1515

SSM erhåller obligationsinnehavarnas godkännande av ändringar i villkoren för bolagets utestående obligationer

På begäran av SSM Holding AB (publ) (”SSM”) kallade agenten till möte med obligationsinnehavare genom skriftligt förfarande för att besluta om villkorsändring gällande bolagets utestående obligationslån. Förfarandet har nu löpt ut och SSM har erhållit obligationsinnehavarnas godkännande av villkorsändringarna.

Hänvisning görs till pressmeddelande daterat den 4 februari 2020 angående kallelse till SSM:s skriftliga förfarande (det ”Skriftliga Förfarandet”) för att besluta om ändring av villkoren (”Obligationsvillkoren”) för SSM:s utestående obligationer om maximalt 700,0 MSEK (varav 400,0 MSEK är utestående och där SSM är innehavare av obligationer om 31,0 MSEK) med förfallodag i maj 2020 (ISIN SE0008040893) (”Obligationerna”).

Det Skriftliga Förfarandet löpte ut den 21 februari 2020. Antalet obligationsinnehavare som deltog i det Skriftliga Förfarandet var tillräckligt för att uppfylla kvorumkravet och en tillräcklig majoritet av obligationsinnehavarna röstade för att godkänna förslaget (såsom definierat ”Request” i kallelsen till det Skriftliga Förfarandet). Förslaget i det Skriftliga Förfarandet har således accepterats.

Följaktligen har Obligationsvillkoren ändrats innebärande bland annat att obligationslånet förlängs till 2022 med oförändrad ränta, amortering om 100,0 MSEK kommer genomföras senast i maj 2020, halvårsvisa amorteringar av ett belopp om minst 75,0 MSEK till en överenskommen kurs kommer ske med start i november 2020, att utdelning eller andra värdeöverföringar till bolagets aktieägare fram tills dess att obligationslånet är återbetalat inte kommer vara tillåtet, att SSM ska ställa viss säkerhet till Obligationsinnehavarna, att tillse att hålla likvida medel tillgängliga inför varje amortering samt slutbetalning av Obligationerna, att inte annullera några Obligationer vilka hålls av SSM samt att villkoren avseende påbörjan av nya projekt justeras. Villkorsändringarna är villkorade av bland annat ett tillskott av eget kapital om 100,0 MSEK.

För frågor rörande administrationen av det Skriftliga Förfarandet, vänligen kontakta agenten på voting.sweden@nordictrustee.com eller +46 8 783 79 00.

För mer information, vänligen kontakta:
Ann-Charlotte Johansson
Kommunikations- & IR-chef
E-post: ann-charlotte.johansson@ssmliving.se
Telefon: +46 (0)761-65 17 71Om SSM Holding AB (publ)
SSM utvecklar och erbjuder ytsmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt. SSM är en ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i december 2019 finns cirka 4 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholms huvudlista den 6 april 2017. www.ssmlivinggroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Svenskt NäringslivAnnons

Svenskt Näringsliv lanserar Tidningen Näringslivet

Anna Dalqvist är chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Näringslivet.
Anna Dalqvist är chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Näringslivet.

Svenskt Näringsliv lanserar nu Tidningen Näringslivet, en digital nyhetstjänst för alla som är intresserade av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.

En företagsnära nyhetstjänst med fördjupning och perspektiv: Besök tn.se 

– Tidningen Näringslivet ska vara en företagsnära nyhetstjänst som erbjuder fördjupning och perspektiv, alltid med näringslivets glasögon. Stort fokus ska ligga på företagens roll som arbetsgivare och jobbskapare. Det är ämnen som behöver uppmärksammas mer, säger Johan Jakobsson, chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt Näringsliv.

Anna Dalqvist är chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Näringslivet.

– Viktiga bevakningsområden är entreprenörskap, företagsklimat, skatter, hållbarhet, klimat, välfärd, internationell handel och EU:s utveckling. Dessutom har Tidningen Näringslivet knutit till sig flera spännande krönikörer som på olika sätt bidrar med ett utifrånperspektiv på näringslivets frågor, säger Anna Dalqvist.

Prenumerera på TN:s dagliga nyhetsbrev 

Mer från Svenskt Näringsliv

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svenskt Näringsliv och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?