Annons

Ramboll lever upp till hög ambitionsnivå

Den globala samhällsrådgivaren Ramboll hade stark tillväxt och levererade ökad vinst 2019. Genom köpet av det världskända arkitekturföretaget Henning Larsen (https://se.ramboll.com/press/rse/henning-larsen-blir-en-del-av-ramboll) tog Ramboll ett stort strategiskt steg på sin internationella tillväxtresa. På den svenska marknaden ökade såväl organisk tillväxt som rörelseresultat. Fokus under året har framförallt varit innovation, hållbarhet och försäljning, för att kunna skapa större samhällsnytta.

- Vi hade höga ambitioner för 2019 både i Sverige och globalt. Det känns bra att hårt och strategiskt arbete har gett resultat. Vi har fortsatt göra strategiska rekryteringar, framför allt inom innovation och hållbarhet. Vårt globala initiativ för att göra verklighet av medarbetarnas innovationsidéer – Innovation Accelerator – har under året bland annat lett till att vi i Sverige drivit en kampanj för att fler ska kunna andas bättre luft, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige.

vd Ramboll Sverige

Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige. Foto: Rosie Alm

Globalt rekordresultat

På den svenska marknaden ökade Rambolls organiska tillväxt med 11 procent till 2,3 miljarder SEK jämfört med 2018. Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) var 136 miljoner SEK, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med 2018. Rambollkoncernen levererade återigen rekordtillväxt. Omsättningen, som var den högsta någonsin, uppgick till 14,2 miljarder DKK, en ökning med 25 procent från förra årets rekordresultat. Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) uppgick till 762,5 miljoner DKK jämfört med 597 miljoner DKK 2018. Läs mer om resultatet för Ramboll Group här.

Ökad samhällsnytta

Bland de strategiskt viktiga uppdrag Ramboll i Sverige vann och jobbade med 2019 finns planering av nya stambanor mellan Göteborg och Borås och Ostlänken genom Linköping, två projekt som bidrar till ökat hållbart resande och en enklare vardag för många människor. Det blev också klart att Ramboll tillsammans med Chalmers och andra aktörer ska vara med och utveckla ett nytt kompetenscenter för digitala tvillingar. Syftet är att med hjälp av storskaliga digitala tvillingar över hela städer och länder kunna effektivisera och skapa beslutsunderlag för bättre byggnader, infrastruktur och grönområden.

- Vi ägs av en stiftelse och vårt syfte är att skapa samhällsnytta. Ju mer vi växer, ju mer nytta kan vi bidra med. Under 2019 har vi bland annat bidragit till att drygt två miljoner invånare i Sverige fått renare vatten och 257 olika broprojekt får människor att komma närmare varandra. 2020 har börjat mycket bra och jag är övertygad om att det i år kommer att bli ännu tydligare hur innovationer leder till hållbara lösningar för våra kunder och deras kunder - invånarna, säger Niklas Sörensen.

Läs mer om den samhällsnytta vi skapade 2019

Se en kommentar från Joakim Lagerman, ekonomichef på Ramboll i Sverige

Presskontakt: Boel Bengtsson, PR-ansvarig

+46 76 125 72 87, boel.bengtsson@ramboll.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FunMedAnnons

Funktionsmedicinsk läkarvård kan spara ditt företag miljoner

Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja
Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja

Fysisk och psykisk ohälsa bland medarbetare kostar svenska företag miljoner kronor varje år. Ska vi gå till botten med problemet är funktionsmedicin den enda långsiktiga lösningen. I Sverige är FunMed den ledande funktionsmedicinska klinikkedjan, som erbjuder unika och heltäckande utredningar som inte bara sparar enorma summor, utan också gör dina medarbetare friska - på riktigt.

Att känna sig trött, stressad, tung och ha ont anses ofta normalt när man blir lite äldre. Andelen sjukdagar blir högre och prestationsförmågan sämre när kaffet och sockret inte längre räcker för att piggna till. Följden blir stora kostnader för både medarbetaren, arbetsgivaren och samhället, inte minst vid frånvaro av ledare eller högpresterande personer. Historiskt har lösningen oftast varit att medicinera symptomen, men tack vare FunMeds etablering och expansion i Sverige är läget på väg att ändras. 

– Inom funktionsmedicin tar vi reda på grundorsakerna till ohälsan och åtgärdar dem. Fokus ligger alltså inte på att dämpa sjukdomssympton, utan på att hitta de underliggande faktorer som ligger bakom symptomen. Genom ett omfattande batteri av labtester, ingående frågeformulär och djuplodande personliga möten hjälper vi till att optimera din biokemi och livsstil – helst redan innan du blivit sjuk. Det är ett paradigmskifte inom vården och detta är vi först i Sverige med att göra, säger Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja.

Unik utbildning och process

FunMeds läkare har alla en traditionell läkarutbildning i botten och erfarenhet från den konventionella vården. Men de har också en unik funktionsmedicinsk utbildning och därmed förmågan att se till helheten snarare än bara till symptomen. För att skapa en komplett bild av hälsoläget gör FunMed moderna, extensiva laboratorieutvärderingar och hälsomätningar för att genom en noggrann kartläggning optimera personens biokemi och livsstil – oavsett utgångsläge. 

FunMed Executive Health Program

Genom FunMed Executive Health Program kan vem som helst utveckla sin hälsa för en radikal förbättring av sina hälsovärden, baserat på sina specifika utmaningar och hälsomål. Genom regelbundna besök och kontinuerlig kommunikation med FunMeds företagskunder, kan Peter skräddarsy lösningar som leder till friskare och mer högpresterande medarbetare. 

– Vi lägger mycket tid och fokus på individuellt stöd och rådgivning. Med kunskap är det helt enkelt lättare att göra de förändringar som krävs för att äntligen kunna balansera sin biokemi, avslutar Peter. 

Läs mer om FunMed

 

Mer från FunMed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FunMed och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?