Annons

CELLINK har gått med i Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE Lab’s globala acceleratorprogram.

Idag meddelar CELLINK att företaget har gått med i Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE Lab’s globala acceleratorprogram. Målet är att optimera bioprintingprocessen och ge en unik och intuitiv 3D-designupplevelse för användare i hela världen. 

CELLINK kommer att ha tillgång till Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE plattform för att modellera och simulera 3D bioprintprocessen och dra nytta av 3DEXPERIENCE Labs nätverk av experter inom 3D-printing, 3D-modellering och simulering. Det kommer att möjliggöra det för CELLINK att förutspå och förstå hur levande printat material skulle bete sig där problem kan uppstå, och hur det kan åtgärdas innan bioprintning. Genom optimeringen av processen kan CELLINK hjälpa akademiska institutioner och läkemedelsföretag att skapa organ på ett effektivare sätt för att testa läkemedel i en unik, miljö liknande naturliga organ och därmed påskynda forskningen.

“CELLINK’s deltagande i Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE Lab’s globala acceleratorprogram är strategiskt steg mot vårt mål att göra bioprinting till en intuitiv process för användare oberoende av deras kompetensnivå.  Detta markerar också det officiella startskottet på en lovande resa, ledd av två företag som förändrar Life Science-industrin,” säger Hector Martinez, medgrundare och CTO på CELLINK. “Sedan start har CELLINK konsekvent prioriterad intuitiv design för att göra bioprinting tillgängligt för användare. Genom att använda Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform, tar vi ett kraftfullt steg mot att optimera bioprintprocessen för användare över hela världen. ”

"Den additiva tillverkningsrevolutionen drivs av genombrott inom materialvetenskap och teknik," säger Frédéric Vacher, chef för innovation på Dassault Systèmes. ”Bioprinting erbjuder en enorm potential att förbättra och förlänga livet i alla samhällen - från den tredjevärlden till de mest avancerade samhällena. Vi är glada att samarbeta med CELLINK för att påskynda mognaden av dessa disruptiva teknologier för att tjäna mänskligheten.”

 

För mer information, vänligen kontakta

Erik Gatenholm, CEO                     Gusten Danielsson, CFO        
Telefon: +46 73 267 00 00              Telefon: +46 70 991 86 04
E-mail: eg@cellink.com               E-mail: gd@cellink.com

 

Om CELLINK

CELLINK är den ledande 3D bioprintnings-leverantören, och det första biobläck-företaget i världen. Vi fokuserar på att utveckla och kommersialisera bioprinting teknologier som tillåter forskare att printa mänskliga organ och vävnad för farmaceutiska och kosmetiska applikationer. Grundat 2016, och aktiv i mer än 50 länder, så förändrar CELLINK framtidens medicin. Besök www.cellink.com för att läsa mer. CELLINK’s aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet CLNK. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser och nås på tel: +46 8 463 80 00 och email: certifiedadviser@penser.se.

Om Dassault Systèmes

Under nästan 40 år har Dassault Systèmes varit en pionjär när det gäller att möjliggöra digital transformering av flera branscher och domäner inom avancerade multiskaliga och multifysiska modellerings- och simuleringsfunktioner. Dess 3DEXPERIENCE Lab är ett öppet innovationslaboratorium och acceleratorprogram som syftar till att vårda och stärka disruptiva projekt som har potential till att förändra samhället. 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?