Bonava första bostadsutvecklare att bli godkänd av Science Based Targets initiative

Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa formellt fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Bonava förbinder sig att minska bolagets direkta koldioxidutsläpp med ett absolut mål om 50 procent, och att minska hela värdekedjans koldioxidutsläpp med ett intensitetsmål om 50 procent per produktionsstartad bostad, till år 2030 jämfört med 2018.

–  För att bidra till en begränsning av den globala uppvärmningen har vi nu vetenskapligt baserade målsättningar i syfte att drastiskt minska utsläpp av växthusgaser det kommande decenniet. En hållbar och lönsam bostadsproduktion ställer höga krav på förändring och Bonava kommer att utmana branschen genom att vara en tuff kravställare, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

Bonava har under två års tid genomfört en genomlysning av bolagets direkta och indirekta klimatpåverkan. För att nå de uppsatta målsättningarna ska bolaget maximera resurseffektivitet och ta steg mot en cirkulär produktionsmodell. Där ingår att arbeta fram nya innovativa arbetssätt och materialval. Hållbar markanvändning och att ställa om till förnybar energi och förnyelsebara bränslen i hela värdekedjan är ytterligare nödvändiga steg.

Science Based Targets initiative är ett samarbete mellan Carbon Disclosure Project (CDP), FN:s Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF). Science Based Targets är en vetenskaplig metod som säkerställer att bolagets målsättningar är i linje med vad vetenskapen säger krävs för att uppnå målen i det globala klimatavtalet från Paris. Läs mer om Bonavas hållsbarhetsagenda här.


För mer information, vänligen kontakta:

Louise Tjeder, IR-chef
louise.tjeder@bonava.com
Tel: +46 707 826 374

Fredrik Hammarbäck, Presschef
fredrik.hammarback@bonava.com
Tel: +46 739 056 063

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa som har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Med sina 2 300 anställda har Bonava verksamhet i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland och Lettland med en omsättning på 15,5 miljarder kronor år 2019. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Software AGAnnons

Skapa affärsnytta med digitalisering

Är det en hype eller kan man verkligen skapa affärsnytta med digitalisering? Stora värden står på spel när företag försöker digitalisera sin verksamhet. Samtidigt kämpar företag med sin digitaliseringsresa, och fördelarna och vinsterna är ofta svåra att realisera. Så vad krävs för att man som företag ska kunna skörda fördelarna med digitaliseringen?

Sedan 1969 har Software AG ägnat sig åt att hjälpa företag att transformera och integrera den digitala resan. Med denna erfarenhet ser de idag att många företag kämpar med att digitalisera sin verksamhet. Många begränsas av tidigare beteenden och genom att ställa om till rätt approach finns det goda förutsättningar för alla att utveckla verksamheten till ”digital first”. 

– Vi hjälper våra kunder till att bli en ”truly connected enterprise” där vi löser utmaningen att integrera IT med affärsverksamheten. Vi visar hur en verksamhet, genom att bland annat använda API:er, lyckas med sin digitalisering, säger Bart Schouw, Chief Evangelist. 

Få ut maximalt värde

Software AG hjälper kunderna med deras digitala transformation på flera sätt. Bland annat genom att hjälpa företagen att designa om affärsprocesser, hantera IT-portfolion och se över relevanta applikationer.  Men även genom verkställandet av transformation, där de hjälper företag integrera data så att den kan flöda sömlöst. För att sluligen optimera och driva insikter från analys av inkommande data. Detta för att företagen skall maximera effektivitet och driva affärsnytta mot nya mål.

– Tar man beslutet att genomgå en digital transformation är det ett arbete som löper under flera år och där är vi en trygg partner med lång erfarenhet av de mest komplexa transformationerna, säger Magnus Wettemark, CTO Nordics.

Bättre access till företagsdata 

För att kunna skörda fördelarna med digitaliseringen krävs av företagen att de tillgängliggör och integrerar data i en långsiktig plan. Mikael Ollevik, Vice President Nordics, berättar att en stor fråga för företag att ta ställning till framöver även är hur de säkerställer bra och säker access till företagsdata. Full access till företagsdata möjliggör en opåverkad produktion även då arbetet sker på distans. 

– För att man som företag ska kunna skörda fördelarna med digitaliseringen krävs digital transformering där affärsprocesser, applikationer och integrationsplattformar samverkar och bildar ett ekosystem som skapar affärsvärde, omvandlar data till information och driver företaget framåt, avslutar Mikael. 

Om Software AG

We continue to think about integration, initiate business transformation, and enable rapid innovation for the Internet of Things, enabling companies to stand out from their competitors with business models. We give them the freedom to connect and integrate any technology, from the app to the edge. We open data silos and make data divisible, usable, and valuable, so our customers can make the best decisions and unlock new growth opportunities.

Learn more about Software AG at www.softwareag.com 

Mer från Software AG

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Software AG och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?