Prebona får ny order om två miljoner kronor från återförsäljare av desinfektionsmedel

Prebona AB (publ) får ytterligare beställningar avseende Prebona Disinfect. Malmöbaserade Wemake AB, som är en av tre återförsäljare av Prebona Disinfect i Sverige, beställer ytterligare produkter för motsvarande ca två miljoner kronor. Ordern innehåller även leverans till ett ledande apoteksbolag för det nyligen lanserade desinfektionsmedlet Prebona Disinfect. Sammanlagt ligger orderingången för Prebona Disinfect nu på över fyra miljoner kronor för den senaste två veckors perioden. Utleverans till butik och konsument av Prebona Disinfect påbörjas i slutet av den kommande veckan och pågår sedan fortlöpande.

”Vi är stolta över att även ett ledande apoteksbolag så snabbt uppmärksammat Prebona Disinfect och dess goda effekt. Efterfrågan på Prebonas produkter för ”infection control” fortsätter öka kontinuerligt, även internationellt, säger Patrik Bernstein, VD på Prebona. Förutom försäljning mot dagligvaruhandeln och apotek har vi även påbörjat konkreta förhandlingar med större internationella industriföretag som vill skydda sin personal mot smittspridning, avslutar Patrik.

För ytterligare information kontakta:

 

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein.com

Om Prebona Disinfect

Prebona Disinfect, som inte är alkoholbaserad, är speciellt framtagen för att effektivt eliminera bakterier, virus och svamp. Dagens alkoholbaserade desinfektionsmedel är bra och fyller en funktion men har en rad allmänt kända svagheter. Den viktigaste är att effekten är kortvarig. Redan efter cirka två minuter är effekten borta och virus och bakterier kan börja kolonisera huden igen. Vidare har de även dålig effekt mot många typer av virus och de kan orsaka hudirritation. Prebona Disinfect kommer tillrätta med alla dessa svagheter.Produkten bygger på Prebonas unika tekniska plattform, Prebona CompoTech, vilken gör det möjligt att använda olika typer av aktiva ämnen oerhört effektivt och kontrollerat.

I Prebona Disinfect används oerhört små mängder av silver (hundratals gånger mer effektivt än hos konkurrerande teknologier). Silver är ett välkänt antimikrobiellt ämne som används i stor utsträckning inom medicintekniska applikationer såsom urinvägskatetrar, sårförband och även för vattenrening. Produkten uppfyller kraven i enlighet med den Europeiska Biocidförordningen. Tester har genomförts vid Karolinska Institutet samt av oberoende testinstitut med mycket goda resultat mot bakterier, virus och svamp.

Om Prebona 

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare och inom dotterbolaget Prebona HealthCare AB. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

 

Denna information är sådan information som Prebona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars 2020.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?