1515

Talkpool tecknar ramavtal med Atrium Ljungberg för smarta fastigheter

Talkpool har tecknat ramavtal med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som leverantör av en helhetslösning för uppkopplingen av smarta fastigheter. Avtalet sträcker sig initialt över en femårsperiod och omfattar, behovsanalys, projektledning, installation och leverans av sensorer/mätare, IoT-nätverk och mätvärdesinsamling, dataintegration, teknisk support och systemövervakning.

Atrium Ljungberg äger och förvaltar ett stort antal fastigheter runt om i Sverige. I dagsläget omfattar det ca 1 200 000 kvm uthyrbar yta till ett värde av ca 49 mdkr. Merparten är belägna i Stockholm men det finns även samlade fastighetsbestånd i Uppsala, Göteborg och Malmö.

– Atrium Ljungberg utvecklar attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas, idag och i framtiden. Vi vill ligga i framkant med uppkopplade smarta fastigheter som en del av visionen "Alla vill leva i vår stad" och skapa värdetillväxt för bolaget, våra aktieägare och samhället i stort säger Jonas Törnell inköpsansvarig på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg är sedan tidigare kund både till Talkpool och nätbolaget Nordic IoT Networks. Lösningar används för undermätning, energieffektivisering och miljöcertifiering av fastigheter. Projekt pågår för närvarande i Sickla, Kista och Slakthusområdet.

-­ Att vi får fortsatt och utökat förtroende hos Atrium Ljungberg gör oss väldigt stolta. Vi ser fram emot att få bidra med vårt IoT-kunnande och över tid skapa en helhethetslösning för smarta fastigheter tillsammans med Atrium Ljungberg säger Henrik Lindgren Head IoT Services på Talkpool.    

För mer information kontakta:

Erik Strömstedt, VD Talkpool
Tel: +41 81 250 2020
erik.stromstedt@talkpool.com
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?