna”

Nu är det dags att hämta en del av dem årliga 200 miljarderna som finns i de välfyllda ladorna till de skattebetalare som fyllt dem. Därför uppmanar Företagarförbundet Regeringen och samarbetspartierna att återföra de senaste fem årens inbetalda Allmänna löneavgifter till de företag som står i akut behov av kapital nu. 

Att vara passiv har av historien bevisats sig vara fel. Nu måste vi agera och behålla skattebetalarna och jobben på en enkel kalkyl av att satsa medel för att få tillbaka… Det lever vi med varje dag som skattebetalare. (småföretagare)

Mobilisera för riktade insatser mot småföretagen   
– tillsätt en småföretagarminister som vill skapa hopp

En småföretagarminister som har förståelse för skattebetalarna (småföretagen) och kan rikta insatser snabbt för att undvika konkurser och skapa hopp för landets jobbskapare. 

Vi kräver en småföretagarminister som från och med nu värnar om alla småföretagare! 

Med bästa småföretagarhälsningar
Mats Assarsson, Förbundsordförande, Företagarförbundet
Mathias Rebane, Näringspolitisk talesperson
0706-721821, mathias.rebane@ff.se


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FujitsuAnnons

Så ser den framtida intelligenta arbetsplatsen ut

Det pågår ett skifte i hur vi ser på kontorsarbetsplatser och de flesta är överens om är att utvecklingen påskyndats dramatiskt av pandemin. En arbetsgivare behöver säkerställa att en arbetsmiljö uppmuntrar frihet, flexibilitet och mobilitet. Det japanska företaget Fujitsu är idag en ledande expert inom IT för arbetsplatser för både privat och offentlig sektor.

– Vi har en gigantisk kundbas och har därför lärt oss varje kundkategoris behov. Med vår bredd i portföljen ser vi till att allt bara fungerar. Få aktörer har kommit så nära slutanvändaren i kombination med att ha kvar den globala styrkan. I Sverige är det ofta antingen eller, men här är vi unika, säger Viktoria Granqvist, Head of Delivery för Fujitsu IT-tjänster.  

Organisationers behov förändras på grund av pandemin

Även om det i Sverige tidigare funnits en viss typ av distansarbete går det inte att komma ifrån att företag tvingats tänka om drastiskt i samband med pandemin. När flera nödgats att arbeta från hemmet har det varit avgörande att kunna göra det på ett effektivt sätt. Rätt digitala verktyg är en nyckel för att kunna hantera de förändringar som distansarbete kräver.

Fujitsu är enligt analysföretaget Gartner en av ledarna inom arbetsplatstjänster och arbetar globalt med allt från stora detaljhandels-kunder och banker till tillverkningsföretag och erbjuder en verklighet där medarbetarna kan jobba var, när och hur de vill.    

– Vi jobbar med alla slags IT-tjänster och med våra verktyg klarar företag att jobba från vilket ställe som helst. Vi kliver in där det finns behov, allt ifrån att se till att datorn har den senaste säkerhetsuppdateringen till att säkerhetsställa att informationen är skyddad och att hårdvaran eller mobiltelefonen är kompatibel med de program som används. Vår målbild är att allting alltid ska fungera utan några problem, berättar Viktoria Granqvist.

Framtidens arbetsplats kräver effektivt flöde av information

Tillsammans med IDC har Fujitsu gjort en undersökning om hur den framtida intelligenta arbetsplatsen kommer att se ut i Sverige. Resultatet visar att det är avgörande med rätt värderingar men också att få informationen att flöda på ett effektivt sätt.

– Unga som kommer in i arbetslivet idag har alltid använt sig av appar. De förväntar sig att det ska vara lika lätt kunna kommunicera på arbetsplatsen som med kompisarna och för detta krävs nya IT-verktyg. I undersökningen ser vi att många nordiska företag lyfter just behovet av digitalisering och kontinuerligt lärande för att använda nya verktyg.   

– Tidigare har kontoret varit den stora identiteten, idag krävs det mer av företagskulturen. Man behöver gå bort ifrån de materiella symbolerna och lägga fokus på det immateriella och bli mer värdebaserad. Det kräver förändrat ledarskap och nya sätt att mäta medarbetarnöjdhet. En jämlik organisation behövs där alla medarbetare bidrar till företagets värde på ett tydligt sätt, avslutar Viktoria Granqvist.

Mer information om Fujitsu

Fujitsu är ett av Sveriges bredaste IT-tjänsteföretag med 650 medarbetare i Sverige som hjälper företag och organisationer att utveckla sin verksamhet med IT och digitalisering. Fujitsu är det enda globala, japanska IT-företaget, med 129 000 medarbetare i 100 länder. Kombinationen av global styrka och lokal närvaro gör att Fujitsu kan följa svenska kunder ut i världen.  

Mer information om Fujitsu och Work Life Shift

 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?