Polygiene får order för Airinum ansiktsmasker för att möta ökad efterfrågan

Det nya Coronaviruset har ökat efterfrågan enormt på ansiktsmasker. Polygienes biostatiska stays fresh-behandling finns redan på Airinums design-ansiktsmasker.

 

 

Med filtereffektivitet på 98%* skyddar deras Urban Air Mask mycket effektivt mot luftburna föroreningar och sänker exponeringen mot bakterier. Polygiene-behandlingen ger ökat skydd då den reducerar bakterier och virus i maskens material med över 99%**.

Airinum har just lagt en tilläggsorder på 0,3 MSEK för att möta efterfrågan på deras nu slutsålda ansiktsmasker.

Å ena sidan är vi så klart glada. Men samtidigt vill vi inte att det här ska hända. Det är det paradoxala i vår affärsidé, att när världen lider så går det bra för oss. Vi vill egentligen inte ha en massförsäljning av våra masker, vi vill att man ska få koll på coronaviruset”, säger Fredrik Kempe, VD på Airinum.

Vi ser ett markant ökat intresse för våra behandlingar på grund av virusutbrottet, men vi delar uppfattningen att vi hellre skulle se att Coronaviruset är under kontroll”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene. ”Tyvärr ser situationen ut som den gör idag, och vi är stolta över att samarbeta med Airinum - en partner med stor potential och redan etablerad verksamhet i Asien där även föroreningar är del av vardagen

Polygiene har även blivit kontaktade av ett flertal andra producenter av ansiktsmasker från Syd-Korea, Frankrike och andra länder, som är mycket intresserade av öka värdet på sina produkter med hjälp av Polygiene stays fresh teknologi.

* För partiklar ner till storlek 0,3 μm

** Studies on virus: Norovirus, SARS (a type of Corona virus) and Bird-flu virus, were conducted by the Beijing Institute of Microbiology and Epidemiology, Prof. and Head of Department of Epidemiology Wuchun Cao, M.D., Sc.D., a similar study showing similar results was also made by the UK Health and Safety Laboratory.

Studies on bacteria conducted by IMSL (Industrial Microbiological Services Limited), UK.

 

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/
För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com eller kontakta:

Bolagets IR på e-post: ir@polygiene.com

Ulrika Björk, VD, Mobil: +46 (0) 70 921 12 75, e-post: ubj@polygiene.com

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene får order för Airinum ansiktsmasker för att möta ökad efterfrågan (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från GasumAnnons

Använd Klimatklivet: Få kostnadsfri hjälp med att investera i en gaslastbil

Genom att köra på flytande gas kan ditt företag både sänka bränslekostnaderna och koldioxidutsläppen. Fram till den 25 april kan ni få gratis hjälp av Gasum med ansökan till Klimatklivet – som ger ekonomiskt stöd med upp till 60 procent av merkostnaden för en investering i en gaslastbil.

Med flytande biogas som drivmedel kan företag minska koldioxidutsläppen för transporter med upp till 90 procent – vilket inte bara är bra för miljön, utan dessutom stärker bolagens konkurrenskraft. 

– Kan du som företagare bistå med hållbara lösningar så stärker du helt enkelt erbjudandet till kunderna, förklarar Mikael Antonsson, Director Traffic Sweden på Gasum.

Eftersom teknologi för hållbara lösningar fortfarande är dyrare än konventionella har staten skapat olika program där företag kan få ekonomiskt stöd för gröna investeringar. Ett sådant är Klimatklivet, som kan ge ekonomiskt stöd med 40 till 60 procent av merkostnaden för en investering i en gaslastbil.

– Tyvärr kan det vara både krångligt och tidskrävande för små företag att göra dessa ansökningar. Därför vill vi på Gasum hjälpa till med ansökningarna och se till så att de blir rätt från början, säger Mikael Antonsson.

Tjänsten är helt gratis och de som får hjälp med ansökningarna förbinder sig inte till någonting.

– Vi eftersträvar en större marknad för hållbara transporter, samtidigt som vi helt enkelt vill vara nära våra kunder och verkligen bidra till att underlätta i deras vardag. 

Så vad kan då Gasum hjälpa till med?

– Vi har helt enkelt skapat en struktur för hela ansökningsprocessen. Vi vet precis vilken information som behövs, och hur man kan skapa en ansökan baserad på denna. Till exempel kan vi hjälpa till med att beräkna hur mycket utsläppen kan minska med hjälp av investeringen, säger Mikael Antonsson.

Han menar att många företag är i behov av hjälp när det kommer till just ansökningar om ekonomiskt stöd för hållbara investeringar. 

– Därför hjälper vi gärna till att analysera företags behov, för att se vilka lösningar som passar dem bäst. Vi kan även hjälpa till med att söka miljöpremie från Energimyndigheten, som ger brukaren ett stöd när den köper ett gasfordon. Då handlar det om en fast procentsats, och det är en snabbare ansökningsprocess, vilket ofta passar bättre om det är bråttom. Vi ger alltid råd om vad vi tycker är lämpligast i varje fall.

Läs mer om hur Gasum kan hjälpa ditt företag här 

Mer från Gasum

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Gasum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?